Μια σημαντική εξέλιξη από Ελληνική Startup στον αγώνα κατά του Covid19

 

 

Μια σημαντική αναγνώριση για την ελληνικής Startup Metabio ήρθε μέσω της δημοσίευσης στο έγκριτο επιστημονικό περιοδικό Innovations in Digital Health Diagnostics and Biomarkers (IDDB). To άρθρο αναφέρεται στη πλατφόρμα https://www.coronab.io/ Ο πυρήνας του Corona-Bio είναι η «επιστήμη των πολιτών» και τα πλεονεκτήματα που προσφέρει το crowdsourcing όταν αντιμετωπίζει μαζικές προκλήσεις όπως η πανδημία covid-19. Οι ασθενείς με επιβεβαιωμένες διαγνώσεις μπορούν να καταγράφουν τα συμπτώματά τους καθημερινά, μαζί με διάφορους παράγοντες που σχετίζονται με την υγεία, τη διατροφή και πολλά άλλα. Η πλατφόρμα Corona-Bio δεν είναι απλά μια εφαρμογή, αλλά ένα σύστημα που χρησιμοποιεί πρωτόκολλα, μεθοδολογία και τεχνολογία HL7, Open – HER.  H πλατφόρμα βασίζεται σε σύστημα της Metabio που αποτελεί παράγωγο συστηματικού και πολυετούς έργου έρευνας που συμβουλεύουν διάσημοι και καταξιωμένοι επιστήμονες και ειδικοί της αγοράς και τους τομείς της Ιατρικής, της Φαρμακευτικής και του ΒιοBanking.

Ο κύριος σκοπός της Corona-Bio είναι να βοηθήσει στην ανάπτυξη νέων στρατηγικών υγειονομικής περίθαλψης για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορανοϊού αλλά και άλλων πανδημιών στο μέλλον, καταγράφοντας όσο το δυνατόν περισσότερες περιπτώσεις, συμπεριλαμβανομένων μη νοσηλευόμενων ασθενών που είναι θετικοί για τον ιό με ήπια, μέτρια ή χωρίς συμπτώματα. Αυτοαναφερόμενα δεδομένα από αυτούς τους ασθενείς και την εξέλιξη της νόσου τους, θα βοηθήσουν στην καλύτερη κατανόηση των διαφόρων κλινικών περιπτώσεων, της αιτιολογίας τους και της μοναδικής εξέλιξης της νόσου ομάδων ατόμων από διαφορετικές δημογραφικές περιοχές.

Η Metabio που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, δραστηριοποιείται στον χώρο του software as a service βελτιώνοντας την αξία και χρηστικοτητα των βιοδειγμάτων μεσω των παραγόμενων συνοδετυτικών δεδομένων. Η λύση της Metabio εναρμονίζει τις συνολικές πληροφορίες και προσφέρει σημαντική δεδομένα  υψηλής αξίας στα ερευνητικά κέντρα και τις φαρμακευτικές εταιρίες ενώ αυξάνει την ευκολία ανακάλυψης των αναζητούμενων βιοδειγμάτων και την υπεραξία τους για τις βιοτράπεζες. Η εταιρία που ενισχύθηκε από πρόγραμμα επιτάχυνσης της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας, έχει σηκώσει επένδυση σε δύο γύρους χρηματοδότησης μέσω Business Angels της Anthology Ventures.


 


Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι.