Η Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας Α.Ε. εγκαινίασε την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021 τη SEASON #2 των διαδικτυακών evenTIZ Live Stories με θέμα “Επικοινωνία και Team Building” και ομιλήτρια την Αντιγόνη Ζαΐμη, Σύμβουλο Επικοινωνίας, Επιχειρηματικότητας & Ανάπτυξης Ανθρώπινων Πόρων.

Η κα Ζαΐμη αναφέρθηκε στα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει μια ομάδα αλλά και στους τρόπους δόμησης (team building) μιας Startup, τονίζοντας τη σημαντικότητα της ανοιχτής αποτελεσματικής επικοινωνίας. Όπως επισήμανε “χρειάζεται να δώσουμε ανατροφοδότηση όταν είμαστε παραλήπτες ενός μηνύματος” ενώ ένας σημαντικός θόρυβος που εμποδίζει την ουσιαστική επικοινωνία αποτελούν οι σκέψεις μας ενόσω ακούμε ή συνομιλούμε.

Η σημαντικότητα του θέματος του τελευταίου αυτού evenTIZ αναδεικνύεται και από έρευνα του Fortune, σύμφωνα με την οποία, ένα άτομο λαμβάνει κατά μέσο όρο 178 μηνύματα την ημέρα ενώ στελέχη επιχειρήσεων καταναλώνουν 75-80% του χρόνου τους στην επικοινωνία. Για να ακούσουμε ενεργητικά τον συνομιλητή μας θα πρέπει να σκεφτούμε τι σημαίνει το πρόβλημα του για εκείνον και όχι για εμάς, και να προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε τη θέση του με υπομονή και ενσυναίσθηση.

Η κα Ζαΐμη παρότρυνε τις startups να μετατρέψουν την κουλτούρα της επιχείρησής τους σε κουλτούρα επικοινωνίας μέσω συχνών και σύντομων συναντήσεων, συνεχούς ανατροφοδότησης και ανάθεσης συγκεκριμένων ρόλων και καθηκόντων στα μέλη της ομάδας.

Απαντώντας στις ερωτήσεις του κοινού, σημειώθηκε η σημασία της σύγκρουσης, της ύπαρξης δηλαδή διαφορετικών απόψεων σε μια ομάδα για μια αποτελεσματική επικοινωνία, ενώ αναφερόμενη στις επιπτώσεις της ς πανδημίας σημείωσε ότι η λεκτική επικοινωνία αποτελεί μόλις το 7% της επικοινωνίας, με το υπόλοιπο να αφορά στη μη λεκτική επικοινωνία.

Τα evenTIZ αποτελούν μια σειρά, σύντομων σε διάρκεια [15’ Ομιλία + 10’ Q&A] διαδικτυακών «ζωντανών ιστοριών», όπου εξέχουσες προσωπικότητες από όλο τον κόσμο μοιράζονται ζωντανά τις ιστορίες και τις γνώσεις τους όχι μόνο σε ιδρυτές νεοφυών επιχειρήσεων (startuppers), αλλά και σε όλους όσους «φλερτάρουν» με την ιδέα του επιχειρείν.

Στο Youtube κανάλι της ΑΖΚ μπορείτε να παρακολουθήσετε όλα τα evenTIZ Live Stories που έχει διοργανώσει μέχρι σήμερα η ΑΖΚ.

Περισσότερες πληροφορίες για τα evenTIZ μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα μας https://www.thessinnozone.gr/.


Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι.