Τρίτη στάση του «Παραγωγικού Σκασιαρχείου» από την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας για το σχολικό έτος 2020-2021 ήταν η Epsilon Net, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας και πληροφορικής της χώρας, η οποία φιλοξένησε διαδικτυακά στις 5 Μαρτίου 2021 μαθητές και μαθήτριες της ειδικότητας Λογισμικού από το 2ο ΕΠΑΛ – ΕΚ Ευόσμου με την εκπαιδευτικό Ζωή Μπέλλη. 

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, η Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας μέσα από μια διαδραστική συζήτηση, εισήγαγε τους μαθητές στις έννοιες της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας, ενώ στη συνέχεια ο κ. Μίλτος Βαφειάδης, Chief Software Analyst- HRM Solutions κάνοντας μια ιστορική αναδρομή παρουσίασε το αντικείμενο δραστηριοτήτων της Epsilon Net και εξήγησε στους μαθητές τις αρμοδιότητες του κάθε τμήματος. Ο κ. Βαφειάδης μίλησε για τις ειδικότητες του αναλυτή, του προγραμματιστή και του tester, σημειώνοντας ότι ο κλάδος της πληροφορικής ανθεί και ιδιαίτερα μέσω πανδημίας. «Μπορείτε να κάνετε οτιδήποτε, τίποτα δεν είναι άπιαστο, αρκεί ένας υπολογιστής και Internet», παραθέτοντας το επιτυχημένο παράδειγμα του νεαρού συναδέλφου του κ. Γιάννη Μαζάνη, ο οποίος όπως δήλωσε «Τίποτα δεν είναι δύσκολο, μπορείς να τα καταφέρεις!».

Στη συνέχεια οι μαθητές αφού ξεναγήθηκαν εικονικά στους υψηλής αισθητικής χώρους εργασίας της εταιρείας είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τα στελέχη της Epsilon Net.  Όπως τονίστηκε, η διαδικασία της μάθησης είναι συνεχόμενη στο χώρο της πληροφορικής, σημασία έχει η ανάπτυξη σωστής αναλυτικής σκέψης και ως βασικό skill θεωρείται επιπρόσθετα η καλή γνώση της αγγλικής.

Η δράση ολοκληρώθηκε με την πραγματοποίηση μιας μελέτης περίπτωσης με την απρόσκοπτη επιμέλεια του κ. Βαφειάδη, προσανατολισμένη στις νέες συνθήκες τηλεργασίας, όπου οι μαθητές  παρουσίασαν σε ομάδες τα αποτελέσματά τους με νικήτρια ομάδα την “Παντός συνθηκών”, τα μέλη της οποίας κέρδισαν μέσω υπηρεσίας food delivery από ένα δώρο από τον κ. Βαφειάδη!

H Epsilon Net A.E. είναι ένας ταχύτατα αναπτυσσόμενος Όμιλος Εταιρειών με πλέον 500 άτομα προσωπικό και 300 συνεργάτες στην Ελλάδα και δραστηριοποιείται από το 1999 στους τομείς της πληροφορικής (Epsilon Net Software), της δημιουργίας ψηφιακού περιεχομένου στο διαδίκτυο (Epsilon Net Network) και της εκπαίδευσης (Epsilon Net Training). Με τη σύσταση του Epsilon Net College, η Epsilon Net  πρωτοπορεί προσφέροντας αναγνωρισμένα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών, προσαρμοσμένα στις σύγχρονες ανάγκες της αγοράς.

Σκοπός του προγράμματος Παραγωγικό Σκασιαρχείο, το οποίο έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, είναι να συμβάλει στην ενημέρωση των μαθητών σε θέματα επαγγελματικής ανάπτυξης, επιλογής και σχεδιασμού σταδιοδρομίας μέσα από την επαφή με την επιχειρηματική καινοτομία και την καινοτομική παραγωγική διαδικασία.

Παραγωγικό Σκασιαρχείο Epsolon Net 1

Θερμές ευχαριστίες στη Διοίκηση και τα Στελέχη της  Epsilon Net για την ευγενική φιλοξενία και υποστήριξη.

Για περισσότερες πληροφορίες:  Λήδα Παπατζήκα, Υπεύθυνη Επικοινωνίας ΑΖΚ

Τηλ. 2316-019621, email: papatzika@thessinnozone.gr 

 

Παραγωγικό Σκασιαρχείο Epsolon Net    Παραγωγικό Σκασιαρχείο Epsolon Net 4  Παραγωγικό Σκασιαρχείο Epsolon Net 5Παραγωγικό Σκασιαρχείο Epsolon Net 6   Παραγωγικό Σκασιαρχείο Epsolon Net 7Παραγωγικό Σκασιαρχείο Epsolon Net 8    Παραγωγικό Σκασιαρχείο Epsolon Net 9Παραγωγικό Σκασιαρχείο Epsolon Net 3  Παραγωγικό Σκασιαρχείο Epsolon Net 2


Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι.