Ξεκινήσαμε!

Πρώτος σταθμός για το Παραγωγικό Σκασιαρχείο ο ΤΙΤΑΝ

Η Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας συνεχίζει την υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος «Παραγωγικό Σκασιαρχείο», όπου μαθητές και μαθήτριες των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων της Κεντρικής Μακεδονίας γνωρίζουν καινοτόμες επιχειρήσεις της Β. Ελλάδας.

Πρώτος σταθμός για φέτος ήταν το Εργοστάσιο στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης του Ομίλου ΤΙΤΑΝ, ενός διεθνούς παραγωγού τσιμέντου και δομικών υλικών που εξυπηρετεί πελάτες σε περισσότερες από 25 χώρες σε όλο τον κόσμο, μέσω ενός δικτύου 14 εργοστασίων κλίνκερ-τσιμέντου και τριών μονάδων άλεσης τσιμέντου. Ο Όμιλος διαθέτει επίσης λατομεία, μονάδες έτοιμου σκυροδέματος και άλλες εγκαταστάσεις παραγωγής και διανομής και απασχολεί περίπου 5.400 εργαζομένους.

Μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ τάξης του 1ου ΓΕΛ Θερμαϊκού συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό διαδραστικό Πρόγραμμα «ΝΤΟΚΤΟΡ ΓΟΥΑΙ? ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ» που διοργανώνει ο ΤΙΤΑΝ, υπό την επιστημονική επιμέλεια του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ». Οι μαθητές σε ζευγάρια των 2 και με τη χρήση laptop, προγραμμάτισαν και λειτούργησαν τους ρομποτικούς βραχίονες γράφοντας κώδικα και υποδεικνύοντάς τους αλληλουχίες κινήσεων, υπό την καθοδήγηση των εισηγητών κ.κ. Ταγίκα Χρήστου, Χουρίδη Ηλία και Κούια Γραμματικής.

Στη συνέχεια ενημερώθηκαν από τον κ. Κελίδη Χρήστο, Μηχανολόγο Μηχανικό του εργοστασίου για την παραγωγική διαδικασία του τσιμέντου, τη δραστηριότητα του εργοστασίου, την τοπική συνεισφορά, τις περιβαλλοντικές δράσεις που υλοποιεί αλλά και τα μέτρα για την Υγεία και Ασφάλεια που εφαρμόζει. Τέλος, η δράση ολοκληρώθηκε με την πραγματοποίηση σύντομης περιήγησης στους εξωτερικούς χώρους του Εργοστασίου, ώστε να αποκτήσουν μια σφαιρική αντίληψη για την εργασία στο πλαίσιο μιας βιομηχανίας.

Σκοπός του προγράμματος Παραγωγικό Σκασιαρχείο, το οποίο έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, είναι να συμβάλει στην ενημέρωση των μαθητών σε θέματα επαγγελματικής ανάπτυξης, επιλογής και σχεδιασμού σταδιοδρομίας μέσα από την επαφή με την επιχειρηματική καινοτομία και την καινοτομική παραγωγική διαδικασία.
Θερμές ευχαριστίες στη Διοίκηση και τα Στελέχη του εργοστασίου ΤΙΤΑΝ Ευκαρπίας για την ευγενική φιλοξενία και υποστήριξη.


Για περισσότερες πληροφορίες:
Λήδα Παπατζήκα, Υπεύθυνη Επικοινωνίας ΑΖΚ
Τηλ. 2316-019621, email: papatzika@thessinnozone.gr

#παραγωγικό_σκασιαρχείο #ThessInnoZone #επιχειρηματικότητα #καινοτομία #TIFD #εκπαίδευση

#επαγγελματικός_προσανατολισμός #thessaloniki #νεανική_επιχειρηματικότητα #robotics


Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι.