Τελευταία στάση του Παραγωγικού Σκασιαρχείου η Alumil

Τελευταίος σταθμός για τη φετινή σχολική χρονιά του «Παραγωγικού Σκασιαρχείου» από την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας ήταν η Alumil, όπου μαθητές και μαθήτριες της Α΄ τάξης του Πειραματικού ΓΕΛ Πανεπιστημίου Μακεδονίας ταξίδεψαν στις 25 Απριλίου 2023 στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στη Βιομηχανική Περιοχή του Κιλκίς.

Η Alumil είναι το μεγαλύτερο ιδιωτικό βιομηχανικό συγκρότημα της Νοτιοανατολικής Ευρώπης σε παραγωγική δυναμικότητα για ολοκληρωμένα συστήματα αλουμινίου και ανάμεσα στους πιο αναγνωρισμένους προμηθευτές συστημάτων για αρχιτεκτονική χρήση στην Ευρώπη. Με περισσότερα από τριάντα χρόνια εμπειρία, η Alumil είναι από τις πιο εξελιγμένες εταιρείες στο χώρο του σχεδιασμού και παραγωγής προϊόντων διέλασης, με τελευταίας τεχνολογίας γραμμές παραγωγής σε όλα τα εργοστάσια της. Η Alumil παράγει συστήματα αλουμινίου για όλες τις χρήσεις, τα οποία σχεδιάζονται, αναπτύσσονται και δοκιμάζονται στο Τμήμα Έρευνας & Ανάπτυξης του ομίλου και κατόπιν, πιστοποιούνται από διεθνώς αναγνωρισμένα ιδρύματα πιστοποίησης.

Στελέχη της Διεύθυνσης Ανθρωπίνου Δυναμικού της εταιρείας, μέσα από μια εξαιρετική και κατατοπιστική παρουσίαση μίλησαν στους μαθητές για τη δραστηριότητα της εταιρείας, η οποία πλέον απασχολεί πάνω από 2.800 υπαλλήλους, εκ των οποίων το 30% είναι γυναίκες. Επίσης αναφέρθηκε στις 93 διαφορετικές ειδικότητες και στο περίγραμμα 295 θέσεων εργασίας και συνέχισε σημειώνοντας τη σημασία της συνεχούς εκπαίδευσης, της εξειδίκευσης αλλά και των «μαλακών» δεξιοτήτων.

Στη συνέχεια η κα. Λήδα Παπατζήκα, στέλεχος της ΑΖΚ, μέσα από μια διαδραστική συζήτηση, εισήγαγε τους μαθητές στις έννοιες της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας.

Τέλος, μαθητές και εκπαιδευτικοί αφού φόρεσαν τα απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας ξεναγήθηκαν στους χώρους εργασίας και παραγωγής και ενημερώθηκαν για τη γραμμή παραγωγής και γενικά για την διαδικασία διέλασης του αλουμινίου, μέχρι το στάδιο του τελικού προϊόντος, αποκτώντας μια σφαιρική αντίληψη για την εργασία στο πλαίσιο μιας βιομηχανίας με έναν βιωματικό τρόπο.

Τελευταία στάση του Παραγωγικού Σκασιαρχείου η Alumil. 2

Για το Παραγωγικό Σκασιαρχείο είπαν μαθητές και μαθήτριες:

«Προσωπικά, μου φάνηκε εκπληκτικό το γεγονός ότι σχολεία μπορούν να επισκεφτούν τέτοιες εταιρίες, μέσω αυτού του προγράμματος»

«Το κλίμα ήταν πολύ φιλικό, οι υπάλληλοι φιλόξενοι, ο χώρος καλοσχεδιασμένος»

«Χάρηκα που είχαμε την ευκαιρία να δούμε την παραγωγή από κοντά»

Σκοπός του προγράμματος Παραγωγικό Σκασιαρχείο, το οποίο έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, είναι να συμβάλει στην ενημέρωση των μαθητών σε θέματα επαγγελματικής ανάπτυξης, επιλογής και σχεδιασμού σταδιοδρομίας μέσα από την επαφή με την επιχειρηματική καινοτομία και την καινοτομική παραγωγική διαδικασία.

Θερμές ευχαριστίες στα στελέχη και τη Διοίκηση της Alumil για τη συνεχή υποστήριξη και το γεύμα που παρείχε στους μαθητές.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Λήδα Παπατζήκα, Υπεύθυνη Επικοινωνίας ΑΖΚ Τηλ. 2316-019621, email: papatzika@thessinnozone.gr


Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι.