Αντιμέτωποι με πραγματικά προβλήματα σχεδιασμού ιατρικών εφαρμογών, βρέθηκαν οι επτά φοιτητές του ΑΠΘ, οι οποίοι εκπροσώπησαν τη χώρα μας στο Sana World Meeting που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 2-3 Αυγούστου στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ) των ΗΠΑ.

Sana World Meeting Οι Χριστίνα Μπούκα, Αντιγόνη Σιάρακα, Βασιλική Σιδέρη-Λαμπρέτσα, Μαρία Κουϊρουκίδου, Ελένη Νησιώτη, Αλέξανδρος Παξιμαδάκης και Γιάννης Παυλίδης κλήθηκαν να επιλύσουν, την πρώτη ημέρα των εργασιών, ένα σχεδιαστικό πρόβλημα μιας εφαρμογής που χρησιμοποιείται για τη συλλογή στοιχείων νοσοκομείων σε διάφορες χώρες.

Μέσω του UI/UX, οι φοιτητές κατάφεραν να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα, αποκομίζοντας γνώσεις και εμπειρία στη σχεδίαση εφαρμογών. «Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία ήταν η τριβή με πραγματικά και όχι με θεωρητικά προβλήματα, με αντίκρισμα στην κοινωνία. Από την άλλη, θεωρήσαμε πως η επαφή με τη λειτουργία ενός από τα καλύτερα πανεπιστήμια στον κόσμο, αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και κίνητρο για την περαιτέρω ανάπτυξη της έρευνας και των ευκαιριών στο ελληνικό πανεπιστήμιο»,τονίζουν οι φοιτητές του ΑΠΘ.

Κατά την διάρκεια της παραμονής τους στο ΜΙΤ, οι Έλληνες φοιτητές ξεναγήθηκαν στα εργαστήρια και τις εγκαταστάσεις του πανεπιστημίου ενώ τους επιδόθηκαν και πιστοποιητικά παρακολούθησης των εργασιών της συνάντησης. Να σημειωθεί ότι στο Sana World Meeting 2016 συμμετείχαν και ομάδες που διακρίθηκαν σε διαγωνισμούς σχεδιασμού και ανάπτυξης εφαρμογών (hackathon) στη Βραζιλία, το Μεξικό και την Κολομβία ενώ υποστηρικτές της ελληνικής αντιπροσωπείας ήταν η ΑΖΚ και το ΑΠΘ.


Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι.