Σειρά διαδικτυακών σεμιναρίων (Webinars) που έχουν διττό στόχο: από τη μια να παράξουν ψηφιακό εγγραμματισμό σε ηλικιωμένα  άτομα και από την άλλη να εμπνεύσουν “ευφυείς” νεοφυείς επιχειρήσεις ώστε να δημιουργήσουν καινοτόμα τεχνολογικά προϊόντα και υπηρεσίες προσαρμοσμένες στις ανάγκες της τρίτης – και σοφής – ηλικίας. Οι νέοι επιχειρηματίες παρακολουθώντας την “ψηφιακή” συμπεριφορά των ατόμων αυτών κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής των σεμιναρίων, θα έχουν την ευκαιρία να αφουγκραστούν τις ανάγκες τους και να καινοτομήσουν προσφέροντας ταυτόχρονα κοινωνικό έργο. 

Τα Webinars με τίτλο “Μάθε μου παιδί μου…” ξεκίνησαν τον Οκτώβριο του 2020 και συνδιοργανώνονται από την  Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας Α.Ε. και τo Παράρτημα Μακεδονίας- Θράκης της Ελληνικής Εταιρίας Επιστημόνων και Επαγγελματιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΕΠΥ). Τα Webinars προσφέρονται εντελώς Δωρεάν!

Η καινοτομία του προγράμματος “Μάθε μου παιδί μου…” έγκειται τόσο στο διττό τους στόχο όσο και στον πρωτότυπο τρόπο με τον οποίο  εκπαιδεύονται τα ηλικιωμένα άτομα. Πιο συγκεκριμένα, παππούδες και γιαγιάδες κάθονται μπροστά στον υπολογιστή μαζί με τα εγγόνια ή τα ανίψια τους, τα οποία λειτουργούν ως βοηθοί των εκπαιδευτών. Αντίστοιχα οι δύο εκπαιδευτές τους, ανήκουν επίσης σε διαφορετικές γενιές: ένας/μία εκπαιδευτικός και ένας/μία μαθητής/τρια. 

Το πρώτο Webinar με τίτλο «Μάθε μου παιδί μου Κομπιούτερ» πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2020, στο πλαίσιο εορτασμού της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Προγραμματισμού (EU Code Week) 2020. Παππούδες και γιαγιάδες σε ζευγάρια με τα εγγόνια ή τα ανίψια τους κάθισαν στον υπολογιστή τους και με τη βοήθεια των εισηγητών, της Δρ. Θεοδούλης Τερζίδου, εκπαιδευτικού Πληροφορικής και του Πέτρου Τσιομπάνη, Μαθητή Α’ Λυκείου, εκπαιδεύτηκαν και έμαθαν να χρησιμοποιούν την πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης Zoom, αλλά και έγραψαν τις πρώτες γραμμές κώδικα με διασκεδαστικό τρόπο, παίζοντας στο code.org. 

Μάθε μου παιδί μου...

Κομπιούτερ

by AZK

Ενημέρωση: Τα διαδικτυακά σεμινάρια θα συνεχιστούν μόλις τα περιοριστικά μέτρα λόγω πανδημίας αρθούν και οι συνθήκες το επιτρέψουν. Πάνω από όλα είναι για εμάς η ασφάλεια και η προστασία των αγαπημένων ηλικιωμένων μας συνανθρώπων.

Διαβάστε στο σχετικό άρθρο της EU Code Week στα Αγγλικά! 

Μετάβαση στο Blog της EU Code Week

Διαβάστε σχετικά με τη δράση "Μάθε μου παιδί μου ..."