Ο Κώστας Κουτσαντωνάκης στο evenTIZ Live Story της ΑΖΚ


Η Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας Α.Ε. πραγματοποίησε την Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021 το 8ο κατά σειρά διαδικτυακό evenTIZ Live Story με θέμα “Big Idea! Can your idea make a great company? The Architonic success story” με τον Κώστα Κουτσαντωνάκη, CEO της Fishmotion και Representative του Architonic (Greece & Cyprus, Eastern Europe, Middle East).
Ο κ. Κουτσαντωνάκης μέσα από μια ιστορική αναδρομή αναφέρθηκε στη στρατηγική του “emotional branding”, μια κυκλική διαδικασία για τη δημιουργία συναισθηματικής σύνδεσης μεταξύ του brand και του target group, αλλά και στην ανάγκη ύπαρξης ενός αφηγήματος, ώστε όπως λέει και ο Peter Economides, ένα δυνατό brand να δημιουργήσει ένα σετ από δυνατές εντυπώσεις.

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στην πορεία του από το 2012, όπου εφαρμόστηκαν καινοτόμες πρακτικές αλλά και στρατηγικές “emotional branding”, στο πλαίσιο τόσο της υποστήριξης της εξαγωγικής δραστηριότητας των ελληνικών επιχειρήσεων όσο και της οργάνωσης καινοτόμων εκδηλώσεων σε σχέση με το hospitality business για λογαριασμό διοργανωτών εκθέσεων, όπου κατάφερε να επαναπροσδιορίσει και να ισχυροποιήσει σημαντικά το brand της Ελλάδας στο χώρο.

Φτάνοντας στο έτος 2019 και λίγο πριν την κρίση του Covid, ο κ. Κουτσαντωνάκης, εξήγησε τον τρόπο με τον οποίο προέκυψε η συνεργασία του με το Architonic αλλά και το πως η ψηφιακή αυτή πλατφόρμα δικτύωσης ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων σε B2B επίπεδο με τις διεθνείς αγορές, κατάφερε τελικά να εξελιχθεί σε ένα επιτυχημένο brand, μέλος σήμερα του μεγαλύτερου media group της Ελβετίας, προσφέροντας ένα Unique Selling Proposition (USP).

Ο Κώστας Κουτσαντωνάκης στο evenTIZ Live Story της ΑΖΚ

Μέσω της εμπειρίας του Architonic, ο κ. Κουτσαντωνάκης σημείωσε πως δεδομένου ότι το όραμα του startupper μπορεί να απέχει κατά πολύ από την πραγματικότητα, θα πρέπει να υπάρχει business intelligence ώστε τα προϊόντα/υπηρεσίες να αποφέρουν κέρδος. “Έχετε πάθος, αφοσίωση και χαρά. Κάντε το με το δικό σας τρόπο!” συμβούλεψε τους startuppers.

Τα evenTIZ αποτελούν μια σειρά, σύντομων σε διάρκεια [15’ Ομιλία + 10’ Q&A] διαδικτυακών «ζωντανών ιστοριών», όπου εξέχουσες προσωπικότητες από όλο τον κόσμο μοιράζονται ζωντανά τις ιστορίες και τις γνώσεις τους όχι μόνο σε ιδρυτές νεοφυών επιχειρήσεων (startuppers), αλλά και σε όλους όσους «φλερτάρουν» με την ιδέα του επιχειρείν.
Στο Youtube κανάλι της ΑΖΚ μπορείτε να παρακολουθήσετε όλα τα evenTIZ Live Stories που έχει διοργανώσει μέχρι σήμερα η ΑΖΚ.

Ο Κώστας Κουτσαντωνάκης στο evenTIZ Live Story της ΑΖΚ

Περισσότερες πληροφορίες για τα evenTIZ μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα μας https://www.thessinnozone.gr/.
Μείνετε συντονισμένοι για το επόμενο evenTIZ της ΑΖΚ!


Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι.