Ανακοινώθηκαν οι 5 νεοφυείς επιχειρήσεις που θα πάνε στον ελληνικό τελικό του Chivas Venture με τον νικητή να εκπροσωπεί την χώρα μας στο παγκόσμιο διαγωνισμό κοινωνικής επιχειρηματικότητας.

Ο ελληνικός τελικός θα αναδείξει τον μεγάλο νικητή που θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει μέρος της χρηματοδότησης του 1 εκατομμυρίου δολαρίων για την επιχείρησή του στον παγκόσμιο διαγωνισμό κοινωνικής επιχειρηματικότητας Chivas Venture.

Οι 5 startups που θα λάβουν μέρος στον ελληνικό τελικό του Chivas Venture

Κατόπιν αξιολόγησης σε συνεργασία με τους ειδικούς της Ashoka στην Ελλάδα και το Skoll Center στην Μεγάλη Βρετανία, κατοχυρώθηκαν οι 5 φιναλίστ που ξεχώρισαν για τον κοινωνικό τους αντίκτυπο, τη δυνατότητα ανάπτυξης τους τόσο στη χώρα μας όσο και στο εξωτερικό και την επιχειρηματική τους στρατηγική.

 

Οι 5 φιναλίστ είναι (κατ’ αλφαβητική σειρά):

  • Agile Agriculture Technologies, με αντικείμενο την παραγωγή μιας τεχνολογίας που εξασφαλίζει στους αγρότες τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν τη βέλτιστη ποσότητα λιπάσματος και φυτοφαρμάκων ώστε να αυξάνουν τα έσοδα τους κατά 15% ετησίως

 

  • Elektronio, με κύριο αντικείμενο την παραγωγή χειροποίητων και προσωποποιημένων ηλεκτρικών ποδηλάτων, ως ένα ρηξικέλευθο τρόπο βιώσιμης μετακίνησης στην πόλη

 

  • MuseSandals.com, με αντικείμενο την δημιουργία και την παγκόσμια εμπορία χειροποίητων σανδαλιών, μέσω των οποίων προσφέρεται εργασία σε 20+ γυναίκες στην επαρχία και μέρος των εσόδων υποστηρίζει 1000+ παιδιά που έχουν ανάγκη.

 

  • Nable Solutions, με αντικείμενο τη σχεδίαση και ανάπτυξη λογισμικού για smartphones, tablet και άλλων φορητών συσκευών που στοχεύουν στη διευκόλυνση των ατόμων με αναπηρία και των ατόμων με μειωμένη κινητικότητα. Η Assistant είναι μία ψηφιακή πλατφόρμα που έχει αναπτύξει η Nable Solutions για την συλλογή των πληροφοριών σχετικά με τις υποδομές που διαθέτουν οι οργανισμοί και την εξυπηρέτηση των ατόμων με αναπηρία και των ατόμων με μειωμένη κινητικότητα.

 

  • Tobea, με αντικείμενο την παραγωγή του SEATRAC, μίας μη μόνιμη διάταξης για την αυτόνομη πρόσβαση στη θάλασσα ατόμων με αναπηρία

 

Στο επόμενο στάδιο του διαγωνισμού, οι 5 φιναλίστ, παρουσίασαν τις επιχειρήσεις τους σε ειδική εκδήλωση στις 15 Ιανουαρίου του 2018, όπου η τελική τους παρουσίαση αξιολογήθηκε από την κριτική επιτροπή του διαγωνισμού και κατόπιν προέκυψε ο μεγάλος νικητής που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον παγκόσμιο τελικό του Chivas Venture στο Άμστερνταμ τον Μάιο.

Εκεί, θα διεκδικήσει, μαζί με τους υπόλοιπους τοπικούς νικητές, μέρος της παγκόσμιας χρηματοδότησης του $1 εκατ.

Εν όψει του τελικού, οι παγκόσμιοι φιναλίστ θα λάβουν μέρος στο Accelerator Program στη Μεγάλη Βρετανία τον Μάρτιο, παρακολουθώντας mentoring workshops σε συνεργασία με το Skoll Centre και το Oxford University, για καίρια ζητήματα που αφορούν τις επιχειρήσεις τους και τη συμμετοχή τους στο μεγάλο τελικό.

 

Πηγή www.itspossible.gr


Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι.