apifon

Η Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας συνεχίζει την υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος «Παραγωγικό Σκασιαρχείο», διαδικτυακά αυτή τη χρονιά λόγω της πανδημίας covid-19, όπου μαθητές και μαθήτριες των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων της Κεντρικής Μακεδονίας γνωρίζουν καινοτόμες επιχειρήσεις της Β. Ελλάδας.

Πρώτος σταθμός για φέτος ήταν η Apifon, μια κορυφαία εταιρεία τεχνολογίας και καινοτομίας που αναπτύσσει υπηρεσίες Business Messaging & Mobile Marketing. Ο κ. Σταύρος Κυριακίδης, HR Manager ξενάγησε εικονικά στις 18.02.2021 τους μαθητές και τις μαθήτριες των Εκπαιδευτηρίων ΠΛΑΤΩΝ Κατερίνης με τον καθηγητή Ηλία Μπατζογιάννη στο μοντέρνο εργασιακό περιβάλλον της εταιρείας στη Λεωφόρο Γεωργικής Σχολής. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Apifon αποτελεί ένα made in Thessaloniki Success Story του ιδρυτή της εταιρείας κ. Κωνσταντίνου Στρουμπάκη, με 54 και πλέον στον αριθμό απασχολούμενους μέσου όρου ηλικίας τα μόλις 27 έτη, εκ των οποίων το 55% είναι γυναίκες.

Τι είναι αυτό που κάνει ακριβώς η Apifon;

Με την Apifon, οι επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνούν απευθείας με τους πελάτες αξιοποιώντας mobile κανάλια όπως SMS, Viber και Email. Επιπλέον οι επιχειρήσεις μπορούν να σχεδιάζουν και να παρακολουθούν τις διαφημιστικές εκστρατείες τους, να αυξάνουν και να προσελκύουν νέους πελάτες και να χρησιμοποιούν αυτοματισμούς για να αυξήσουν τα έσοδά τους και να βελτιώσουν στο μέγιστο την εμπειρία των πελατών τους.  

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, η Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας, μέσα από μια διαδραστική συζήτηση, εισήγαγε τους μαθητές στις έννοιες της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας, ενώ στη συνέχεια ο κ. Σταύρος Κυριακίδης, HR Manager, κάνοντας μια ιστορική αναδρομή μίλησε στους μαθητές σχετικά με το αντικείμενο της εταιρείας και θέματα ανθρώπινου δυναμικού. Ο κ. Κυριακίδης, απαντώντας σε ερωτήματα σχετικά με τα απαιτούμενα προσόντα, τη διαδικασία της συνέντευξης, τη σημασία των Soft Skills κα., παρότρυνε τους μαθητές να στοχεύσουν επαγγελματικά σε μια δουλειά που να την αγαπούν έτσι ώστε “να μην χρειαστεί να ξαναδουλέψουν στη ζωή τους”

Στη συνέχεια η ΑΖΚ, θέλοντας να εισάγει μια καινοτόμα εργασιακή κουλτούρα βάσει των νέων συνθηκών τηλεργασίας, πρόσφερε στους μαθητές μια εναλλακτική 5λεπτη ομαδική δραστηριότητα  stretching.

Η δράση ολοκληρώθηκε με την πραγματοποίηση ενός βιωματικού εργαστηρίου, όπου οι μαθητές αφού εξέτασαν μια μελέτη περίπτωσης, αξιοποιώντας όσα άκουσαν για την Apifon και το business messaging, παρουσίασαν σε ομάδες τα αποτελέσματά τους με νικήτρια ομάδα την “ChocoGabie”!Το Παραγωγικό Σκασιαρχείο επισκέπτεται διαδικτυακά την ApifonΣκοπός του προγράμματος Παραγωγικό Σκασιαρχείο, το οποίο έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, είναι να συμβάλει στην ενημέρωση των μαθητών σε θέματα επαγγελματικής ανάπτυξης, επιλογής και σχεδιασμού σταδιοδρομίας μέσα από την επαφή με την επιχειρηματική καινοτομία και την καινοτομική παραγωγική διαδικασία. 

Θερμές ευχαριστίες στη Διοίκηση και τα Στελέχη της Apifon για την ευγενική φιλοξενία και υποστήριξη.

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

Λήδα Παπατζήκα, Υπεύθυνη Επικοινωνίας ΑΖΚ

Τηλ. 2316-019621, email: papatzika@thessinnozone.gr 

 

Παραγωγικό Σκασιαρχείο Apifon 1    Παραγωγικό Σκασιαρχείο Apifon 2  Παραγωγικό Σκασιαρχείο Apifon 3   Παραγωγικό Σκασιαρχείο Apifon 3Παραγωγικό Σκασιαρχείο Apifon 4Παραγωγικό Σκασιαρχείο Apifon 8  Παραγωγικό Σκασιαρχείο Apifon 7Παραγωγικό Σκασιαρχείο Apifon 6   Παραγωγικό Σκασιαρχείο Apifon 5


Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι.