Το Εργαστήριο Συγκοινωνιακής Τεχνικής του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του EIT Urban Mobility RIS Hub Greece διοργανώνει Open Innovation Competition με τίτλο, «Αξιοποίηση δεδομένων 4ης βιομηχανικής επανάστασης για την ανάπτυξη καινοτόμων υπηρεσιών και εφαρμογών κινητικότητας» την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, 9:00-20:00 στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕΔΕΑ) Α.Π.Θ., και προσκαλεί φοιτητές και νέους επαγγελματίες να συμμετέχουν προκειμένου να αναλύσουν δεδομένα, να αναπτύξουν προτάσεις, προγράμματα, πρότυπα, μοντέλα, εργαλεία ή εφαρμογές, που να αντιμετωπίζουν όλες τις πτυχές προβλημάτων κινητικότητας και να εξετάσουν τη δυνατότητα επιχειρηματικής αξιοποίησης της πρότασής τους.
Το EIT Urban Mobility RIS Hub Greece αποτελεί το σημείο επαφής της κοινότητας Urban Mobility του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας και Τεχνολογίας (European Institute of Technology – ΕΙΤ) με το ελληνικό οικοσύστημα της αστικής κινητικότητας.

Ο ρόλος του είναι:

  1. η παροχή ενημέρωσης προς επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην αστική κινητικότητα προκειμένου να επωφεληθούν από τα προγράμματα ενίσχυσης ανταγωνιστικότητας που λειτουργεί και
  2. η διασύνδεση των εμπλεκόμενων φορέων της αστικής κινητικότητας με τους πολίτες προκειμένου να συμμετέχουν σε δράσεις και πρωτοβουλίες με στόχο τον από κοινού σχεδιασμό λύσεων για την επίτευξη περισσότερο βιώσιμων πόλεων.

Στην διαμόρφωση του ελληνικού Hub στην αστική κινητικότητα συμμετέχουν οι εταίροι

  1. ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ Α.Ε.,
  2. Το Εργαστήριο Συγκοινωνιακής Τεχνικής, του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του  Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
  3. Το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών
  4. Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας Α.Ε.
  5. Venture Stories Partners A.E.

Στο Open Innovation Competition μπορούν να λάβουν μέρος ομάδες 2 έως 5 ατόμων, συμπληρώνοντας την φόρμα εγγραφής μέχρι την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου στις 15:00 η οποία είναι διαθέσιμη εδώ.

Η συμμετοχή στο Open Innovation Competition είναι δωρεάν ενώ στις 3 πρώτες ομάδες θα απονεμηθούν χρηματικά έπαθλα, 1000€ για την 1η ομάδα, 700€ για την 2η και 300€ για την 3η.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την διοργάνωση και τις θεματικές ενότητες στις οποίες θα διαγωνιστούν οι συμμετέχοντες μπορείτε να βρείτε εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο email: info.hackathongreece@gmail.com


Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι.