Το Σάββατο 10 Μαρτίου 2018 με πρωτοβουλία του Αμερικάνικου Προξενείου στη Θεσσαλονίκη και της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας πραγματοποιήθηκε κλειστή συνάντηση με θέμα την γυναικεία επιχειρηματικότητα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Γυναικεία Επιχειρηματικότητα

Κλειστή συνάντηση με θέμα την Γυναικεία Επιχειρηματικότητα

Οι προσκεκλημένες από το Αμερικανικό Προξενείο Δρ. Sharon Freeman, Gems of Wisdom Consulting και κα Gigi Wang, Industry Fellow at UC Berkeley’s Sutardja Center for Entrepreneurship είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να ανταλλάξουν απόψεις με επιτυχημένες γυναίκες επιχειρηματίες της Θεσσαλονίκης, κατόπιν πρότασης της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας. Τη συνάντηση τίμησε με την παρουσία της και η Πρόξενος του Αμερικανικού Προξενείου στη Θεσσαλονίκη κα Rebecca Fong.

Προσκεκλημένες επιχειρηματίες της πόλης ήταν οι κ.κ. Λιάνα Γούτα,  Ιδρύτρια & Διευθύντρια Ανάπτυξης της Booking Clinic, Μάρα Τσούμαρη, Διευθύνων Σύμβουλος και Ιδρύτρια της Sentigeek, Τζελίνα Μακραντωνάκη Δικηγόρος και πρ. Αντιπεριφερειάρχης Εξωστρέφειας, Καινοτομίας και Νέων Τεχνολογιών ΠΚΜ, Ειρήνη Τσακηρίδου, GoogleDevelopers Τμήμα Θεσσαλονίκης /Ηρακλείου, Υπεύθυνη  Women Techmakers Ελλάδας, Μαρκέλλα Ψυμάρνου, Διευθύνων Σύμβουλος της Vidavo, Άννα Χλιούρα, Συνιδρυτής και Διευθύντρια Μάρκετινγκ Electronio, Ευδοξία Κατσάνου, Ιδρύτρια και Διευθύνων Σύμβουλος της Smile Cosmetics, Χριστίνα Καραμίχου, Διευθύνων Σύμβουλος και Υπεύθυνη Εμπορικής Επέκτασης Plaisir Group SA, Μανταλένα Καϊλή, Σύμβουλος. Τη συνάντηση συντόνισαν εκπροσωπώντας την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας  τα στελέχη της εταιρείας, Δήμητρα Ιορδανίδου και Λήδα Παπατζήκα.

Οι επιχειρηματίες είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τη δραστηριότητά τους στις προσκεκλημένες ομιλήτριες, οι οποίες έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση μεταξύ των συμμετεχόντων σχετικά με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στον επιχειρηματικό στίβο.

Η κα Gigi Wang τόνισε ότι οι γυναίκες θα πρέπει να διεκδικούν περισσότερες ευκαιρίες και το δικαίωμα να τις αντιμετωπίζουν ισάξια  με τους άντρες μέσω της επιμονής και της αριστείας.

Σύμφωνα με την Δρ. Sharon Freeman, αυτό που έχουν ανάγκη οι γυναίκες επιχειρηματίες είναι η πρόσβαση σε δίκτυο συμβούλων, ώστε να λαμβάνουν εξειδικευμένες απαντήσεις στις επιχειρηματικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν.

Στη συνέχεια, οι προσκεκλημένες ομιλήτριες παρείχαν συμβουλές στις επιχειρηματίες σε σχέση με την δραστηριότητά τους. Η Δρ. Sharon Freeman, αναφέρθηκε στη σημασία της σωστής παρουσίασης μιας εταιρείας που αναζητά κεφάλαια από επενδυτές, δηλώνοντας ότι «η χρήση δεδομένων και η πραγματοποίηση τεκμηριωμένης έρευνας αποτελούν σημαντικά στοιχεία για να γίνεται κατανοητό τι κάνει μια εταιρεία, ποιο είναι το προϊόν της/ υπηρεσία και ποια η αγορά που δραστηριοποιείται».

Για την κα Gigi Wang, «απαραίτητο είναι η επιχειρηματίας να έχει και να δείχνει αυτοπεποίθηση, πράγμα το οποίο επιτυγχάνεται μέσω της απόκτησης δεξιοτήτων αλλά και της καλλιέργειας και προσαρμογής της νοοτροπίας και του τρόπου σκέψης στο επιχειρείν».

Τέλος, οι επιχειρηματίες ευχαρίστησαν τόσο τους διοργανωτές για την εξαιρετική πρωτοβουλία όσο και τις διακεκριμένες ομιλήτριες για τις πολύτιμες συμβουλές που έλαβαν  για τα μελλοντικά επιχειρηματικά τους βήματα.


Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι.