Ομιλητές Make it Happen:Η Ζώνη Καινοτομίας Θεσσαλονίκης βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τους ακόλουθους επιχειρηματίες ως βασικούς ομιλητές για το 2ο Hangout event και Χριστουγεννιάτικο πάρτι Make it Happen: Grow your startup to a global corporation from Thessaloniki που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Άγγελος Αγγέλου

Ο Άγγελος Αγγέλου είναι ο Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της AngelouEconomics, με 32 χρόνια εμπειρίας ως στον τομέα των συμβουλευτικών υπηρεσιών. Η AngelousEconomics είναι ένα κορυφαίο συμβουλευτικό γραφείο για την τοποθεσία εγκατάστασης και την οικονομική ανάπτυξη επιχειρήσεων στις ΗΠΑ. Η εταιρεία έχει ένα εντυπωσιακό πελατολόγιο τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα, αφού διενήργησε πάνω από 650 στρατηγικές οικονομικής ανάπτυξης για τους πελάτες της, και πάνω από $ 18 δισεκατομμύρια κεφαλαιακές επενδύσεις για επιχειρήσεις που ανήκουν μέσα στο Fortune 1000 σε όλο τον κόσμο. Μερικοί από τους πελάτες της εταιρείας είναι πόλεις, περιφέρειες, πολιτείες, ξένες κυβερνήσεις και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, καθώς και πολλές εταιρείες του Fortune 1000 για την επιλογή τοποθεσίας εγκατάστασης.

Πριν από την έναρξη της AngelouEconomics, ο Άγγελος πέρασε σχεδόν 12 χρόνια στο Austin Chamber of Commerce ως επικεφαλής Οικονομολόγος και Αντιπρόεδρος Οικονομικής Ανάπτυξης, και φέρνει μία καινούργια προσέγγιση στην ομάδα οικονομικής ανάπτυξης της ΑΕ. Κατά τη διάρκεια της εργασίας του στο Austin Chamber of Commerce, ο Άγγελος ήταν υπεύθυνος για την έναρξη συνεργασίας με 400 εταιρείας τεχνολογίας όπως οι IBM, Apple, Samsung, Motorola, AMD, Cypress Semiconductor, Applied Materials, Tokyo Electron και Sematech, και για την πρόσληψη περίπου 70.000 νέων εργαζομένων.

Ένας ορατός ηγέτης στον τομέα της οικονομικής ανάπτυξης, ο Άγγελος θεωρείται ευρέως ως expert στην επιλογή τοποθεσίας εγκύστωσης επιχειρήσεων, στις διαπραγματεύσεις, στην τεχνολογική οικονομική ανάπτυξη, τη δημόσια τάξη, τη διεθνή ανάπτυξη επιχειρήσεων, την προσέλκυση επενδυτών και το marketing. Τα εθνικά και διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης αναζητούν τακτικά τα σχόλια και τις ιδέες του σε ό,τι αφορά τον τομέα της τεχνολογίας και σε θέματα οικονομικής ανάπτυξης. Θεωρείται επίσης ο επικεφαλής της αρχιτεκτονικής του Austin και την καθιέρωση του ως ένα εθνικά αναγνωρισμένο κέντρο υψηλής τεχνολογίας. Κατέχει M.A. στα Οικονομικά με αριστεία από το St. Mary’s University στο San Antonio, Β.Α. στα Οικονομικά και Β.Α. στις Πολιτικές Επιστήμες από το University of Texas στο San Antonio. Επίσης, έχει ολοκληρώσει ενάμιση έτος σπουδών για το διδακτορικό του στα Οικονομικά στο Southern Methodist University στο Dallas.

Τρέχουσες και παλαιότερες συναντήσεις του Διοικητικού Συμβουλίου περιλαμβάνουν το International Economic Development Council, το Advisory Board of the Social Sciences Department στο St. Edwards University, το IC2 Fellow, το Schoox.com, το Gridmates, και το College of Natural Sciences του University of Texas στο Austin. Παράλληλα, έχει λάβει το βραβείο Top Economic Development of the Year από το Site Selection Magazine.

Ο Άγγελος είναι εντεταλμένος του κυβερνήτη του Texas στο Διοικητικό Συμβούλιο του Cancer Prevention and Research Institute of Texas (CPRIT) μέχρι το 2019. Το CPRIT είναι μία 10-ετής επιδότηση $3 δισεκατομμυρίων για την ενημέρωση, την έρευνα και ανάπτυξη για τον καρκίνο στο Texas. Είναι επίσης ο ιδρυτής του International Accelerator, ο μόνος επιχειρηματικός επιταχυντής στις ΗΠΑ που εστιάζει αποκλειστικά στους ξένους επιχειρηματίες. Ο επιταχυντής δέχεται πάνω από 1.000 startup αιτήσεις ετησίως από όλο τον κόσμο και επιλέγει τις πιο ελπιδοφόρες για την ανάπτυξή τους στις ΗΠΑ.

Λευτέρης Ντουάνογλου

Ο Λευτέρης Ντουάνογλου σπούδασε Ηλεκτρολόγος Μηχ/κός και Μηχ/κός Υπολογιστών στο ΑΠΘ όπου και έκανε στη συνέχεια το διδακτορικό του στην ψηφιακή οπτική ολογραφία. Στην έναρξη των μεταπτυχιακών του σπουδών το 1996 ξεκίνησε την εργασιακή του εμπειρία σε μία μικρή εταιρία πληροφορικής, την OTS, ως Μηχανικός Δικτύων. Τα επόμενα 15 χρόνια η συγκεκριμένη εταιρία  αναπτύχθηκε σημαντικά ξεπερνώντας τα 100 άτομα με τον Λ. Ντουάνογλου να την υπηρετεί από διάφορες διοικητικές θέσεις όπου και το 2008 διορίστηκε Γενικός Διευθυντής της εταιρίας.

Στα τέλη του  2011 ο Λευτέρης Ντουάνογλου αποφάσισε να αφοσιωθεί αποκλειστικά στην ιδέα του Schoox μία καινοτόμα ηλεκτρονική πλατφόρμα ηλεκτρονικής εκπαίδευσης που είχε σχεδιάσει για μέλη και εταιρίες. Το 2011 έκανε τα πρώτα του ταξίδια στην Αμερική και συγκεκριμένα στην Silicon Valey της California και στο Austin του Texas σε μία προσπάθεια να αναζητήσει επενδυτικά κεφάλαια και να τοποθετήσει το Schoox στην Αμερικάνικη αγορά. Στα τέλη του 2012 άντλησε το πρώτο εκτατομμύριο δολάρια από τον όμιλο Red Book Connect με τον οποίο και συνεργάστηκε προκειμένου η τελευταία να προωθήσει το Schoox στο πελατολόγιό της. Ύστερα από 2 χρόνια επιτυχημένης πορείας στην Αμερικάνικη αγορά το Schoox κατάφερε να κλείσει συμφωνία με εταιρίες κολοσσούς όπως είναι η SUBWAY, η Five Guys, η KIA αλλά και πολλές άλλες καθιστώντας το Schoox ως έναν σοβαρό παίκτη στη συγκεκριμένη αγορά. Σήμερα το Schoox, σχεδόν 36 μήνες μετά την άντληση του πρώτου της επενδυτικού κεφαλαίου, διαθέτει περισσότερα από 1 εκατομμύρια μέλη από 110 χώρες και αναπτύσσεται με ταχύτατους ρυθμούς στην παγκόσμια αγορά.

Ο Λευτέρης Ντουάνογλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Γερμανία, ζει στη Θεσσαλονίκη και είναι παντρεμένος με δύο παιδιά.


Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι.