Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι διεργασίες για τη διεξαγωγή  του «3ου Technology Forum» και του 2ου διαγωνισμού «Συνεργάζομαι», τα οποία υλοποιούνται με την σύμπραξη 13 φορέων έρευνας, καινοτομίας και επιχειρηματικότητας της Β. Ελλάδος και την συμμετοχή επιχειρήσεων παγκόσμιας εμβέλειας, όπως είναι η Microsoft και η Oracle.

Η φετινή διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί στις 18 Μαΐου 2016, στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕ.Δ.Ε.Α.) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ). Η συνεργασία μεταξύ των φορέων για τη διοργάνωση του Technology Forum ξεκίνησε το 2014. Φέτος είναι η πρώτη φορά που οι φορείς ενώνουν τις δυνάμεις τους για τη διοργάνωση του μεγαλύτερου συνεδρίου Πληροφορικής, με σκοπό την μεταφορά τεχνογνωσίας, την ανάπτυξη συνεργειών και τη δημιουργία νέων καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών. Στην κατεύθυνση αυτή κινείται και ο νέος θεσμός επιβράβευσης «Συνεργάζομαι» που θεσπίστηκε το 2015 και απευθύνεται σε επιχειρήσεις κι ερευνητικούς φορείς. Δικαίωμα συμμετοχής στο «Συνεργάζομαι» έχουν όσοι φορείς έχουν αναπτύξει συνεργασία με τουλάχιστον άλλο ένα φορέα, τα τελευταία τρία χρόνια και χρησιμοποιούν εφαρμογές και εργαλεία Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνίας (ΤΠΕ).

Κατεβάστε το πρόγραμμα εδώ.

Δηλώσεις συμμετοχής http://technology_forum.eventbrite.com

Aντίστροφη μέτρηση για το 3ο Τechnology Forum και το 2ο ΣυνεργάζομαιMatchmaking event

 Επιπλέον, στο πλαίσιο του Technology Forum θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά εκδήλωση δικτύωσης (matchmaking event), την οποία διοργανώνει το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ που αποτελεί τον συντονιστή του Enterprise Europe Network-Hellas. Στόχος της εκδήλωσης είναι η ανάπτυξη μίας ενεργής πλατφόρμας αναζήτησης επιχειρηματικών, τεχνολογικών και ερευνητικών συνεργασιών. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να διευρύνουν το δίκτυο των επαφών τους, να διερευνήσουν νέες ιδέες και να αναπτύξουν συνεργασίες στον τομέα της πληροφορικής και των σχετικών εφαρμογών, ακολουθώντας ένα πρόγραμμα προκαθορισμένων συναντήσεων.

Η εγγραφή γίνεται μέσω της ιστοσελίδας της εκδήλωσης https://www.b2match.eu/technologyforum2016 και είναι δωρεάν ενώ για περαιτέρω πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την κ.Βάγια Πιτέλη, 2310 552790-1, piteli@help-forward.gr και τον κ. Νίκο Κατσιαδάκη (ΕΚΕΤΑ), 2310 498204, nicolas@certh.gr.

Να σημειωθεί ότι το 3ο Technology Forum και το 2ο Συνεργάζομαι διοργανώνονται από το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), το ΑΠΘ, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ), τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος (ΔΙΠΑΕ), τον Σύνδεσμο Εταιρειών Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ) και τελούν υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΚΜ), της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ), της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας (ΑΖΚ), της Enterprise Greece (EG) και του δήμου Θεσσαλονίκης (ΔΘ), με την ενεργό συμμετοχή του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης (ΑΤΕΙΘ).


Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι.