Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρώτο διαδικτυακό σεμινάριο με τίτλο «Μάθε μου παιδί μου Κομπιούτερ», το οποίο πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2020 στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Προγραμματισμού 2020 (EU Code Week) από την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας Α.Ε. και την Ελληνική Εταιρία Επιστημόνων και Επαγγελματιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΕΠΥ),  Παράρτημα Μακεδονίας- Θράκης. 

 

Στο καινοτόμο αυτό webinar, αφετηρία ενός κύκλου σεμιναρίων, συμμετείχαν συνολικά 22 άτομα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας όπως Πόρο, Αλεξανδρούπολη, Βέροια και Κουφάλια. Παππούδες και γιαγιάδες σε ζευγάρια με τα εγγόνια ή τα ανίψια τους κάθισαν μπροστά στον υπολογιστή τους και με τη βοήθεια των εισηγητών, της Δρ. Θεοδούλης Τερζίδου, εκπαιδευτικού Πληροφορικής και του Πέτρου Τσιομπάνη, Μαθητή Α’ Λυκείου, εκπαιδεύτηκαν και :

  • έμαθαν να χρησιμοποιούν την πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης Zoom
  • έγραψαν τις πρώτες γραμμές κώδικα με διασκεδαστικό τρόπο, παίζοντας στο code.org 

Αξιοσημείωτο είναι ότι παρατηρήθηκε διπλάσια συμμετοχή των γιαγιάδων σε σχέση με αυτή των παππούδων δηλώνοντας όλοι ενθουσιασμένοι γι΄αυτήν την πρωτοβουλία. Ενδιαφέρον επίσης παρουσίασαν και οι ηλικίες των συμμετεχόντων. Όσον αφορά στους ηλικιωμένους το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών ήταν 71-80 ετών, ενώ συμμετείχαν ακόμη και άτομα άνω των 81 ετών. Οι δε νεαροί βοηθοί αυτών ήταν στην πλειοψηφία τους κάτω από 10 ετών! 

Μέσα από την πρωτοβουλία αυτή, στόχος των συνδιοργανωτών είναι να εμπνεύσουν “ευφυείς” νεοφυείς επιχειρήσεις ώστε να δημιουργήσουν καινοτόμα τεχνολογικά προϊόντα και υπηρεσίες προσαρμοσμένες στις ανάγκες της τρίτης – και σοφής – ηλικίας. Οι νέοι επιχειρηματίες παρακολουθώντας την “ψηφιακή” συμπεριφορά των ατόμων αυτών κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής των σεμιναρίων, θα έχουν την ευκαιρία να αφουγκραστούν τις ανάγκες τους και να καινοτομήσουν προσφέροντας ταυτόχρονα κοινωνικό έργο. 

Μείνετε συντονισμένοι για τα επόμενα εργαστήρια!


Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι.