ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας συνεχίζει δυναμικά τις δράσεις της για την ενίσχυση της κοινότητας των Startup επιχειρήσεων επιδιώκοντας με συνέπεια να εμπνέει, να στηρίζει και να ενώνει όσους θέλουν να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στην καινοτόμο επιχειρηματικότητα. 

Στο πλαίσιο του έργου “Promotion entrepreneurship by supporting promising innovative ideas through pre-incubating mechanisms” με ακρωνύμιο “Co-Working” του προγράμματος Interreg V-A Cooperation Programme “Greece – Bulgaria 2014-2020, το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από εθνικούς πόρους των συμμετεχουσών χωρών, η Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας, ως επικεφαλής εταίρος, υλοποιεί ένα πρόγραμμα επιτάχυνσης Startup επιχειρήσεων.

 

Αν θα ήθελες να μάθεις πως μπορείς να αναπτύξεις μια καινοτόμο ιδέα και να την εξελίξεις επιχειρηματικά, δήλωσε συμμετοχή εδώ !! 

Που στοχεύει το παρόν πρόγραμμα επιτάχυνσης;

Το πρόγραμμα επιτάχυνσης απευθύνεται σε όσους/όσες θα ήθελαν να αναπτύξουν ή έχουν ήδη κάποια επιχειρηματική ιδέα η οποία βρίσκεται σε αρχικό στάδιο διερεύνησης ή ανάπτυξης. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα υποστήριξης καινοτόμων επιχειρηματικών ομάδων, που βοηθά τους/ τις συμμετέχοντες/ουσες να ωριμάσουν την ιδέα τους σε σύντομο χρονικό διάστημα και να ανακαλύψουν ένα βιώσιμο επιχειρηματικό μοντέλο που θα τους/τις επιτρέψει να αναπτυχθούν, ως νεοφυείς επιχειρήσεις, σε μεγάλες αγορές διεθνώς. Το πρόγραμμα επιτάχυνσης περιλαμβάνει θεωρητική προσέγγιση θεμάτων επιχειρηματικότητας, εργαστήρια επιχειρηματικής ανακάλυψης, καθώς και συμβουλευτική και καθοδήγηση των συμμετεχόντων, με σκοπό την υποστήριξη των επιχειρηματικών τους ιδεών. 

Το πρόγραμμα επιτάχυνσης στο πλαίσιο του έργου Co-Working θα αφορά στην οργάνωση ενός Bootcamp το οποίο θα δομείται στις παρακάτω 5 θεματικές ενότητες: 

1) Ανάπτυξη Μεθοδολογίας Lean Startup

2) Ανάπτυξη Μεθοδολογίας Business Model Canvas

3) Ανάπτυξη Μεθοδολογίας Assumption Validation

4) Τεχνικές και Προσεγγίσεις Pitching

5) Μεθοδολογία Εσωτερικής Αξιολόγησης 

Στο παραπάνω πλαίσιο, θα υλοποιηθούν 3 όμοιοι εκπαιδευτικοί κύκλοι 20 συμμετεχόντων για κάθε θεματική ενότητα, καθένας από τους οποίους θα περιλαμβάνει θεωρητική κατάρτιση και πρακτική άσκηση της μεθοδολογίας. Για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος επιτάχυνσης, απαιτείται η ολοκληρωμένη συμμετοχή σε κάθε θεματική ενότητα. Το πρόγραμμα επιτάχυνσης θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία των συμμετεχόντων στο χώρο της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας, ενώ κατά περίπτωση, για την εξασφάλιση της προστασίας των ωφελούμενων, θα δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής με τη χρήση ψηφιακών μέσων.  Από το σύνολο των ενδιαφερόμενων που θα υποβάλουν αίτηση συμμετοχής, θα επιλεχθούν συνολικά 60 συμμετέχοντες βάσει προκαθορισμένων κριτηρίων. Κατόπιν, σε όσους επιλεχθούν, θα σταλεί πρόσκληση και το αναλυτικό πρόγραμμα.

Για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος επιτάχυνσης, απαιτείται η ολοκληρωμένη συμμετοχή σε κάθε θεματική ενότητα. Το πρόγραμμα επιτάχυνσης πραγματοποιείται με φυσική παρουσία των συμμετεχόντων, για όσους διαμένουν εντός Θεσσαλονίκης, στο χώρο της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας, ενώ κατά περίπτωση, για την εξασφάλιση της προστασίας των ωφελούμενων, δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής με τη χρήση ψηφιακών μέσων. Η παρακολούθηση είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ με δυνατότητα 2 απουσιών για κάθε συμμετέχοντα. Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται καθημερινά, πλην σαββατοκύριακου, απογευματινές ώρες 18:00 – 21:30.

Ο πρώτος κύκλος επιτάχυνσης έχει ολοκληρωθεί! Κάντε την αίτησή σας τώρα προκειμένου να συμμετάσχετε στον δεύτερο κύκλο.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα του δεύτερου κύκλου επιτάχυνσης θα βρείτε εδώ.

Για επιπλέον πληροφορίες επικοινωνήστε στα παρακάτω τηλέφωνα:

-Παπαδοπούλου Ανθή
Τ. 2310814400
apapadopoulou@idimon.gr

-Καταϊφτσή Κατερίνα
Τ. 2310814400
kkataiftsi@idimon.gr

Χρήσιμοι σύνδεσμοι 

Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας: https://www.thessinnozone.gr/

Email: info@thessinnozone.gr

Facebook: https://www.facebook.com/ThessalonikiInnovationZone/ 

Instagram: https://www.instagram.com/thessinnozone/

Twitter: https://twitter.com/thessinnozone

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/alexander-innovation-zone/

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCU9dmJ3VD2jyFNWH_Sqj8ag/featured

 


Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι.