με τον Αλέξανδρο Διδασκάλου στο evenTIZ Live Story της ΑΖΚ 

Η Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας Α.Ε. πραγματοποίησε την Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021 στις 17:00  το 9ο κατά σειρά διαδικτυακό evenTIZ Live Story με θέμα “Η πορεία μιας ιδέας που γίνεται προϊόν” με τον Αλέξανδρο Διδασκάλου, Γενικό Διευθυντή της  Ingenno Design Berlin.

Ο κ. Διδασκάλου κατά τη διάρκεια της ομιλίας του μέσω της εμπειρίας του αναφέρθηκε στη μηχανή της καινοτομίας ενός προϊόντος, μια κυκλική διαδικασία που ξεκινά από το Discovery- Vision- Innovation- Activation- Evaluation, με στόχο το προϊόν να γίνεται συνεχώς καλύτερο καθώς δεν υπάρχει τέλειο προϊόν. 

Μιλώντας για το ταξίδι της εξέλιξης μιας ιδέας σε προϊόν σημείωσε την πολυπλοκότητα και τους παράγοντες που εμπλέκονται μέχρι να φτάσει μια εταιρεία στο τελικό προϊόν, ενώ παράλληλα τόνισε ότι το διαφορετικό δεν σημαίνει απαραίτητα και καινοτόμο, παρά μόνο εάν ικανοποιήσει μια ανάγκη καλύτερα απ’ ότι πριν. 

Στη συνέχεια σημείωσε τη σημαντικότητα του Design στο προϊόν, όχι μόνο από αισθητικής άποψης αλλά και της σχέσης αξίας  – κόστους και του τι προσφέρει το προϊόν, ενώ αναφέρθηκε και στη σύνδεση του Design με το Marketing και το Branding.  Μέσα από μια παρουσίαση παραγωγής έξυπνων και διαφορετικών προϊόντων από την Ingenno, ο κ. Διδασκάλου μετέφερε στο κοινό παραδείγματα του Design Process και πως αυτά φτάνουν να γίνουν ένα τελικό προϊόν προς χρήση από το κοινό. 

Απαντώντας στις ερωτήσεις του κοινού επισημάνθηκαν οι διαφορές αλλά και οι ομοιότητες μεταξύ της ελληνικής και της γερμανικής start up κοινότητας, αναφερόμενος ειδικά στην πόλη του Βερολίνου, πρωτεύουσα σε επενδύσεις καινοτομίας κυρίως σε software και με μεγάλη συγκέντρωση start up εταιρειών. Δεν θα πρέπει να φοβόμαστε να “βουτήξουμε” σε ένα project που είναι καινούργιο για εμάς γιατί υπάρχει πάντα τρόπος να βρούμε τη λύση, συμβούλευσε τους νέους επιχειρηματίες ο κ. Διδασκάλου ενώ έκλεισε την ομιλία του αναφερόμενος στο User Experience και τον τρόπο που μπορεί  να συνεργαστούν προς αυτήν την κατεύθυνση το software με το hardware τμήμα μιας εταιρείας για να παραχθεί το τελικό προς χρήση καινοτόμο προϊόν. 

Τα evenTIZ αποτελούν μια σειρά, σύντομων σε διάρκεια [15’ Ομιλία + 10’ Q&A] διαδικτυακών «ζωντανών ιστοριών», όπου εξέχουσες προσωπικότητες από όλο τον κόσμο μοιράζονται ζωντανά τις ιστορίες και τις γνώσεις τους όχι μόνο σε ιδρυτές νεοφυών επιχειρήσεων (startuppers), αλλά και σε όλους όσους «φλερτάρουν» με την ιδέα του επιχειρείν.

Στο Youtube κανάλι της ΑΖΚ μπορείτε να παρακολουθήσετε όλα τα evenTIZ Live Stories που έχει διοργανώσει μέχρι σήμερα η ΑΖΚ.

Περισσότερες πληροφορίες για τα evenTIZ μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα μας https://www.thessinnozone.gr/.

Μείνετε συντονισμένοι για τα επόμενα evenTIZ της ΑΖΚ τον ερχόμενο Σεπτέμβριο! 


Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι.