Το συναίσθημα εκπαιδεύεται;  Η ενσυναίσθηση είναι ένας καλός τρόπος για αποτελεσματικές διαπραγματεύσεις; Πώς σχετίζεται η συναισθηματική νοημοσύνη με την κερδοφορία μιας επιχείρησης;

Για αυτά τα θέματα και όχι μόνο μίλησε η Business Coach Δρ. Νάνσυ Μαλλέρου, στο 2o διαδικτυακό evenTIZ Live Story «Συναισθηματική νοημοσύνη στη νέα εποχή επιχειρηματικότητας» που συνδιοργάνωσαν η Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας Α.Ε. και το skywalker.gr με σκοπό να εμπνεύσουν νέους και επίδοξους επιχειρηματίες αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο έτσι ώστε να αναπτύξουν την ήπια δεξιότητα (soft skill) της συναισθηματικής νοημοσύνης που απαιτείται για την υποστήριξη του εγχειρήματός τους. 

Η κα Μαλλέρου μίλησε για τη σημασία των ανθρώπινων σχέσεων σε έναν οργανισμό τονίζοντας ότι οι στόχοι πηγάζουν από το αποτέλεσμα που θέλουμε να έχουμε σε συναισθηματικό επίπεδο και παρουσίασε πρακτικές ενίσχυσης της ενσυναίσθησης τόσο από την πλευρά των εργαζομένων όσο και των εργοδοτών. Ενδεικτικά, πρότεινε ως μια καλή άσκηση για καθένα από εμάς την εφαρμογή του Net Promoter Score στον εαυτό μας, με απλά λόγια,  «εμείς θα μας συστήναμε σε κάποιον ως ένα άτομο που έχει ενσυναίσθηση, πχ είμαστε καλοί ακροατές;» 

Στο δεύτερο μέρος των ερωταπαντήσεων (Q&A) το κοινό που παρακολουθούσε είχε την ευκαιρία να θέσει ερωτήσεις σχετικά με τη συναισθηματική νοημοσύνη, δίνοντας την ευκαιρία στην ομιλήτρια να παρουσιάσει παραδείγματα και εφαρμογές για την καλλιέργεια αυτής της δεξιότητας. 

 

evenTIZ Live Story με την Δρ. Νάνσυ Μαλλέρου

 

H κορυφαία Business Coach, Δρ. Νάνσυ Μαλλέρου, τα τελευταία 15 χρόνια μέσα από την πορεία της ως πρωτοπόρος στο coaching στην Ελλάδα έχει βοηθήσει εκατοντάδες επιχειρήσεις να ξεκινήσουν και να επεκταθούν στρατηγικά και χιλιάδες ανθρώπους να πιστέψουν στο δυναμικό τους. Η Νάνσυ έχει διδάξει Μάρκετινγκ και επικοινωνία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο για περισσότερο από μία δεκαετία και είναι μία αποδεδειγμένα επιτυχημένη επιχειρηματίας, ιδρύτρια της Life Clinic Group και δοκιμασμένη προηγουμένως στα πολύ απαιτητικά εργασιακά περιβάλλοντα πολυεθνικών εταιρειών.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση, που παράλληλα εντάσσεται στη δέσμη πρωτοβουλιών vgainoumemprosta.skywalker.gr του skywalker.gr., αποτελεί μέρος της δράσης “evenTIZ Live Story” της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας Α.Ε., όπου εξέχουσες προσωπικότητες από όλο τον κόσμο μοιράζονται ζωντανά τις ιστορίες τους. Η καινοτομία αυτής της πρωτοβουλίας της ΑΖΚ, έγκειται στο γεγονός ότι τα σύντομα αυτά events (15’ Ομιλία + 10’ Q&A) έχουν στόχο να εμπνεύσουν ανήσυχα επιχειρηματικά μυαλά της χώρας μας, να προσφέρουν ουσιαστική «συμπυκνωμένη» γνώση μέσα από έναν άμεσο και μη συμβατικό τρόπο που φέρνει κοντά το κοινό με τον ομιλητή. 

Παραμείνετε συντονισμένοι για το επόμενο evenTIZ! 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε όλα τα evenTIZ στο κανάλι μας στο Youtube

Για περισσότερες πληροφορίες: 

https://www.thessinnozone.gr και  https://vgainoumemprosta.skywalker.gr

Χορηγοί επικοινωνίας της συνδιοργάνωσης ήταν οι: 

ΕΠΙΧΕΙΡΩ, E-DAILY, E-RADIO, STENTORAS.GR, CRISISSTARS.GR

#ThessInnoZone #evenTIZ #TIFD #skywalkergr #Live_Stories #evenTIZ_LiveStories #evenTIZ_2021 #SKG #Thessaloniki #businessbootcamp #drnancymallerou #selfconfidencebootcamp

 


Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι.