Επόμενος σταθμός του «Παραγωγικού Σκασιαρχείου» από την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας για το σχολικό έτος 2020-2021 ήταν η Olympia Electronics, ηγέτιδα εταιρεία στην ελληνική βιομηχανία συστημάτων ασφαλείας, η οποία φιλοξένησε διαδικτυακά στις 13 Απριλίου 2021 μαθητές και μαθήτριες της Β΄ Τάξης του Κολλεγίου ΔΕΛΑΣΑΛ.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, η Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας μέσα από μια διαδραστική συζήτηση, εισήγαγε τους μαθητές στις έννοιες της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας. Στη συνέχεια o κ. Δημήτρης Λακασάς, Διευθύνων Σύμβουλος της Olympia Electronics κάνοντας μια ιστορική αναδρομή εξιστόρησε στους μαθητές πως η εταιρεία ξεκίνησε από ένα γκαράζ και εξελίχθηκε στην σημερινή της μορφή. Παρότρυνε τους μαθητές να βρουν ένα όνειρο και να δεσμευτούν ότι θα το πετύχουν τονίζοντας ότι “Όταν έχεις ένα όνειρο, όλο το σύμπαν θα συνωμοτήσει για να το πετύχεις”. Ο κ. Λακασάς αναφέρθηκε στη διαφορά της εφεύρεσης και της καινοτομίας, στα βασικά στάδια της καινοτομίας αλλά και στους βασικούς πυλώνες αυτής όπως η εμπορευματοποίηση, η ομαδικότητα, η αποφασιστικότητα και η σοφή διαχείριση πόρων τονίζοντας ιδιαίτερα ότι καινοτομία χωρίς ομαδικότητα δεν μπορεί να επιτευχθεί. Αναφέρθηκε επίσης στη σημασία της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης ενώ στη συνέχεια δόθηκαν απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικές με τις δυσκολίες ενός επιχειρηματία και τον ανταγωνισμό.

Η δράση ολοκληρώθηκε με την πραγματοποίηση μιας μελέτης περίπτωσης, όπου οι μαθητές κλήθηκαν να παρουσιάσουν σε ομάδες τις ιδέες και τις προτάσεις τους σχετικά με μια νέα σειρά προϊόντος της εταιρείας. Νικήτρια ομάδα αναδείχθηκε η ομάδα με το σλόγκαν “With Cοvid light, you are always fine”, η οποία κέρδισε συμβολικά δώρα.

H Olympia Electronics ιδρύθηκε το 1979 από τους Νικόλαο Λακασά και Παναγιώτη Αρβανιτίδη. Η εταιρεία δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη καινοτόμων ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας χρησιμοποιώντας τεχνολογία αιχμής. Το ανθρώπινο δυναμικό της Olympia Electronics ανέρχεται σε πλέον 160 εργαζόμενους με άρτια εκπαιδευμένο και καταρτισμένο προσωπικό στο Τμήμα Έρευνας & Ανάπτυξης και αποτελεί τη μεγαλύτερη αμιγώς ελληνική παραγωγική μονάδα ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας. Ιδιαίτερα δυναμική είναι η παρουσία της σε περισσότερες από 72 χώρες του εξωτερικού. Η φιλοσοφία της εταιρείας στηρίζεται στην αντίληψη «προσφέρουμε περισσότερα για λιγότερα». H Olympia Electronics παράγει προϊόντα υψηλής ποιότητας κορυφαίας τεχνολογίας & καινοτομίας, όπως προϊόντα: εφεδρικού φωτισμού, συστήματα πυρανίχνευσης, ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας.

Σκοπός του προγράμματος Παραγωγικό Σκασιαρχείο, το οποίο έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, είναι να συμβάλει στην ενημέρωση των μαθητών σε θέματα επαγγελματικής ανάπτυξης, επιλογής και σχεδιασμού σταδιοδρομίας μέσα από την επαφή με την επιχειρηματική καινοτομία και την καινοτομική παραγωγική διαδικασία.

To Παραγωγικό Σκασιαρχείο της ΑΖΚ στην Olympia Electronics

Θερμές ευχαριστίες στη Διοίκηση της Olympia Electronics για την ευγενική φιλοξενία και υποστήριξη.

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

Λήδα Παπατζήκα, Υπεύθυνη Επικοινωνίας ΑΖΚ

Τηλ. 2316-019621, email: papatzika@thessinnozone.gr

Website AZK: https://www.thessinnozone.gr/


Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι.