ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗΣ BOOTCAMP
Η δεύτερη φάση επιτάχυνσης του έργου Co-Working περιλαμβάνει συνοπτικά:
(Α) Ένα Πρόγραμμα Καθοδήγησης (mentoring)
(Β) Ένα Πρόγραμμα Κατάρτισης και
(Γ) Ένα Πρόγραμμα Συμβουλευτικής
Πιο συγκεκριμένα,
(Α) Το Πρόγραμμα Καθοδήγησης (mentoring) οργανώνεται ως εξής:
Μήνας 1ος: Συνάντηση Προσανατολισμού-Βραχυπρόθεσμοι επιχειρησιακοί στόχοι – Αξιολόγηση Ικανοτήτων
Μήνας 2ος: Σχεδιασμός Ατομικού Αναπτυξιακού Σχεδίου – Έλεγχος Ατομικού Αναπτυξιακού Σχεδίου
Μήνας 3ος: Επαγγελματικός Στόχος # 1 – Επαγγελματικός Στόχος # 2
Μήνας 4ος: Έλεγχος Επαγγελματικών Στόχων -Αξιολόγηση Προγράμματος Καθοδήγησης – Ανασκόπηση – Συμπεράσματα
Κάθε μέντορας θα αναλάβει έναν ωφελούμενο μετά από μια διαδικασία βέλτιστου συνδυασμού (προφίλ ωφελούμενου προς προφίλ μέντορα).
Το mentoring θα παρέχεται στο πλαίσιο μιας διαρκούς επικοινωνίας ωφελούμενου με μέντορα, με κάθε πρόσφορο μέσο (zoom, skype, email κ.λπ.) και τουλάχιστον τεσσάρων συνεδριών σε μια διάρκεια τεσσάρων μηνών με κατανομή μία συνάντηση ανά μήνα.
Στο πλαίσιο του mentoring ο ωφελούμενος θα υποστηριχθεί προκειμένου να εκπονήσει το επιχειρηματικό του σχέδιο, το οποίο θα βαθμολογηθεί μέσα από το ψηφιακό εργαλείο διάγνωσης της βιωσιμότητας της επιχειρηματικής ιδέας, που έχει σχεδιαστεί στο πλαίσιο του έργου Co-Working.
Στην τέταρτη συνεδρία το επιχειρηματικό σχέδιο θα συζητείται σε ένα πάνελ πέντε μεντόρων οι οποίοι θα εξετάσουν κάθε ένα σχέδιο ως προς τα θέματα: α) της βιωσιμότητας της επιχειρηματικής ιδέας, β) του προτεινόμενου μάρκετινγκ, γ) της ενσωμάτωσης καινοτομίας, δ) των χρηματοδοτικών δυνατοτήτων και ε) των στοιχείων τοπικού ανταγωνισμού και επιχειρηματικού περιβάλλοντος, προκειμένου ο ωφελούμενος να λαμβάνει σχόλια, προτάσεις, υποδείξεις ή και διορθώσεις στο επιχειρηματικό του σχέδιο.
(Β) Το Πρόγραμμα Κατάρτισης οργανώνεται ως εξής:
▪ Κατάρτιση στον τομέα της επιχειρηματικότητας και στη διαμόρφωση μίας επιχειρηματικής ιδέας
▪ Κατάρτιση στο business modelling
▪ Κατάρτιση στην καινοτομία και τη δημιουργική οικονομία
Η κατάρτιση θα παρέχεται υβριδικά στον χώρο της ΑΖΚ και παράλληλα μέσω Zoom, σε διάρκεια 7 ημερών συνολικά.
(Γ) Το Πρόγραμμα Συμβουλευτικής οργανώνεται ως εξής:
▪ Εξειδικευμένη Συμβουλευτική νομικής υποστήριξης σε θέματα εργατικής νομοθεσίας, θέματα αμοιβών, συλλογικών συμβάσεων κ.λπ.
▪ Εξειδικευμένη Συμβουλευτική φοροτεχνικής υποστήριξης σε ζητήματα φορολογικά, κοστολόγησης, ασφαλιστικά, λογιστικών προτύπων, ισολογισμών, εταιρικών μορφών κ.λπ.
▪ Εξειδικευμένη Συμβουλευτική εξωστρέφειας & εξαγωγικού προσανατολισμού σε θέματα διαδικασιών εξαγωγών, έρευνας αγοράς, διεθνών εκθέσεων, δικτύωσης κ.λπ.
▪ Εξειδικευμένη Συμβουλευτική στη δημιουργική οικονομία σε θέματα που αφορούν στην πνευματική ιδιοκτησία, στην πολιτιστική και δημιουργική βιομηχανία, στον πολιτιστικό τουρισμό κ.λπ.
▪ Εξειδικευμένη Συμβουλευτική στην καινοτόμο επιχειρηματικότητα σε θέματα που αφορούν στην επιχειρηματική ανακάλυψη, στην καινοτομία προϊόντος/υπηρεσίας, καινοτομία διαδικασίας κ.λπ.
Η συμβουλευτική θα παρέχεται από 8 εξειδικευμένα στελέχη για χρονικό διάστημα 2,5 περίπου μηνών. Τον 1ο μήνα ο υποψήφιος θα αποκτήσει γνώσεις πάνω στις παραπάνω θεματικές, ενώ παράλληλα θα του παρέχεται και συμβουλευτική υποστήριξη όλο το διάστημα των 2,5 μηνών από τα στελέχη μας, τα οποία θα είναι διαθέσιμα κατόπιν ραντεβού.
Στο τέλος αυτής της διαδρομής κάθε ωφελούμενος θα έχει αποκτήσει ένα ολοκληρωμένο επιχειρηματικό σχέδιο, ως αποτέλεσμα των υποστηρικτικών υπηρεσιών που περιεγράφηκαν παραπάνω.
Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα θα ξεκινήσει με το Πρόγραμμα Κατάρτισης (Β) και θα ακολουθήσει το Πρόγραμμα Συμβουλευτικής (Γ). Παράλληλα με τα παραπάνω θα ξεκινήσει και το Πρόγραμμα Καθοδήγησης (Α), το οποίο θα εξελίσσεται από την αρχή έως το τέλος της δράσης.
Παρακάτω επισυνάπτεται το χρονοδιάγραμμα της δράσης.