Επόμενος σταθμός του «Παραγωγικού Σκασιαρχείου» από την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας για το σχολικό έτος 2022-2023 ήταν η Olympia Electronics, ηγέτιδα εταιρεία στην ελληνική βιομηχανία συστημάτων ασφαλείας,  η οποία φιλοξένησε διαδικτυακά στις 8 Φεβρουαρίου 2023 μαθητές και μαθήτριες της Α’ Τάξης του ΓΕΛ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΥΟΣΜΟΥ.  

Στο πλαίσιο της επίσκεψης στις εγκαταστάσεις της ΑΖΚ, η Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας μέσα από μια διαδραστική συζήτηση, εισήγαγε τους μαθητές στις έννοιες της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας. Στη συνέχεια o κ. Δημήτρης Λακασάς, Διευθύνων Σύμβουλος της Olympia Electronics, έλαβε το λόγο και μίλησε για τις έννοιες της πρώτης, της δεύτερης και της τρίτης βιομηχανικής επανάστασης και πώς αυτές επηρέασαν τον κόσμο και την Ελλάδα συγκεκριμένα, σημειώνοντας ότι κάθε αλλαγή φέρνει αντίσταση. Ο κ. Λακασάς αναφέρθηκε στην έλευση της 4ης βιομηχανικής επανάστασης, στην τεχνολογική εξέλιξη, τον ψηφιακό μετασχηματισμό και τον εθισμό στο διαδίκτυο, κάνοντας λόγο για τη σημασία της οξυδέρκειας και της  κριτικής ικανότητας ως δεξιότητες αλλά και το να θέτουμε τα σωστά ερωτήματα στο σωστό χρόνο.  

Κάνοντας μια ιστορική αναδρομή εξιστόρησε στους μαθητές πως η εταιρεία ξεκίνησε από ένα γκαράζ και εξελίχθηκε στην σημερινή της μορφή, συμβουλεύοντας τους μαθητές «Μην φοβάστε να παίρνετε ρίσκο στη ζωή σας, ιδίως όταν έχετε μια νέα ιδέα». Ο κ. Λακασάς αναφέρθηκε στη διαφορά της εφεύρεσης και της καινοτομίας, στα βασικά στάδια της καινοτομίας αλλά και στους βασικούς πυλώνες αυτής ενώ στη συνέχεια δόθηκαν απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικές με τις δυσκολίες ενός επιχειρηματία και τον ανταγωνισμό.  

Πριν τη λήξη της επίσκεψης, πραγματοποιήθηκε ξενάγηση τις εγκαταστάσεις της ΑΖΚ. 

Ο κ. Λακασάς αφιέρωσε τη συγκεκριμένη δράση στη μνήμη της αγαπημένης Δήμητρας Ιορδανίδου. 

H Olympia Electronics ιδρύθηκε το 1979 από τους Νικόλαο Λακασά και Παναγιώτη Αρβανιτίδη. Η εταιρεία δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη καινοτόμων ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας χρησιμοποιώντας τεχνολογία αιχμής. Το ανθρώπινο δυναμικό της Olympia Electronics ανέρχεται σε πλέον 160 εργαζόμενους με άρτια εκπαιδευμένο και καταρτισμένο προσωπικό στο Τμήμα Έρευνας & Ανάπτυξης και αποτελεί τη μεγαλύτερη αμιγώς ελληνική παραγωγική μονάδα ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας. Ιδιαίτερα δυναμική είναι η παρουσία της σε περισσότερες από 72 χώρες του εξωτερικού. Η φιλοσοφία της εταιρείας στηρίζεται στην αντίληψη “προσφέρουμε περισσότερα για λιγότερα”. H Olympia Electronics παράγει προϊόντα υψηλής ποιότητας κορυφαίας τεχνολογίας & καινοτομίας, όπως προϊόντα: εφεδρικού φωτισμού, συστήματα πυρανίχνευσης, ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας. 

Για το Παραγωγικό Σκασιαρχείο είπαν μαθητές και μαθήτριες: 

«Μάθαμε πολλά για τις επιχειρήσεις και το μέλλον» 

«Μας βοήθησε να επικοινωνήσουμε με τους συμμαθητές μας και να συνεργαστούμε» 

«Μου άρεσε η βιωματική εμπειρία που είχα μέσα από τη διήγηση του κ. Λακασά» 

Σκοπός του προγράμματος Παραγωγικό Σκασιαρχείο, το οποίο έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, είναι να συμβάλει στην ενημέρωση των μαθητών σε θέματα επαγγελματικής ανάπτυξης, επιλογής και σχεδιασμού σταδιοδρομίας μέσα από την επαφή με την επιχειρηματική καινοτομία και την καινοτομική παραγωγική διαδικασία. 

Θερμές ευχαριστίες στη Διοίκηση της Olympia Electronics για την ευγενική υποστήριξη. 

Για περισσότερες πληροφορίες:  

Λήδα Παπατζήκα, Υπεύθυνη Επικοινωνίας ΑΖΚ 

Τηλ. 2316-019621, email: papatzika@thessinnozone.gr  

Website AZK: https://www.thessinnozone.gr/  


Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι.