Η Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας στηρίζει την Ελληνική αποστολή SXSW


Η Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας στo πλαίσιo των πρωτοβουλιών εξωστρέφειας που έχει αναλάβει πρόσφατα, δίνει τη δυνατότητα σε start-ups του οικοσυστήματος της Ζώνης Καινοτομίας Θεσσαλονίκης (μέχρι 3) να συμμετάσχουν στην αποστολή SXSW 2016 (interactive session) μεταξύ 9 και 15 Μαρτίου, που διοργανώνουν οι Hellenic Initiative, International Accelerator και US Embassy in Athens στο Austin, Texas.

Είναι η τρίτη χρονιά που οργανώνεται αυτή η αποστολή και φέτος αναμένεται να πάρουν μέρος 30 ελληνικές start-ups. Μια παρουσίαση της περσινής αποστολής μπορείτε να δείτε εδώ.

Εφόσον ενδιαφέρεστε παρακαλούμε να μας αποστείλετε ένα  σύντομο προφίλ της εταιρείας σας (στα αγγλικά), συνοπτικά τους λόγους ενδιαφέροντός σας για τη συμμετοχή στην αποστολή, και το website σας (απαραίτητο) στο email info@thessinnozone.gr.

H Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας, στο πλαίσιο υποστήριξης της νεοφυούς επιχειρηματικότητας, προτίθεται υπό προϋποθέσεις να αναλάβει επιπλέον την κάλυψη μέρους των εξόδων μετακίνησης (έως 350 ευρώ) για κάθε startup που θα επιλεγεί από το οικοσύστημά της.

Η εκδήλωση ενδιαφέροντος δε συνιστά σε καμία περίπτωση και συμμετοχή στην αποστολή. Η επιλογή θα γίνει αποκλειστικά από τους διοργανωτές, χωρίς εμπλοκή της ΑΖΚ και με τα ίδια κριτήρια που αφορούν και τους υπόλοιπους συμμετέχοντες και σχετίζονται κυρίως με «company’s recent traction and potential». Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας, όπως καθορίζεται από την ημερομηνία αποστολής του email.

Για τυχόν διευκρινίσεις παρακαλούμε αποστείλετε email στη διεύθυνση  iordanidou@thessinnozone.gr, papatzika@thessinnozone.gr

Λίγα λόγια για το SXSW

Το Διεθνές Φεστιβάλ South by Southwest Interactive Festival (SXSW) είναι μία πολυθεματική εκδήλωση που λαμβάνει χώρα στο Ώστιν του Τέξας των ΗΠΑ, ίσως η μεγαλύτερη του είδους της σε παγκόσμιο επίπεδο, προσελκύοντας σχεδόν 300.000 άτομα. Η διαδραστική συνεδρία είναι αυτή που σχετίζεται περισσότερο με τις νεοσύστατες επιχειρήσεις. Φέτος η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί από τις 11 έως τις 15 Μαρτίου 2016.

Η Ελληνική Πρωτοβουλία θα καλύψει τα έξοδα για badge, pitching event, αίθουσα για μισή ημέρα καθώς και όλα τα έξοδα που σχετίζονται με το πάρτι σε τοποθεσία στο κέντρο της πόλης για 400-500 μέντορες, επιχειρηματικούες αγγέλους, επενδυτές και VIPs. Στο πρόγραμμα τους είναι επίσης η κάλυψη από τα ΜΜΕ για τις ελληνικές stratups που θα παρευρεθούν στη φετινή εκδήλωση. Aναφορικά με τα έξοδα, αυτό σημαίνει ότι οι startups που θα συμμετέχουν θα χρειαστεί να καλύψουν το κόστος μεταφορικών (αεροπορικά εισιτήρια), καθώς και διαμονής (πολλοί επιλέγουν το Airbnb) και διατροφής κατά τη διάρκεια παραμονής στο στο Ώστιν.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

sxsw-interactive-logo-alt
Leave a ReplyΕγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι.

Νέο Καθεστώς Προστασίας Δεδομένων – GDPR

Τρόποι για την καλύτερη προσαρμογή των επιχειρήσεων στα νέα δεδομένα.

Παρακολουθήστε live την εκδήλωση εδώ