Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 3ο Παραγωγικό Σκασιαρχείο από την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας, όπου μαθητές και μαθήτριες της Γ’ τάξης από τις Ομάδες Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Υγείας του 1ου ΓΕΛ Κιλκίς επισκέφτηκαν στις 13 Δεκεμβρίου 2022 την BETA CAE Systems στο Κ. Σχολάρι Θεσσαλονίκης, μια εταιρεία που αποτελεί μέρος ενός ομίλου με γραφεία σε 10 χώρες και απασχολεί 430 εργαζομένους. Ειδικεύεται στην ανάπτυξη εφαρμογών υψηλής τεχνολογίας και κυρίως προϊόντων λογισμικού που αφορούν την υπολογιστικη μηχανική (CAE =Computer-Aided Engineering). 

Τους μαθητές και εκπαιδευτικούς του σχολείου καλωσόρισε στους χώρους της BETA ο κ. Νίκος Τρακατέλης, Μηχανολόγος Μηχανικός, ο οποίος μέσα από μια εξαιρετική παρουσίαση μίλησε στους μαθητές για τη σημασία της γνώσης, την επιστήμη της μηχανικής, την ανάγκη που έφερε την προσομοίωση στο προσκήνιο, τη διαδρομή ενός προϊόντος από τη σύλληψη της ιδέας μέχρι και την παραγωγή. Οι μαθητές είχαν τη ευκαιρία να μάθουν για την πορεία της εταιρείας και πώς εξελίχθηκε μέσα στα χρόνια από έναν καθηγητή και μια παρέα του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στο μέγεθος στο οποίο βρίσκεται σήμερα. «H ζωή θέλει θάρρος και τόλμη», σημείωσε ο κ. Τρακατέλης, ενώ τόνισε τη σημασία της συνεργατικότητας ως δεξιότητα τόσο στην εργασία όσο και στη ζωή. «Να βάζετε στόχους και να λαμβάνετε ερεθίσματα ώστε να σας οδηγήσουν στις ανάλογες επιλογές», συμβούλεψε τους μαθητές. 

Στη συνέχεια τα δύο στελέχη της εταιρείας κ.κ. Κατερίνα Γεωργιάδου και Σάββας Κελίδης μίλησαν για την επαγγελματική τους εμπειρία και προσωπική διαδρομή και δέχτηκαν ερωτήσεις από τους μαθητές σχετικά με την καθημερινότητά τους στο χώρο εργασίας τους, τι τους αρέσει και τι είναι σημαντικό γι’ αυτούς.  

Στο τέλος της επίσκεψης οι μαθητές γνώρισαν βιωματικά ένα εξαιρετικά καινοτόμο και σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον και γευμάτισαν μαζί με τους εργαζομένους στο εστιατόριο της εταιρίας. 

Από τις αρχές της δεκαετίας του ‘90,  τα προϊόντα της BETA CAE Systems και οι υπηρεσίες της κατέχουν ηγετική θέση στις βιομηχανίες που χρησιμοποιούνται, καθώς εξελίσσονται με βάση τις ανάγκες των πελατών, ικανοποιώντας ακόμα και τα πιο απαιτητικά τους προβλήματα. Τα προϊόντα της εταιρίας χρησιμοποιoύνται μεταξύ άλλων από την αυτοκινητοβιομηχανία, την αγωνιστική αυτοκίνηση, την αεροναυπηγική και την εμβιομηχανική. Τα πρωτοποριακά προϊόντα τής εταιρίας, NEERE, SPDRM, KOMVOS, ANSA, EPILYSIS, ΜΕΤΑ και RETOMO διανέμονται σε πάρα πολλές χώρες παγκοσμίως.  

Σκοπός του προγράμματος Παραγωγικό Σκασιαρχείο, το οποίο έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, είναι να συμβάλει στην ενημέρωση των μαθητών σε θέματα επαγγελματικής ανάπτυξης, επιλογής και σχεδιασμού σταδιοδρομίας μέσα από την επαφή με την επιχειρηματική καινοτομία και την καινοτομική παραγωγική διαδικασία. 

Για το Παραγωγικό Σκασιαρχείο είπαν μαθητές και μαθήτριες: 

“ Διεύρυνση ορίζοντα στον τομέα των θετικών επιστημών” 

“ Αποκτήσαμε γνώσεις σχετικά με την αγορά εργασίας”  

“Γνωρίσαμε έναν νέο χώρο εργασίας ” 

Θερμές ευχαριστίες στη διοίκηση και το προσωπικό της BETA CAE Systems για την ευγενική φιλοξενία. 

Για περισσότερες πληροφορίες:  

Λήδα Παπατζήκα, Υπεύθυνη Επικοινωνίας ΑΖΚ 

Τηλ. 2316-019621, email: papatzika@thessinnozone.gr  


Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι.