Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας για την Αγροδιατροφή από την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας


Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας

 

Στο πλαίσιο της Συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο Πρόεδρος του ΔΣ της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας Παντελής Αγγελίδης,  παρουσία της Υφυπουργού  Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά, ανακοινώθηκαν οι αναπτυξιακές πρωτοβουλίες της ΑΖΚ και τα έργα υποδομής για τη δημιουργία του Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας για την Αγροδιατροφή στον πρώτο Θύλακα Υποδοχής Καινοτομικών Δραστηριοτήτων  της Ζώνης Καινοτομίας Θεσσαλονίκης.

Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας

Όπως σημείωσε ο κ. Αγγελίδης, αποφασίστηκε να αξιοποιηθεί η πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που προβλέπει τη δημιουργία digital innovation hubs στις Περιφέρειες της Ευρώπης, το οποίο θα χωροθετηθεί σε έκταση 60 στρεμμάτων, που έχει παραχωρηθεί στην ΑΖΚ. Οι εγκαταστάσεις θα περιλαμβάνουν κτήρια και υποδομές (δίκτυα κοινής ωφέλειας, βιολογικός καθαρισμός κλπ) συνολικού περίπου κόστους επένδυσης 47 εκ. ευρώ, όπως εργαστήρια, χώρους εγκατάστασης μικρών ή μεγαλύτερων καινοτομικών δραστηριοτήτων, θερμοκοιτίδα αγροδιατροφής, συνεδριακό κέντρο, θερμοκήπια, υπαίθριους χώρους κα. Ήδη όπως τονίστηκε, δυο εργαστήρια του ΑΠΘ έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους.

Απώτερος στόχος είναι να δημιουργηθούν εταιρείες οι οποίες θα παράγουν προϊόντα με παγκόσμια απήχηση, ενώ εκτιμάται ότι το κέντρο σε πλήρη ανάπτυξη μπορεί να προσελκύσει περίπου 3.000 επιστήμονες.Leave a Replynew address

Νέο Καθεστώς Προστασίας Δεδομένων – GDPR

Τρόποι για την καλύτερη προσαρμογή των επιχειρήσεων στα νέα δεδομένα.

Παρακολουθήστε live την εκδήλωση εδώ