Το Παραγωγικό Σκασιαρχείο της ΑΖΚ ξεκινάει με την ELEKTRONIO

Η Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας συνεχίζει την υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος «Παραγωγικό Σκασιαρχείο», στις νέες της εγκαταστάσεις αυτήν τη χρονιά, λόγω της πανδημίας covid-19, όπου μαθητές και μαθήτριες των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων της Κεντρικής Μακεδονίας γνωρίζουν καινοτόμες επιχειρήσεις της Β. Ελλάδας.

Πρώτος σταθμός για φέτος ήταν η ELEKTRONIO, μία βραβευμένη νεοφυή εταιρία με έδρα τη Θεσσαλονίκη, η οποία ιδρύθηκε το 2015 και ασχολείται με την κατασκευή επαναστατικών λύσεων βιώσιμης μετακίνησης στο αστικό περιβάλλον βασισμένες στο ηλεκτροκίνητο όχημα.

Στις εγκαταστάσεις της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας, είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν Κύπριοι μαθητές και μαθήτριες από την Περιφερειακή Γεωργική, Τεχνική και Επαγγελματική Σχολή Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Αμμοχώστου/Αυγόρου, και μέσα από μια διαδραστική συζήτηση με τους κ.κ. Λήδα Παπατζήκα και Κώστα Τραμαντζά, στελέχη της ΑΖΚ γνώρισαν τις έννοιες της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας. 

Στη συνέχεια οι κ.κ. Άννα Χλιούρα, Marketing Manager και Παντελής Ζάρκος, Creative Director παρουσίασαν στους μαθητές την πλειάδα μοντέλων ηλεκτρικών οχημάτων μικροκινητικότητας και τις διαφορές μεταξύ τους ενώ αναφέρθηκαν στην αυτονομία τους αλλά και γιατί κάποιος να θελήσει ένα εξατομικευμένο πατίνι. Τέλος, οι co-founders μέσα από την επαγγελματική τους διαδρομή σημείωσαν την αγάπη για αυτό που κάνουν αλλά και την ανάγκη τους να θέτουν πάντα ένα υψηλότερο στόχο.

Τι είναι αυτό που κάνει ακριβώς η ELEKTRONIO;

Κάνοντας την αρχή με το πρωτοποριακό “Play”, η Elektronio παρουσιάζει ρηξικέλευθα μοντέλα ηλεκτρικών ποδηλάτων και πατινιών για πλειάδα χρήσεων στο αστικό περιβάλλον, από εναλλακτική καθημερινή μετακίνηση προς τη δουλειά μέχρι μία πρωτοποριακή τουριστική εμπειρία και έξυπνο τρόπο διανομής και μεταφοράς αγαθών. Άλλωστε το μότο της είναι “ξαναφαντάσου το όχημα σου” (#reimagineyourvehicle). Η εταιρία μάλιστα ολοκλήρωσε το μεγάλο της πρότζεκτ, την κατασκευή ενός στόλου ηλεκτρικών πατινιών για την e-food, προκειμένου να συνδράμει στις υπηρεσίες που προσφέρει.

Σκοπός του προγράμματος Παραγωγικό Σκασιαρχείο, το οποίο έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, είναι να συμβάλει στην ενημέρωση των μαθητών σε θέματα επαγγελματικής ανάπτυξης, επιλογής και σχεδιασμού σταδιοδρομίας μέσα από την επαφή με την επιχειρηματική καινοτομία και την καινοτομική παραγωγική διαδικασία. 

Για το Παραγωγικό Σκασιαρχείο είπαν μαθητές και μαθήτριες:

«Θεωρώ σημαντικό αυτό το πρόγραμμα και θα το συνιστούσα και στους φίλους μου γιατί είναι ένα εφόδιο για το μέλλον,  σε κάνει παραγωγικό, να σκέφτεσαι ιδέες και να τις αναπτύσσεις». 

«Ήταν ωραία που μάθαμε το πώς λειτουργεί ο κόσμος της ηλεκτροκίνησης

Θερμές ευχαριστίες στην ELEKTRONIO για την υποστήριξη.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Λήδα Παπατζήκα, Υπεύθυνη Επικοινωνίας ΑΖΚ

Τηλ. 2316-019621, email: papatzika@thessinnozone.gr

Το Παραγωγικό Σκασιαρχείο της ΑΖΚ ξεκινάει με την ELEKTRONIO 1
Το Παραγωγικό Σκασιαρχείο της ΑΖΚ ξεκινάει με την ELEKTRONIO 2
Το Παραγωγικό Σκασιαρχείο της ΑΖΚ ξεκινάει με την ELEKTRONIO  3

#παραγωγικό_σκασιαρχείο #ThessInnoZone #επιχειρηματικότητα #καινοτομία #TIFD #εκπαίδευση #επαγγελματικός_προσανατολισμό #thessaloniki #νεανική_επιχειρηματικότητα #elektroniowheels 


Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι.