Την ευκαιρία σε ανθρώπους που επιθυμούν να αναπτυχθούν επιχειρηματικά, προσφέρει για μια ακόμη φορά το πρόγραμμα του “OK!Thess”. Οι υποβολές για τον όγδοο κύκλο του προγράμματος επιτάχυνσης έχουν ξεκινήσει και γίνονται μέσω του website του ΟΚ!Τhess, με deadline την Κυριακή 21 Απριλίου.

Τα σεμινάρια (masterclasses) και το εβδομαδιαίο coaching για τις καινούργιες ομάδες θα ξεκινήσουν στα μέσα Μαΐου στους χώρους του ΟΚ!Τhess, αφού ολοκληρωθεί η φάση αξιολόγησης και επιλογής των ομάδων. Για περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Τι είναι το OK!Thess

To OK!Thess είναι ένας μη-κερδοσκοπικός οργανισμός ο οποίος λειτουργεί πρόγραμμα επιτάχυνσης και θερμοκοίτισης νέων επιχειρήσεων και startups που θέλουν να κάνουν τις καινοτόμες ιδέες τους, επιχείρηση.

Ο απώτερος σκοπός είναι η δημιουργία και ανάδειξη μιας νέας επιχειρηματικής κοινότητας στην πόλη, ενός οικοσυστήματος, μέσω της υποστήριξης εκείνων που επιθυμούν να κάνουν τις ιδέες τους πράξη.

To OK!Thess προσφέρει στις ομάδες που φιλοξενεί σύγχρονο χώρο και υποδομή με γρήγορο internet (100/100mbps), meeting rooms, αίθουσα παρουσιάσεων κλπ. Το πρόγραμμα κάθε κύκλου αποτελείται από εξειδικευμένα εργαστήρια/masterclasses σε θεμελιώδη θέματα επιχειρηματικότητας, εβδομαδιαίο coaching από έμπειρα στελέχη και mentoring από κορυφαίους επιχειρηματίες της περιοχής πάνω σε θέματα σχετικά με τις ανάγκες της κάθε ομάδας.

Τρεις κύκλοι στήριξης διενεργούνται κάθε χρόνο και η ισχύουσα χρέωση είναι €150 ανά ομάδα για κάθε κύκλο.

Ο κύκλος ολοκληρώνεται με ένα Demo Day (Ημέρα Παρουσιάσεων σε Επενδυτές) όπου ομάδες ώριμες να δεχθούν επενδύσεις συναντιούνται με δυνητικούς επενδυτές.

Σ’αυτό καλούνται αφ’ ενός η μεγάλη πλειοψηφία των ελληνικών angel investors και VC funds, καθώς και επενδυτές από γειτονικές χώρες και  αφ’ ετέρου ομάδες από το OK!Thess αλλά και την πόλη που είναι  δυνητικά έτοιμες να δεχθούν επένδυση. Έτσι πετυχαίνουμε κρίσιμη μάζα για ένα καλύτερο match ανάμεσα στις startups και στους επενδυτές.

Μέχρι τώρα έχουν επιλεχθεί και παρακολούθησαν το πρόγραμμα, 57 ομάδες από τις οποίες 19 ομάδες είναι ήδη στην αγορά ενώ αρκετές έχουν ήδη σημαντικές πωλήσεις (άνω των €100.000).

Επίσης άνω του 1.200.000 ευρώ έχουν επενδυθεί σε startups σαν αποτέλεσμα των Demo Days. Κατά την διάρκεια των επτά προηγούμενων κύκλων έμπειροι εισηγητές και mentors πραγματοποίησαν επιχειρηματικά εργαστήρια μεταφέροντας πολύτιμες γνώσεις από την πραγματική αγορά.

Το OK!Thess είναι ανοιχτό σε οτιδήποτε προωθεί την καινοτόμα επιχειρηματικότητα, τις startups και το οικοσύστημα καινοτομίας της πόλης συνεπώς υπάρχουν και δράσεις που είτε είναι ανοιχτές σε κάθε ενδιαφερόμενο, είτε γίνονται σε συνεργασία με τους ανάλογους φορείς.

Σ’ αυτές τις δράσεις περιλαμβάνονται meetups που προωθούν την ανταλλαγή best practices σε εστιασμένους τεχνολογικούς τομείς (π.χ meetups ομάδων σχετικά με τις τεχνολογίες Machine Learning, Blockchain, Digital Analytics, κ.α.) και παρουσιάσεις οικονομικών εργαλείων όπως μικροπιστώσεις σε νέες επιχειρηματικές προσπάθειες.

Υπάρχουν επίσης διαγωνισμοί, όπως το Startup Weekend ή το Match and Develop a Startup που συνδιοργανώνεται κάθε χρόνο από το OK!Thess, την Εθνική Τράπεζα και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

*Το πρόγραμμα υλοποιείται από τον Δήμο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τα 4 ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης της πόλης (ΑΠΘ, ΠΑΜΑΚ, ΔΙΠΑΕ και ΑΤΕΙΘ), τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας (ΑΖΚ), το Κέντρο Επιχειρηματικής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης (ΚΕΠΑ) και τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ).

Αίτηση συμμετοχής: https://okthess.gr/el/apply/


Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι.