Πρώτη στάση του νέου έτους για το «Παραγωγικό Σκασιαρχείο» από την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας ήταν η EXANDIA, μια εταιρεία πληροφορικής από τη Θεσσαλονίκη που παράγει λογισμικό για πελάτες του εξωτερικού, την οποία γνώρισαν στις 24 Ιανουαρίου 2023,  μαθητές και μαθήτριες από 2 σχολεία, ειδικότητας Πληροφορικής του ΕΠΑΛ ΒΑΣΙΛΙΚΩΝ και Τεχνικών Ηλεκτρολογικών Συστημάτων και Δικτύων του ΕΠΑΛ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, οι μαθητές επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις της  Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας, όπου ξεναγήθηκαν στους χώρους συνεργασίας, δικτύωσης και εργασίας στο κέντρο της πόλης. Η κα. Λήδα Παπατζήκα, στέλεχος της ΑΖΚ, μέσα από μια διαδραστική συζήτηση, εισήγαγε τους μαθητές στις έννοιες της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας.

Στη συνέχεια o κ. Κώστας Καλογήρου, Διευθύνων Σύμβουλος της EXANDIA παρουσίασε το σύνολο των υπηρεσιών που παρέχει η εταιρεία, αναφερόμενος παράλληλα και στην κουλτούρα της εταιρείας που αντιμετωπίζει τους 25 πλέον εργαζόμενους της ως επαγγελματίες επιδιώκοντας μια ισορροπία μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής. Όπως σημείωσε ο κ. Καλογήρου «Να κάνετε αυτό που αγαπάτε και να εκμεταλλευτείτε αυτό που είστε καλοί» παροτρύνοντας τους μαθητές να καλλιεργήσουν τις ανθρωποκεντρικές δεξιότητες, όπως αυτή της προσαρμοστικότητας, της ειλικρίνειας και της συνεργασίας. 

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να μάθουν μέσα από ερωτήματα που απηύθυναν στον κ. Καλογήρου σχετικά με τυχόν προβλήματα που μπορεί να συνάντησε ο ίδιος, εξιστορώντας την προσωπική του διαδρομή και τις αλλαγές που έκανε ο ίδιος κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής του πορείας. Τέλος, αναφέρθηκε στον κλάδο της πληροφορικής, τονίζοντας ότι οι ανάγκη για προγραμματιστές είναι πολλαπλή σε σχέση με την προσφορά, και σημείωσε ότι το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα των Ελλήνων προγραμματιστών είναι η αποτελεσματικότητά τους στη διάρκεια του χρόνου καθώς και η δυνατότητά τους να σκέφτονται “out of the box”.

Η Exandia IKE ιδρύθηκε το 2018 από έμπειρα στελέχη του κλάδου της πληροφορικής με πολυετή εμπειρία και με στόχο την ανάπτυξη εφαρμογών λογισμικού και την παροχή ολοκληρωμένων λύσεων τεχνολογίας και πληροφορικής. Αξιοποιεί τεχνολογίες όπως digital twinning, big data, blockchain, ενώ τα έργα mobile, web και cloud που υλοποιεί απευθύνονται σε τομείς των logistics, της εκπαίδευσης, και του fintech.

Το πελατολόγιο της εταιρείας προέρχεται από Ευρώπη, Αμερική, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με εφαρμογές που καλύπτουν από την ανάπτυξη και υλοποίηση Ολοκληρωμένων Πληροφοριακών Συστημάτων έως τη διαχείριση και συντήρηση αυτών. Η ομάδα των μετόχων έχει συμμετάσχει με επιτυχία σε ένα μεγάλο αριθμό ευρωπαϊκών και εθνικών ερευνητικών προγραμμάτων.

Σκοπός του προγράμματος Παραγωγικό Σκασιαρχείο, το οποίο έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, είναι να συμβάλει στην ενημέρωση των μαθητών σε θέματα επαγγελματικής ανάπτυξης, επιλογής και σχεδιασμού σταδιοδρομίας μέσα από την επαφή με την επιχειρηματική καινοτομία και την καινοτομική παραγωγική διαδικασία.
Για το Παραγωγικό Σκασιαρχείο είπαν μαθητές και μαθήτριες:

«Μου άρεσε που μας μίλησε ο εκπρόσωπος της εταιρείας για την προσωπική του ζωή και τα βιώματά του»
«Έμαθα περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το επάγγελμα του προγραμματιστή» 

Θερμές ευχαριστίες στη Διοίκηση της EXANDIA για τη συνεχή υποστήριξη.

Για περισσότερες πληροφορίες: 
Λήδα Παπατζήκα, Υπεύθυνη Επικοινωνίας ΑΖΚ
Τηλ. 2316-019621, email: papatzika@thessinnozone.gr 


Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι.