Σε πόλο έλξης για εκατοντάδες επιστήμονες απ’ όλο τον κόσμο που δραστηριοποιούνται στο χώρο της Νανοτεχνολογίας, των Οργανικών Ηλεκτρονικών και της Νανοϊατρικής μετατράπηκε για άλλη μια χρονιά η Θεσσαλονίκη, κατά την διάρκεια των εργασιών του διεθνούς πολυσυνεδρίου «NANOTEXNOLOGY 2016».

Ειδικότερα, περισσότεροι από 1.000 διακεκριμένοι επιστήμονες, ερευνητές και επιχειρηματίες από 450 καινοτόμες εταιρίες, ιδρύματα και πανεπιστήμια από 60 χώρες συμμετείχαν στο 13ο διεθνές συνέδριο «ΝΝ16» με επίκεντρο στην ερευνητική πρόοδο στις νανοεπιστήμες και τις νανοτεχνολογίες, στο 9ο διεθνές συμπόσιο «ISFOE16» που εστιάζει στα οργανικά ηλεκτρονικά και στο 10ο θερινό σχολείο «ISSON16», σκοπός του οποίου είναι η εκπαίδευση της επόμενης γενιάς ερευνητών και επιστημόνων.

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν πάνω από 200 συναντήσεις μεταφοράς τεχνολογίας μεταξύ εργαστηρίων και επιχειρήσεων. Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο του «NANOTEXNOLOGY 2016» πραγματοποιήθηκε και η συνέλευση της ελληνικής πλατφόρμας νανοϊατρικής, σκοπός της οποίας είναι να γίνει κλινική «μετάφραση» της έρευνας της νανοϊατρικής στους ασθενείς, δηλαδή να υπάρχει σύνδεση των νοσοκομείων και των κλινικών ιατρών με τα ερευνητικά ιδρύματα και τα πανεπιστήμια, με τη βασική έρευνα νανοϊατρικής σε κλινική πλέον εφαρμογή.

Το “NANOTEXNOLOGY 2016” διοργανώθηκε από το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας  του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (LTFN) και υποστηρίχθηκε από το Δίκτυο Έρευνας και Καινοτομίας NANONET και την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας (ΑΖΚ).


Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι.