Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε μια ακόμη δράση στο πλαίσιο υλοποίησης του εκπαιδευτικού προγράμματος «Παραγωγικό Σκασιαρχείο» από την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας.

Μαθητές και μαθήτριες της Β’ Λυκείου του 1 ΓΕΛ Κιλκίς, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να συζητήσουν με τρεις καινοτόμους επιχειρηματίες της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι μίλησαν στους μαθητές για την επιχειρηματική διαδρομή τους, την καθημερινή λειτουργία και το αντικείμενο της επιχείρησής τους και τους οποίους ευχαριστούμε θερμά για την αρωγή τους σε αυτή μας την προσπάθεια.

Ο κ. Παντελής Αγγελίδης, Πρόεδρος της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας, μέσα από μια διαδραστική και παρακινητική ομιλία ερωτοαπαντήσεων έκανε έναν εποικοδομητικό διάλογο με τους μαθητές σχετικά με τις έννοιες της σύγχρονης οικονομίας, της επιχειρηματικότητας και της ανάπτυξης εστιάζοντας σε μια Θεσσαλονίκη που καινοτομεί κι έχει εξωστρέφεια.

Δράση «Παραγωγικό Σκασιαρχείο»: Δυναμικό Ξεκίνημα!

Σχόλια για το “Παραγωγικό Σκασιαρχείο”

Δηλώσεις της Managing Director της Leaders Lab

Η κα Ιφιγένεια Παπαρούση, Managing Director της Leaders Lab, η οποία ειδικεύεται στην ανάπτυξη και ενίσχυση δεξιοτήτων ηγεσίας, μετέφερε στο ακροατήριο την εμπειρία της από τη σύγχρονη επαγγελματική σταδιοδρομία, σημειώνοντας ότι μόνο μέσα από την αριστεία και την αγάπη γι’ αυτό που κάνουμε έρχεται η επιτυχία.

Για το Παραγωγικό Σκασιαρχείο η κα Παπαρούση δήλωσε: «Εξαιρετική η πρωτοβουλία σας, συγχαρητήρια. Για εμένα και τους συν-παρουσιαστές ήταν χαρά μας να κάνουμε μια ανασκόπηση της επιχειρηματικής διαδρομής μας και να προσφέρουμε έμπνευση. Το ακροατήριο ήταν υπέροχο. Παρακολούθησε απνευστί τις παρουσιάσεις μας, ρούφηξε την κάθε λέξη μας, συμμετείχε με ποιοτικές κ ενδιαφέρουσες ερωτήσεις Είμαι στη διάθεση σας για κάθε επόμενη φορά. Αυτό που κάνετε κάνει τη διαφορά για τη νεολαία μας. Σας ευχαριστώ που με συμπεριλάβατε στην τόσο αξιόλογη ενέργεια σας».

Τι είπε ο CEO της Dataways

Στη συνέχεια ο κος Λευτέρης Τσακιρίδης, CEO της Dataways, στόχος της οποίας είναι η ανάπτυξη υπηρεσιών και ο εμπλουτισμός τους με καινούργιες εφαρμογές στο ταχύτατα αναπτυσσόμενο πεδίο του Διαδικτύου και της Πληροφορικής γενικότερα, μέσα από μια εξαιρετική ομιλία κατάφερε να εμπνεύσει τους μαθητές τονίζοντας στους μικρούς δυνητικούς επιχειρηματίες ότι ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και ότι δεν πρέπει ποτέ να το βάζουν κάτω.

Συγκεκριμένα ο κος Τσακιρίδης δήλωσε: «Πραγματικά είναι μια εξαιρετική πρωτοβουλία, στην οποία βοηθάτε ουσιαστικά & γόνιμα τα νέα παιδιά να γνωρίσουν στελέχη και εταιρείες και να οραματιστούν το δικό τους μέλλον. Πρέπει να πούμε ότι ήταν και για μας μια πολύ όμορφη και  ουσιαστική  εμπειρία να έρθουμε κοντά στα νέα παιδιά,  και να μοιραστούμε μαζί τους τις ιδέες και τους προβληματισμούς τους.  Σας ευχαριστούμε και  πάλι και θέλουμε να γνωρίζετε ότι η Dataways θα βρίσκεται κοντά σας πάντα  σε αυτές τις εξαιρετικές πρωτοβουλίες!».

Τι σχολίασε η CEO της Vidavo

Τέλος, η κα Μαρκέλλα Ψυμάρνου, CEO της Vidavo, μιας πρωτοπόρας εταιρείας στην ανάπτυξη και παροχή ολοκληρωμένων τεχνολογικά προηγμένων, καινοτόμων λύσεων τηλεϊατρικής, με 500.000 ασθενείς και 500 μονάδες να έχουν χρησιμοποιήσει τα προϊόντα της, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, παρουσίασε τη δραστηριότητά της εταιρείας και θέλοντας να μεταφέρει ένα αισιόδοξο μήνυμα στους μαθητές οι οποίοι προετοιμάζονται για τις σπουδές τους αλλά και για τη μελλοντική τους επαγγελματική σταδιοδρομία δήλωσε: «Να επιμένετε σε αυτό που θέλετε και να μην παίρνετε την αποτυχία ως εμπόδιο αλλά να την χρησιμοποιείτε ως εφαλτήριο για τα επόμενα βήματά σας».

Τι σχολίασαν οι εκπαιδευτικοί και η διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Η κα Χριστοδούλα Βογιαντζή, εκπαιδευτικός στο 1ο ΓΕΛ Κιλκίς σημείωσε ότι «Διευρύνονται οι ορίζοντες και η γνώση πολλαπλασιάζεται. Ειδικά τα ερεθίσματα για τη σύγχρονη πραγματικότητα και την αγορά εργασίας ήταν τόσο σημαντικά για εμάς τους εκπαιδευτικούς. Δε θέλω και δεν μου αρκεί να είμαι σε μια αίθουσα ή ένα εργαστήριο αποκομμένη από την κοινωνική καθημερινότητα. Δεν είναι σύνηθες για μένα να συναναστρέφομαι και να ακούω καινοτόμους επιχειρηματίες και αυτό μου άρεσε πολύ! Οι εμπειρίες τους και η κατάθεση ψυχής τους είναι πολύ σημαντικά, τόσο για εμένα προσωπικά όσο και για το ρόλο μου ως εκπαιδευτικός

Η διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς δια της Υπευθύνου ΣΥΠ του ΚΕΣΥΠ Κιλκίς κας Κατσιούλα Παναγιώτας Συμβούλου Σταδιοδρομίας ευχαριστεί την ΑΖΚ, τον Πρόεδρό της κ. Αγγελίδη και την εκπρόσωπο κα. Παπατζήκα Λήδα που έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές και στις μαθήτριες του 1ου ΓΕΛ Κιλκίς για ένα πάρα πολύ δημιουργικό και Παραγωγικό Σκασιαρχείο από τη συνηθισμένη διδασκαλία και μάθηση. Οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν και να επικοινωνήσουν με εκπροσώπους καινοτόμων εταιριών και να αποκομίσουν σημαντικές πληροφορίες για την αγορά εργασίας.

Σχόλια μαθητών και μαθητριών

«Γνώρισα νέες εταιρίες που εξυπηρετούν κάποιους σκοπούς πολύ επιτυχημένα. Επίσης από την σύσκεψη κατάλαβα πως η ζωή είναι γεμάτη δυσκολίες, παρόλα αυτά πρέπει να τις προσπερνάμε όπως ακριβώς έκαναν και οι τρεις επιχειρηματίες και αυτή την στιγμή είναι απόλυτα επιτυχημένοι».

«Μπόρεσα να καταλάβω το τι εφόδια θα πρέπει να έχει κάποιος όσον αφορά τον χαρακτήρα του για να επιτύχει επαγγελματικά και τη σημασία της επιμονής και της προσαρμογής στις καταστάσεις».

Σκοπός του Παραγωγικού Σκασιαρχείου, το οποίο έχει εγκριθεί από Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, είναι να συμβάλει στην ενημέρωση των μαθητών σε θέματα επαγγελματικής ανάπτυξης, επιλογής και σχεδιασμού σταδιοδρομίας μέσα από την επαφή με την επιχειρηματική καινοτομία και την καινοτομική παραγωγική διαδικασία.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα διοργανώνεται σε συνεργασία με την ομάδα του STEAMulator, η οποία είναι υπεύθυνη για την υλοποίηση βιωματικών και διαδραστικών  εργαστηρίων επαγγελματικού προσανατολισμού, με στόχο την ανάπτυξη της κριτικής σκέψης, του ομαδικού πνεύματος και της δημιουργικότητας των μαθητών.


Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι.