Ο τρόπος για να μάθεις τι χρειάζεται ο κόσμος είναι το Internet

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 3ο evenTIZ Live Story, που διοργάνωσε η Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας Α.Ε. την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021, με προσκεκλημένο ομιλητή τον Παναγιώτη Παπαδόπουλοεταίρο στην Marathon Venture Capital. Ο κ. Πάνος Παπαδόπουλος ξεκίνησε την επιχειρηματική του δραστηριότητα αρχικά με την ίδρυση της Startup εταιρείας Bugsense, η οποία στη συνέχεια εξαγοράστηκε από την αμερικάνικη Splunk το 2013. Έχει σπουδάσει επιστήμη Υπολογιστών στο ΟΠΑ και Ψηφιακά Νομίσματα στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.Eventiz 3 Ομιλητής

Ο ομιλητής μοιράστηκε με το κοινό του evenTIZ την εμπειρία και τις γνώσεις του, σημειώνοντας ότι δεν έχει γίνει ακόμη μια εκθετική αύξηση στο ελληνικό οικοσύστημα και χρειαζόμαστε πρωταθλητές. Πρέπει να κατανοήσουμε ότι η παγκόσμια αγορά είναι ατελείωτη και ο τρόπος για να μάθεις τι χρειάζεται ο κόσμος είναι το Internet.

“Αν θέλεις να γίνεις επιχειρηματίας, δεν πρόκειται να ακούσεις καλά λόγια”.

Στο δεύτερο μέρος των ερωτοαπαντήσεων (Q&A session)  ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε ότι  για να δημιουργήσεις μια startup πρέπει πραγματικά να ενδιαφέρεσαι για ένα πρόβλημα και να έχεις να παρουσιάσεις μια μοναδική λύση για αυτό. Στην ερώτηση σχετικά με το εάν υπάρχει συγκεκριμένη μεθοδολογία για την εμψύχωση της ομάδας απάντησε ότι κάθε founder είναι μοναδικός και ιδιαίτερος και είναι αυτός που γνωρίζει πως θα ενθαρρύνει κατάλληλα την ομάδα του, που είναι και το πιο σημαντικό asset μιας startup.

Τα evenTIZ αποτελούν μια σειρά, σύντομων σε διάρκεια [15’ Ομιλία + 10’ Q&A], επιμορφωτικών διαδικτυακών «ζωντανών ιστοριών», όπου εξέχουσες προσωπικότητες από όλο τον κόσμο μοιράζονται ζωντανά τις ιστορίες και τις γνώσεις τους όχι μόνο σε ιδρυτές νεοφυών επιχειρήσεων (startuppers), αλλά και σε όλους όσους «φλερτάρουν» με την ιδέα του επιχειρείν.

Τα evenTIZ Live Stories της ΑΖΚ μεταδίδονται και ζωντανά μέσω Facebook στην σελίδα ΑΖΚ-Thessaloniki Innovation Zone και μπορείτε να τα παρακολουθήσετε στο κανάλι της ΑΖΚ.

Περισσότερες πληροφορίες για τα evenTIZ που διοργανώνει η ΑΖΚ μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα μας https://www.thessinnozone.gr/.

#ThessInnoZone #evenTIZ #TIFD #Live_Stories #evenTIZ_LiveStories #evenTIZ_2021 #SKG #Thessaloniki #internet_society #startups #Innovation #Panos_Papadopoulos

 


Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι.