Το δεύτερο «Παραγωγικό Σκασιαρχείου» από την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας για το σχολικό έτος 2021-2022 ήταν η EXANDIA, μια εταιρεία πληροφορικής από τη Θεσσαλονίκη που παράγει λογισμικό για πελάτες του εξωτερικού, την οποία γνώρισαν στις 5 Απριλίου 2022,  μαθητές και μαθήτριες της θετικής κατεύθυνσης του  1ου ΓΕΛ ΚΙΛΚΙΣ με τις εκπαιδευτικούς κ.κ. Χριστοδούλα Βογιατζή και Αικατερίνη Μητακίδου.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, οι μαθητές επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις της  Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας, όπου ξεναγήθηκαν στους χώρους συνεργασίας, δικτύωσης και εργασίας στο κέντρο της πόλης. Στη συνέχεια, η κα. Λήδα Παπατζήκα, στέλεχος της ΑΖΚ, μέσα από μια διαδραστική συζήτηση, εισήγαγε τους μαθητές στις έννοιες της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας.

Στη συνέχεια o κ. Κώστας Καλογήρου, Διευθύνων Σύμβουλος της EXANDIA παρουσίασε το σύνολο των υπηρεσιών που παρέχει η εταιρεία, αναφερόμενος παράλληλα και στην κουλτούρα της εταιρείας που αντιμετωπίζει τον κάθε εργαζόμενο ως επαγγελματία επιδιώκοντας μια ισορροπία μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής. Όπως σημείωσε ο κ. Καλογήρου «Διαλέξτε αυτό που σας αρέσει και αν αλλάξετε γνώμη γυρίστε σε κάτι άλλο καθώς το πιθανότερο πλέον είναι να αλλάξετε τουλάχιστον 4 επαγγέλματα», παροτρύνοντας τους μαθητές να δώσουν έμφαση στην καλλιέργεια της προσαρμοστικότητας ως δεξιότητα και στη σημασία της ομάδας και της συνεργασίας. 

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να μάθουν μέσα από ερωτήματα που απηύθυναν στον κ. Καλογήρου σχετικά με τυχόν προβλήματα που μπορεί να συνάντησε ο ίδιος στην προσωπική του επαγγελματική διαδρομή αλλά και τι θα πρέπει να προσέξουν εάν θέλουν να γίνουν επιχειρηματίες, συμβουλεύοντας «Μη φοβάστε την αποτυχία, και εάν αποτύχετε, αποτύχετε γρήγορα

Η Exandia IKE ιδρύθηκε το 2018 από έμπειρα στελέχη του κλάδου της πληροφορικής με πολυετή εμπειρία και με στόχο την ανάπτυξη εφαρμογών λογισμικού και την παροχή ολοκληρωμένων λύσεων τεχνολογίας και πληροφορικής. Αξιοποιεί τεχνολογίες όπως digital twinning, big data, blockchain, ενώ τα έργα mobile, web και cloud που υλοποιεί απευθύνονται σε τομείς των logistics, της εκπαίδευσης, και του fintech.

Το πελατολόγιο της εταιρείας προέρχεται από Ευρώπη, Αμερική, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με εφαρμογές που καλύπτουν από την ανάπτυξη και υλοποίηση Ολοκληρωμένων Πληροφοριακών Συστημάτων έως τη διαχείριση και συντήρηση αυτών. Η ομάδα των μετόχων έχει συμμετάσχει με επιτυχία σε ένα μεγάλο αριθμό ευρωπαϊκών και εθνικών ερευνητικών προγραμμάτων.

Σκοπός του προγράμματος Παραγωγικό Σκασιαρχείο, το οποίο έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, είναι να συμβάλει στην ενημέρωση των μαθητών σε θέματα επαγγελματικής ανάπτυξης, επιλογής και σχεδιασμού σταδιοδρομίας μέσα από την επαφή με την επιχειρηματική καινοτομία και την καινοτομική παραγωγική διαδικασία.

Για το Παραγωγικό Σκασιαρχείο είπαν μαθητές και μαθήτριες:

«Επαφή με επαγγελματίες του κλάδου, γνωριμία των επαγγελματιών και των επαγγελμάτων»

«Χρησιμοποιήθηκε μια απλή και κατανοητική παρουσίαση και απαντήθηκαν όλες μας οι ερωτήσεις μας εύστοχα»

Θερμές ευχαριστίες στη Διοίκηση της EXANDIA για την υποστήριξη.

Για περισσότερες πληροφορίες: 

Λήδα Παπατζήκα, Υπεύθυνη Επικοινωνίας ΑΖΚ

Τηλ. 2316-019621, email: papatzika@thessinnozone.gr 


Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι.