Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 5ο Παραγωγικό Σκασιαρχείο από την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας, όπου μαθητές και μαθήτριες της θετικής κατεύθυνσης του 3ου ΓΕΛ Σταυρούπολης επισκέφθηκαν στις 15 Φεβρουαρίου 2019 τις εγκαταστάσεις της ΒΕΤΑ CAE Systems στο Κάτω Σχολάρι Θεσσαλονίκης.

H ΒΕΤΑ CAE Systems είναι μία ιδιωτική εταιρεία που ειδικεύεται στην ανάπτυξη εφαρμογών υψηλής τεχνολογίας και δη προϊόντων λογισμικού που σχετίζονται με τους υπολογισμούς μηχανολογικών κατασκευών.

Από το 1999,  τα προϊόντα της BETA και οι υπηρεσίες της κατέχουν ηγετική θέση στις βιομηχανίες που χρησιμοποιούνται, καθώς εξελίσσονται με βάση τις ανάγκες των πελατών, ικανοποιώντας ακόμα και τα πιο απαιτητικά τους προβλήματα.

Οι βιομηχανίες στις οποίες βρίσκουν εφαρμογή τα προϊόντα λογισμικού της εταιρίας είναι η βιομηχανία αυτοκινήτων, η βιομηχανία οχημάτων σιδηροδρόμων, η αεροδιαστημική, τα αγωνιστικά οχήματα, τα πλοία, τα βαριά οχήματα, η βιομηχανία χημικών προϊόντων καθώς επίσης και της ιατρικής (εμβιομηχανική).

Τα πρωτοποριακά προϊόντα τής εταιρίας, SPDRM , KOMVOS , ANSA, EPILYSIS, ΜΕΤΑ και RETOMO διανέμονται και υποστηρίζονται στην Ευρώπη, Αμερική, Ωκεανία, Ασία και Αφρική.

Τους μαθητές και εκπαιδευτικούς του σχολείου καλωσόρισε στους χώρους της BETA ο κ. Νίκος Τρακατέλης, ο οποίος μέσα από μια εξαιρετική παρουσίαση μίλησε στους μαθητές για την επιστήμη της μηχανικής, την ιστορία των crash tests αλλά και τη διαδρομή από τη σύλληψη μιας ιδέας στην παραγωγή.

Οι μαθητές είχαν τη ευκαιρία να μάθουν για την πορεία της επιχείρησης και πώς εξελίχθηκε μέσα στα χρόνια από μια παρέα αποφοίτων του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στο μέγεθος στο οποίο βρίσκεται σήμερα. «Αναρωτηθείτε τι θέλετε να κάνετε στη ζωή σας και μην φοβάστε να κάνετε λάθος, αλλά όπως είπε και ο Albert Einstein μην επαναλάβετε το ίδιο λάθος 2 φορές», συμβούλεψε τους μαθητές ο κ. Τρακατέλης.

Στη συνέχεια τέσσερα στελέχη της εταιρείας μίλησαν για την επαγγελματική τους εμπειρία και προσωπική διαδρομή και δέχτηκαν ερωτήσεις από τους μαθητές σχετικά με την καθημερινότητά τους στο χώρο εργασίας τους, τι τους αρέσει και τι είναι σημαντικό γι’ αυτούς.

Όπως σημείωσαν «ο εργαζόμενος θα πρέπει να φροντίζει συνεχώς για την βελτίωσή του μέσα από την καλλιέργεια των soft skills, όπως είναι το ομαδικό πνεύμα, η συνεργασία, η υπομονή κα.».

Στο τέλος της επίσκεψης οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στους κοινόχρηστους χώρους της ΒΕΤΑ και να γευματίσουν με το προσωπικό, ζώντας έτσι μια πραγματική εμπειρία από την καθημερινή ζωή των εργαζομένων στην εταιρεία.

Για το Παραγωγικό Σκασιαρχείο είπαν μαθητές και μαθήτριες:

«H επικοινωνία μεταξύ των εργαζομένων φέρνει ένα καλό αποτέλεσμα».

 

«H BETA CAE Systems παρέχει έναν εξαιρετικό χώρο εργασίας και οι υπάλληλοι είναι πολύ ευχαριστημένοι με την δουλειά τους»

 

«Μου άρεσε περισσότερο η γνώση που απέκτησα σχετικά με το αντικείμενο της εταιρείας και η συζήτηση με τους εργαζομένους σε φιλικό κλίμα»

Σκοπός του Παραγωγικού Σκασιαρχείου, το οποίο έχει εγκριθεί από Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, είναι να συμβάλει στην ενημέρωση των μαθητών σε θέματα επαγγελματικής ανάπτυξης, επιλογής και σχεδιασμού σταδιοδρομίας μέσα από την επαφή με την επιχειρηματική καινοτομία και την καινοτομική παραγωγική διαδικασία.

Θερμές ευχαριστίες στη διοίκηση και το προσωπικό της BETA CAE Systems για την ευγενική φιλοξενία.


Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι.