Τα εγκαίνια των νέων γραφείων της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας, στην οδό Φιλικής Εταιρείας 12 και Ι. Τσιμισκή, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκαν στις 17 Ιουνίου 2020 από τον Υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) κ. Θεόδωρο Καράογλου.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας Δρ. Κυριάκος Λουφάκης τόνισε στην ομιλία του ότι η ΑΖΚ θα αποτελεί ένα κόμβο δημιουργίας για νέους ανθρώπους που θέλουν να κάνουν τα πρώτα τους επιχειρηματικά βήματα αλλά και αυτούς που χρειάζονται μια επιπλέον κατάρτιση για να πληρούν τα κριτήρια που ζητούν ελληνικές και ξένες επιχειρήσεις. «Αισθάνομαι ότι ΑΖΚ έχει από πίσω της τη θετική αύρα τόσο της κοινωνίας όσο και του συνόλου της πολιτικής ηγεσίας. Άλλωστε και το ThessINTEC ψηφίστηκε ομοφώνως. Αυτό δημιουργεί τεράστιο αίσθημα ευθύνης γιατί η πολιτεία έκανε αυτό που έπρεπε και τώρα είναι σειρά μας να αποδείξουμε ότι αυτά που υποσχεθήκαμε θα τα πραγματοποιήσουμε», σημείωσε ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τόσο την προηγούμενη όσο και τη σημερινή ηγεσία για την συμβολή τους στη μετεγκατάσταση της ΑΖΚ.

Από την πλευρά του ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) κ. Καράογλου τόνισε ότι «θέλουμε η ΑΖΚ να γίνει το σπίτι της καινοτομίας και της ανάπτυξης για όλη τη Βόρεια Ελλάδα. Η Θεσσαλονίκη σήμερα ξεκινά τον πρωταθλητισμό στην καινοτομία και στην τεχνολογία χάρη στην ΑΖΚ, τη μήτρα του τεχνολογικού πάρκου 4ης γενιάς ThessINTEC».

Οι περευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν εικονικά στους χώρους του νέου κτηρίου όπως θα είναι μελλοντικά μέσω μιας ειδικής εφαρμογής.

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν σύμφωνα με όσα προβλέπουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα και οι οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, ενώ ο κατάλογος προσκεκλημένων ήταν ιδιαίτερα «κλειστός», με την παρουσία των προβλεπόμενων εκπροσώπων φορέων και θεσμικών παραγόντων, άμεσα σχετιζόμενων με τη δραστηριότητα της ΑZK.

Παρόντες στην τελετή εγκαινίων ήταν ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών Πάρης Μπίλιας, ο Πρύτανης του ΑΠΘ Καθ. Νίκος Παπαϊωάννου, ο Δήμαρχος Θερμαϊκού Γιώργος Τσαμασλής, η Διευθύντρια του πρωθυπουργικού γραφείου Θεσσαλονίκης Μαρία Αντωνίου, ο Πρόεδρος του Τεχνολογικού Πάρκου Θεσσαλονίκης Νίκος Ευθυμιάδης, η βουλευτής Α’ Θεσ/νίκης ΝΔ Άννα Ευθυμίου, η βουλευτής Α’ Θεσ/νικης ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου, τα μέλη του Δ.Σ. της ΑΖΚ, ο Πρόεδρος ΔΕΘ- HELEXPO Τάσος Τζήκας, ο Πρόεδρος ΕΚΕΤΑ Θανάσης Κωνσταντόπουλος, ο Πρόεδρος ΣΕΠΒΕ Κωστής Καγκελίδης, ο Πρόεδρος ΚΕΠΑ Θωμάς- Φωκίων Αλγιανάκογλου, ο Πρόεδρος ΒΕΘ Αναστάσιος Καπνοπώλης, ο Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Ευστάθιος Κουτσοχήνας, ο Πρόεδρος Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Διονύσης Ευγενίδης.

 

Εγκαινιάστηκαν τα νέα γραφεία της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας

Εγκαινιάστηκαν τα νέα γραφεία της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας

 

Εγκαινιάστηκαν τα νέα γραφεία της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας

 

Εγκαινιάστηκαν τα νέα γραφεία της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας Εγκαινιάστηκαν τα νέα γραφεία της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας Εγκαινιάστηκαν τα νέα γραφεία της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας Εγκαινιάστηκαν τα νέα γραφεία της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας Εγκαινιάστηκαν τα νέα γραφεία της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας Εγκαινιάστηκαν τα νέα γραφεία της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας Εγκαινιάστηκαν τα νέα γραφεία της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας


Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι.