Το Παραγωγικό Σκασιαρχείο της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας ταξίδεψε μέχρι τη Βιομηχανική Περιοχή του Κιλκίς, όπου μαθητές και μαθήτριες της Α΄ τάξης του 30ου ΓΕΛ Θεσσαλονίκης είχαν τη χαρά να φιλοξενηθούν στις 11 Φεβρουαρίου 2020 στις εγκαταστάσεις της Alumil.

Η Alumil είναι το μεγαλύτερο ιδιωτικό βιομηχανικό συγκρότημα της Νοτιοανατολικής Ευρώπης σε παραγωγική δυναμικότητα για ολοκληρωμένα συστήματα αλουμινίου και ανάμεσα στους πιο αναγνωρισμένους προμηθευτές συστημάτων για αρχιτεκτονική χρήση στην Ευρώπη. Με περισσότερα από τριάντα χρόνια εμπειρία, η Alumil είναι από τις πιο εξελιγμένες εταιρείες στο χώρο του σχεδιασμού και παραγωγής προϊόντων διέλασης, με τελευταίας τεχνολογίας γραμμές παραγωγής σε όλα τα εργοστάσια της. Η Alumil παράγει συστήματα αλουμινίου για όλες τις χρήσεις, τα οποία σχεδιάζονται, αναπτύσσονται και δοκιμάζονται στο Τμήμα Έρευνας & Ανάπτυξης του ομίλου και κατόπιν, πιστοποιούνται από διεθνώς αναγνωρισμένα ιδρύματα πιστοποίησης.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί ξεναγήθηκαν στους χώρους εργασίας και παραγωγής και ενημερώθηκαν για τη γραμμή παραγωγής και  γενικά για την διαδικασία διέλασης του αλουμινίου, μέχρι το στάδιο του τελικού προϊόντος, αποκτώντας μια σφαιρική αντίληψη για την εργασία στο πλαίσιο μιας βιομηχανίας με έναν βιωματικό τρόπο.

Ο κ. Ιωάννης Σουμελίδης, από τη Διεύθυνση HR της εταιρείας μέσα από μια εξαιρετική παρουσίαση μίλησε στους μαθητές σχετικά με θέματα ανθρώπινου δυναμικού, κάνοντας μια ιστορική αναδρομή του βιογραφικού σημειώματος και καταλήγοντας στη διαδικασία επιλογής προσωπικού, στην εξειδίκευση, στη σημασία των δεξιοτήτων συμβουλεύοντας τα παιδιά να επιλέξουν να κάνουν αυτό που τους αρέσει.

Στη συνέχεια ακολούθησε η πραγματοποίηση ενός ΗR workshop από έμπειρο εκπαιδευτή του Προγράμματος STEAMulator, όπου οι μαθητές μελέτησαν προφίλ CV  για θέσεις εργασίας της Αlumil και παρουσίασαν τα αποτελέσματα της εργασίας τους σε ομάδες.

Για το Παραγωγικό Σκασιαρχείο είπαν μαθητές και μαθήτριες:

«Μου άρεσε περισσότερο η ταχύτητα παραγωγής αυτών των προϊόντων με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας»

«Έμαθα πως να συμπληρώνω σωστά ένα βιογραφικό»

Σκοπός του  προγράμματος «Παραγωγικό Σκασιαρχείο», το οποίο έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, είναι να συμβάλει στην ενημέρωση των μαθητών σε θέματα επαγγελματικής ανάπτυξης, επιλογής και σχεδιασμού σταδιοδρομίας μέσα από την επαφή με την επιχειρηματική καινοτομία και την καινοτομική παραγωγική διαδικασία.

 

Θερμές ευχαριστίες στη διοίκηση και διεύθυνση ανθρώπινου δυναμικού της ALUMIL για την ευγενική φιλοξενία.

Alumil

To Παραγωγικό Σκασιαρχείο επισκέπτεται την Alumil

To Παραγωγικό Σκασιαρχείο επισκέπτεται την Alumil 2

To Παραγωγικό Σκασιαρχείο επισκέπτεται την Alumil 3

To Παραγωγικό Σκασιαρχείο επισκέπτεται την Alumil 5

To Παραγωγικό Σκασιαρχείο επισκέπτεται την Alumil 6


Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι.