9-24 Οκτωβρίου 2021

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Προγραμματισμού,  στις 9  Οκτωβρίου διεξάγεται η 2η και τελική φάση του Code Week Hackathon για μαθητές ηλικίας 15-19 ετών. 

Tο EU Code Week Hackathon ξεκίνησε φέτος στην Ελλάδα, τη Λετονία, την Ιρλανδία, την Ιταλία, τη Ρουμανία και τη Σλοβενία με μια πρόκληση για την ανάπτυξη μιας προγραμματιστικής λύσης  σε ένα πραγματικό πρόβλημα, μόλις 12 ώρες (7-8 Μαΐου). Στη συνέχεια, οι 10 ομάδες που ξεχώρισαν έλαβαν  εκπαίδευση και καθοδήγηση από ειδικούς στον τομέα αυτόν, έτσι ώστε να προετοιμαστούν για τον δεύτερο και τελικό γύρο, στον οποίο θα επιλεγεί ο τελικός νικητής. 

Στη 2η και τελική φάση του 12ωρου Code Week Hackathon, η ομάδα που θα νικήσει θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό, όπου οι νικητές των μαραθωνίων χάκινγκ θα παρουσιάσουν  στις Βρυξέλλες τις ιδέες τους στην Ευρωπαϊκή Κριτική Επιτροπή, κατά τη διάρκεια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Προγραμματισμού.

Το EU Code Week Hackathon στην Ελλάδα συνδιοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τους τέσσερις Έλληνες Code Week Ambassadors με την πολύτιμη συνδρομή πολλών υποστηρικτών που προσφέρουν με ποικίλους τρόπους χορηγίες,  τόσο με καθοδήγηση (mentoring) στους μαθητές, όσο και   με Webinars προετοιμασίας (https://codeweek.eu/hackathons/greece#partners). Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού θα διεξαχθεί για  9η συνεχόμενη χρονιά από τις 9-24 Οκτωβρίου 2021. Οι εκδηλώσεις είναι δωρεάν για όσους τις παρακολουθήσουν είτε δια ζώσης είτε διαδικτυακά.

Περισσότερες πληροφορίες:

Hackathon Greece: https://codeweek.eu/hackathons/greece#about-codeweek

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού (EU CodeWeek): https://codeweek.eu/ 


Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι.