Επόμενος σταθμός του «Παραγωγικού Σκασιαρχείου» από την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας για το σχολικό έτος 2020-2021 ήταν το Embryolab, μια πρότυπη Μονάδα Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, που λειτουργεί στη Θεσσαλονίκη από το 2004, η οποία φιλοξένησε διαδικτυακά στις 8 Απριλίου 2021 μαθητές και μαθήτριες της ειδικότητας Βοηθοί Νοσηλευτών της Γ΄ Τάξης του 1ου ΕΠΑΛ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ με τις εκπαιδευτικούς Παναγιώτα Μαμάκου και Ιφιγένεια Γεωργούλα.

Ο Δρ. Δημήτρης Β. Νικολαΐδης, M.Ed,Ph.D Διευθύνων Σύμβουλος του Embryolab κάνοντας μια ιστορική αναδρομή  στην πορεία της εταιρείας, παρουσίασε τη φιλοσοφία και τις αξίες που την διέπουν καθώς και το όραμα αυτής, που συνοψίζεται στη φράση: “Αλλάζουμε ζωές- δημιουργούμε οικογένειες”. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στους ανθρώπους της εταιρείας και την εξέλιξή τους αλλά και στην ισχυρή εταιρική κουλτούρα με επίκεντρο τον άνθρωπο. Αναφέρθηκαν οι διαδικασίες στο εμβρυολογικό εργαστήριο οδηγώντας στο Θαύμα της Ζωής ενώ στη συνέχεια δόθηκαν απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικές με τις ειδικότητες που απασχολεί η εταιρεία και τις δυνατότητες πρακτικής άσκησης.

Μιλώντας στους μαθητές έγινε αναφορά στη σημασία των δεξιοτήτων (hard & soft skills) και ότι αυτές χτίζονται και αποτελούν στοιχεία συνεχούς βελτίωσης και επιτυχίας που θα μας συντροφεύουν σε όλη μας τη ζωή. Συνεχίζοντας, οι μαθητές παρακινήθηκαν πέρα από την γνώση να έχουν παράλληλο στόχο και να μετατρέπουν τη γνώση σε δεξιότητες. Μια από τις δεξιότητες που χαρακτηρίζει τους επιτυχημένους ανθρώπους, είναι αυτή της “διαχείρισης του χρόνου.” Σε κάθε περίπτωση, τονίστηκε ότι είναι σημαντικό για τους μαθητές να αποκτήσουν την ικανότητα να κάνουν κάτι καλά. “Αυτοί που ξεχωρίζουν είναι αυτοί που θα παραμείνουν εστιασμένοι στο στόχο τους, γι’ αυτό βάλτε ένα μεγάλο στόχο, προσπαθήστε να τον πετύχετε και τότε ακόμη και στην περίπτωση που αποτύχετε, θα νιώθετε αρκετά καλά με τον εαυτό σας!”, σημειώθηκε χαρακτηριστικά.

Η δράση ολοκληρώθηκε με την πραγματοποίηση μιας μελέτης περίπτωσης με την απρόσκοπτη επιμέλεια του κ. Νικολαϊδη, όπου οι μαθητές κλήθηκαν να καταγράψουν τις ιδέες και τις προτάσεις τους σχετικά με τις αξίες και την κουλτούρα της εταιρείας με νικήτριες ομάδες την “Εξέλιξη ζωής” και “Τα 4 κορίτσια”, οι οποίες κέρδισαν συμβολικά δώρα.

To Embryolab είναι πρότυπη Μονάδα Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, που λειτουργεί στη Θεσσαλονίκη από το 2004. Την ομάδα του Embryolab απαρτίζουν κορυφαίοι γιατροί, εμβρυολόγοι, και επιστήμονες πολλών ειδικοτήτων με μεγάλη εξειδίκευση και εμπειρία στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή. Με επιμονή στην ποιότητα και εξοπλισμό στην αιχμή της τεχνολογίας, το Embryolab πιστοποιείται από το 2007 και μέχρι σήμερα με ISO9001:2015, EN 15224:2017. Είναι η πρώτη Μονάδα Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής στην Ελλάδα πιστοποιήθηκε με το Ιδιωτικό Σχήμα Πιστοποίησης TÜV AUSTRIA CoVid Shield. Το Embryolab υποστηρίζει τη γονιμότητα με θεραπευτικά σχήματα που προσαρμόζονται στις ιδιαιτερότητες και τις προσωπικές ανάγκες κάθε ζευγαριού.

Παραγωγικό Σκασιαρχείο Embryolab

Σκοπός του προγράμματος Παραγωγικό Σκασιαρχείο, το οποίο έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, είναι να συμβάλει στην ενημέρωση των μαθητών σε θέματα επαγγελματικής ανάπτυξης, επιλογής και σχεδιασμού σταδιοδρομίας μέσα από την επαφή με την επιχειρηματική καινοτομία και την καινοτομική παραγωγική διαδικασία.

Για το Παραγωγικό Σκασιαρχείο είπαν μαθητές και μαθήτριες:

“Αυτό που με ικανοποίησε περισσότερο ήταν η ποιότητα της λειτουργίας της εταιρείας”

“Αυτό το πρόγραμμα θεωρώ  ότι σε κάνει να σκέφτεσαι πιο δημιουργικά”

“Έμαθα πολλά καινούργια πράγματα”

Θερμές ευχαριστίες στη Διοίκηση του Embryolab για την ευγενική φιλοξενία και υποστήριξη.

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

Λήδα Παπατζήκα, Υπεύθυνη Επικοινωνίας ΑΖΚ

Τηλ. 2316-019621, email: papatzika@thessinnozone.gr


Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι.