Το Παραγωγικό Σκασιαρχείο επισκέπτεται την ALUMIL


Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 3ο Παραγωγικό Σκασιαρχείο από την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας σε συνεργασία με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα STEAMulator, όπου μαθητές και μαθήτριες της Β’ τάξης του Πειραματικού ΓΕΛ Πανεπιστημίου Μακεδονίας επισκέφθηκαν στις 26 Απριλίου τις εγκαταστάσεις της ALUMIL στη Βιομηχανική Περιοχή του Κιλκίς.

Ποια είναι η ALUMIL;

ALUMIL

 

Η Alumil είναι το μεγαλύτερο ιδιωτικό βιομηχανικό συγκρότημα της Νοτιοανατολικής Ευρώπης σε παραγωγική δυναμικότητα για ολοκληρωμένα συστήματα αλουμινίου και ανάμεσα στους πιο αναγνωρισμένους προμηθευτές συστημάτων για αρχιτεκτονική χρήση στην Ευρώπη. Με περισσότερα από τριάντα χρόνια εμπειρία, η Alumil είναι από τις πιο εξελιγμένες εταιρίες στο χώρο του σχεδιασμού και παραγωγής προϊόντων διέλασης, με τελευταίας τεχνολογίας γραμμές παραγωγής σε όλα τα εργοστάσια. της. Η Alumil παράγει συστήματα αλουμινίου για όλες τις χρήσεις, τα οποία σχεδιάζονται, αναπτύσσονται και δοκιμάζονται στο Τμήμα Έρευνας & Ανάπτυξης του ομίλου και κατόπιν, πιστοποιούνται από διεθνώς αναγνωρισμένα ιδρύματα πιστοποίησης.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί ξεναγήθηκαν στους χώρους εργασίας και παραγωγής και ενημερώθηκαν για τη γραμμή παραγωγής και  γενικά για την διαδικασία διέλασης του αλουμινίου, μέχρι το στάδιο του τελικού προϊόντος, αποκτώντας μια σφαιρική αντίληψη για την εργασία στο πλαίσιο μιας βιομηχανίας με έναν βιωματικό τρόπο.

Ο κ. Ιωάννης Σουμελίδης, Υπεύθυνος του τμήματος HR της εταιρείας μέσα από μια εξαιρετική και κατατοπιστική παρουσίαση μίλησε στους μαθητές για τη δραστηριότητα της εταιρείας και συνέχισε παρέχοντας χρήσιμες συμβουλές και απαντήσεις σε ερωτήματα σχετικά με θέματα ανθρώπινου δυναμικού, όπως είναι η σωστή δομή ενός βιογραφικού, η διαδικασία συνέντευξης, τα κριτήρια επιλογής υποψηφίων, η εξειδίκευση, οι απαιτούμενες δεξιότητες κα. Όπως δήλωσε ο κ. Σουμελίδης «Να κάνετε αυτό που σας ευχαριστεί και εάν δεν σας αρέσει τον πρώτο χρόνο, μην φοβηθείτε να επιλέξετε κάτι διαφορετικό».

Για το Παραγωγικό Σκασιαρχείο είπαν μαθητές και μαθήτριες:

«Ήταν η καλύτερη επίσκεψη με το σχολείο που έχουμε πάει ποτέ».

«Συνειδητοποίησα ότι μέσα σε μία βιομηχανία απασχολούνται άτομα από πολλούς διαφορετικούς κλάδους, που δεν σχετίζονται απαραίτητα με την παραγωγή προϊόντων».

«Έμαθα ότι το άτομο πρέπει να διαθέτει μία ολοκληρωμένη και πολύπλευρη προσωπικότητα. Επίσης επικοινωνιακές δεξιότητες και διάθεση για εργασία, εξέλιξη και συνεργασία».

Σκοπός του Παραγωγικού Σκασιαρχείου, το οποίο έχει εγκριθεί από Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, είναι να συμβάλει στην ενημέρωση των μαθητών σε θέματα επαγγελματικής ανάπτυξης, επιλογής και σχεδιασμού σταδιοδρομίας μέσα από την επαφή με την επιχειρηματική καινοτομία και την καινοτομική παραγωγική διαδικασία.

Θερμές ευχαριστίες στη διοίκηση και διεύθυνση ανθρώπινου δυναμικού της ALUMIL για την ευγενική φιλοξενία.Leave a Replynew address

Νέο Καθεστώς Προστασίας Δεδομένων – GDPR

Τρόποι για την καλύτερη προσαρμογή των επιχειρήσεων στα νέα δεδομένα.

Παρακολουθήστε live την εκδήλωση εδώ