Η Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας, ως Innovation Partner, το ICC Hellas , ICC Hellas Women, ICC Agri-Food Initiative Greece και το Επιμελητήριο Σερρών σας προσκαλούν στη φετινή εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αγρότισσας και τη Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής, που διοργανώνεται για 4η συνεχή χρονιά.

Η Διεθνής Ημέρα Αγρότισσας (International Day of Rural Women) εορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Οκτωβρίου. Πρόκειται για μία ημέρα, η οποία θεσπίστηκε από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) το 2007, με στόχο να αναγνωρίσει και να τιμήσει τη σημαντική συμβολή των γυναικών, που εργάζονται στην ύπαιθρο και συνεισφέρουν σημαντικά στην αγροτική οικονομία και στη διατροφική ασφάλεια.

Μετά τις επιτυχημένες διοργανώσεις σε:

  • Σπάρτη (2022)
  • Ηράκλειο, Κρήτη (2023)
  • Ιωάννινα (2024)

Φέτος επιστρέφει με ένα ξεχωριστό γεγονός στις Σέρρες!

🗓️ Ημερομηνία: Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου 2025

Το πλήρες πρόγραμμα της εκδήλωσης :

📍 Τοποθεσία: Αίθουσα Χρηστίδης, Επιμελητήριο Σερρών

Τρεις Ενότητες Συζήτησης:

Παραγωγικότητα και Βιώσιμη Εκτροφή

Η εκδήλωση ανοίγει με την εστίαση στην κτηνοτροφία, εξετάζοντας θέματα που αφορούν τη διαχείριση του ζωικού κεφαλαίου, τη βιωσιμότητα και το κόστος παραγωγής, καθώς και τη σημασία του εκσυγχρονισμού των μονάδων και της καινοτομίας στον πρωτογενή τομέα.

Η Μεταποίηση ως Εργαλείο Τοπικής Ανάπτυξης

Η μεταποίηση αναδεικνύεται ως η “γέφυρα” ανάμεσα στην παραγωγή και την αγορά. Στόχος της ενότητας είναι να φωτίσει πώς η προσθήκη αξίας στα τοπικά προϊόντα μπορεί να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα, να δημιουργήσει θέσεις εργασίας και να συμβάλει ουσιαστικά στην περιφερειακή σύγκλιση.

Εξαγωγές, Καινοτομία & Χρηματοδότηση – Πυλώνες Ανθεκτικής Ανάπτυξης

Η τρίτη ενότητα εστιάζει στις προοπτικές των ελληνικών εξαγωγών, στη μετάβαση σε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο που συνδυάζει επενδύσεις και εξωστρέφεια, αλλά και στα χρηματοδοτικά εργαλεία που μπορούν να στηρίξουν βιώσιμες επιχειρήσεις.

Firechat Συζήτηση

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με μια ανοιχτή συζήτηση με την σεφ Ντίνα Νικολάου με θέμα: «Βιώσιμα Διατροφικά Συστήματα & Πώς Επηρεάζουν τη Γαστρονομία», με στόχο να συνδεθούν η τοπική παραγωγή, η διατροφή και η γαστρονομία στο πλαίσιο ενός νέου μοντέλου βιώσιμης ανάπτυξης.

Συντονισμός συζήτησης Νικόλ Καζαντίδου, Δημοσιογράφος, Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Ένα βήμα πιο κοντά στην Περιφέρεια

Η εκδήλωση στις Σέρρες αποτελεί τη συνέχεια μιας πορείας που ξεκίνησε το 2022 στη Σπάρτη, συνεχίστηκε το 2023 στο Ηράκλειο Κρήτης και το 2024 στα Ιωάννινα. Κάθε χρόνο, σε διαφορετική περιοχή της Ελλάδας, το ICC Ελλάς και το ICC Women Hellas ενώνουν δυνάμεις με τους τοπικούς φορείς, στηρίζοντας την Περιφέρεια και αναδεικνύοντας τις δυνατότητές της μέσα από τον διάλογο, τις συνέργειες και τη γνώση.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται:

Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων & του Συνδέσμου Εξαγωγέων-ΣΕΒΕ

Με την στήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Σερρών

και Innovation Partner την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας

Χορηγός διοργάνωσης | Διοργάνωση: The projeKt


.

Empowering Innovation | Alexander Innovation Zone Recognized as Startup Ecosystem Star 2024

Το Διεθνές Εμπορικό Επιμελητήριο (ICC) βράβευσε την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας στο Παρίσι ως “Startup Ecosystem Star 2024” 

Με ιδιαίτερη τιμή, ανακοινώνουμε ότι η Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας (ΑΖΚ) απέσπασε τη διάκριση “Startup Ecosystem Star 2024” κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι στη Γαλλία, στο πλαίσιο των Startup Ecosystem Stars Awards (SES).

Download our Media Kit

 


Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι.