Τελευταίος σταθμός του «Παραγωγικού Σκασιαρχείου» από την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας για το τρέχον σχολικό έτος με το ΕΠΑΛ Νάουσας και την εκπαιδευτικό κ. Θωμαή Τσιακίρη στις 15 Απριλίου 2021 ήταν η CHIMAR HELLAS S.Aστη Θέρμη Θεσσαλονίκης, μιας κορυφαίας καινοτόμας επιχείρησης που δραστηριοποιείται σε διεθνές επίπεδο στη βιομηχανική παραγωγή συγκολλητικών ουσιών και χημικών προσθέτων τους.

Στο πλαίσιο της e-επίσκεψης, η Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας μέσα από μια διαδραστική συζήτηση, εισήγαγε τους μαθητές στις έννοιες της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας. Στη συνέχεια, μέσω της προβολής εταιρικού βίντεο από τον κ. Κάρολο Μαρκεσίνη, Vice President R&D Department της CHIMAR, αλλά και της εταιρικής παρουσίασης από την κα Μαριάννα Χαρίση, Head of Sales Promotion, μαθητές και μαθήτριες ενημερώθηκαν για το αντικείμενο δραστηριοτήτων, όπως και για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί μια τέτοιου βεληνεκούς επιχείρηση με 98% εξαγωγικό χαρακτήρα σε 40+ χώρες. Υπολογίζεται μάλιστα ότι περισσότερο από το 10% της παγκόσμιας παραγωγής σύνθετης ξυλείας και τουλάχιστον 1,7 εκατομμύρια τόνοι συγκολλητικών ρητινών παράγονται ετησίως με την τεχνογνωσία και τις υπηρεσίες της CHIMAR. Όπως σημείωσε η κα Χαρίση “Το βασικό όπλο για την επαγγελματική σταδιοδρομία των νέων είναι η αγγλική γλώσσα”, παροτρύνοντας τους μαθητές να μην φοβούνται και να τολμούν, πάντα όμως με κύριες αξίες την αρετή και την αλήθεια.

Η κα Ζωή Νικολαΐδου, Lab Manager ξενάγησε εικονικά τους μαθητές στο εργαστήριο με τη βοήθεια του εξειδικευμένου προσωπικού, όπου παρουσιάστηκαν αναλυτικές μέθοδοι και διαπιστευμένες από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης μετρήσεις ενώ στη συνέχεια τόνισε τη σημασία του “συνεργατικού πνεύματος” και της ομαδικότητας σε μια επιχείρηση, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι “η ομάδα αποτελεί ένα αναγκαστικό μοντέλο για το μέλλον”.

Οι κ.κ. Ηλέκτρα Παπαδοπούλου, Senior Researcher, Bioeconomy Expert και  Πασχάλης Τσιρογιάννης, Senior Technical Representative, μίλησαν για τη θέση εργασίας τους και την προσωπική τους διαδρομή, ενώ όλα τα στελέχη έλυσαν απορίες μαθητών σχετικά με τις κύριες ειδικότητες που απασχολεί η εταιρεία όπως αυτές του Χημικού, του Χημικού Μηχανικού, του Τεχνολόγου Πετρελαίου και του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού. Όπως επισημάνθηκε “Βάλτε στόχο αυτό που σας αρέσει να κάνετε και χαράξτε την πορεία για να το πετύχετε”.

Η δράση ολοκληρώθηκε με την πραγματοποίηση μιας μελέτης περίπτωσης με την απρόσκοπτη επιμέλεια της κα Νικολαΐδου,  όπου οι μαθητές κλήθηκαν να εντοπίσουν στο χώρο του σχολείου τους αντικείμενα τεχνητής ξυλείας  και να παρουσιάσουν σε ομάδες τα αποτελέσματά τους.

CHIMAR

CHIMAR HELLAS Α.E. αποτελεί καινοτόμο επιχείρηση που δραστηριοποιείται σε διεθνές επίπεδο στη βιομηχανική έρευνα, ανάπτυξη και εκμετάλλευση ανταγωνιστικής τεχνολογίας για την βιομηχανική παραγωγή συγκολλητικών ουσιών και χημικών προσθέτων τους. Αυτά τα χημικά προϊόντα εφαρμόζονται στη βιομηχανική παραγωγή σύνθετης ξυλείας (MDF, νοβοπάν, OSB, κοντραπλακέ, χαρτιά εμποτισμού κτλ). Τα προϊόντα σύνθετης ξυλείας χρησιμοποιούνται ευρέως στην επιπλοποιία και την οικοδομική αντικαθιστώντας το δαπανηρότερο και σπανιότερο φυσικό ξύλο. Η τεχνολογία της CHIMAR είναι κατοχυρωμένη διεθνώς με περισσότερες από 20 οικογένειες πατεντών, εμπορικά σήματα και εμπορικά μυστικά-τεχνογνωσία. Με την παραχώρηση δικαιωμάτων χρήσης (licensing) τόσο η τεχνογνωσία όσο και οι υπηρεσίες της εταιρείας έχουν χρησιμοποιηθεί σε πάνω από 100 εργοστάσια, σε 40 και πλέον χώρες του κόσμου μέχρι σήμερα.

Σκοπός του προγράμματος “Παραγωγικό Σκασιαρχείο”, το οποίο έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, είναι να συμβάλει στην ενημέρωση των μαθητών σε θέματα επαγγελματικής ανάπτυξης, επιλογής και σχεδιασμού σταδιοδρομίας μέσα από την επαφή με την επιχειρηματική καινοτομία και την καινοτομική παραγωγική διαδικασία.

Θερμές ευχαριστίες στα στελέχη και τη Διοίκηση της CHIMAR για την ευγενική φιλοξενία και υποστήριξη.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Λήδα Παπατζήκα, Υπεύθυνη Επικοινωνίας ΑΖΚ

Τηλ. 2316-019621, email: papatzika@thessinnozone.gr


Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι.