Παραγωγικό Σκασιαρχείο

Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Παραγωγικό Σκασιαρχείο» μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ Τάξης του Τομέα Πληροφορικής από το 2ο ΕΠΑΛ Ευόσμου γνώρισαν στις 15 Φεβρουαρίου 2023 την Epsilon Net, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας και πληροφορικής της χώρας, η οποία φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις της Αλεξάνδρειας Ζώνη Καινοτομίας.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, η κα. Λήδα Παπατζήκα, στέλεχος της ΑΖΚ, μέσα από μια διαδραστική συζήτηση, εισήγαγε τους μαθητές στις έννοιες της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας ενώ στη συνέχεια ο κ. Μίλτος Βαφειάδης, Chief Software Analyst/ Product Manager κάνοντας μια ιστορική αναδρομή παρουσίασε το αντικείμενο δραστηριοτήτων της Epsilon Net και τις αρμοδιότητες του κάθε τμήματος. Ο κ. Νίκος Χριστοφοράκης, προγραμματιστής, έλαβε το λόγο και μετέφερε την εμπειρία του στους μαθητές ως εργαζόμενος part-time και παράλληλα φοιτητής στο τμήμα Βιοϊατρικών Επιστημών του ΔΙΠΑΕ. Αναφέρθηκαν οι ειδικότητες του αναλυτή, του προγραμματιστή και του tester, σημειώνοντας ότι η πληροφορική αποτελεί τον πλέον δημιουργικό και ανερχόμενο κλάδο, καθώς ασχολείσαι συνεχώς με κάτι καινούργιο. «Τα αγγλικά είναι η καλύτερη γλώσσα προγραμματισμού», τόνισε ο κ. Βαφειάδης, συμβουλεύοντας τους μαθητές να ακολουθήσουν τα όνειρά τους και να πιστέψουν σε αυτά και να στοχεύουν σε μια συνεχή εκπαίδευση.

Η δράση ολοκληρώθηκε με συζήτηση μέσω διαδικτύου με στελέχη ομάδας της Epsilon Net, απαντώντας σε ερωτήσεις εκ μέρους των μαθητών σχετικά με το χώρο και τις προοπτικές της πληροφορικής, την επαγγελματική τους πορεία αλλά και τη σημασία ανάπτυξης των soft skills, όπως η οργάνωση και η συνεργασία.

H Epsilon Net είναι ένας ταχύτατα αναπτυσσόμενος Όμιλος Εταιριών που δραστηριοποιείται στους τομείς της πληροφορικής, της ανάπτυξης ψηφιακού περιεχομένου και της εκπαίδευσης. Αποτελεί σημείο αναφοράς στην δημιουργία πληροφοριακών συστημάτων για περισσότερο από 22 χρόνια. Απασχολεί σήμερα 1200+ εργαζόμενους και διαθέτει δίκτυο 500 συνεργατών σε όλη την Ελλάδα. Ο Όμιλος, ως ηγέτης στον ψηφιακό μετασχηματισμό των Ελληνικών Επιχειρήσεων, επενδύει αδιαλείπτως σε τεχνολογίες αιχμής, προσφέρει μια σειρά συνολικών λύσεων και για τις πιο απαιτητικές σύγχρονες ανάγκες και αποτελεί έναν one-stop-shop προορισμό για τον σύγχρονο επαγγελματία, καθώς προσφέρει συνδυαστικά εξειδικευμένη ενημέρωση 24/7 και υπηρεσίες επαγγελματικής εκπαίδευσης.

Σκοπός του προγράμματος Παραγωγικό Σκασιαρχείο, το οποίο έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, είναι να συμβάλει στην ενημέρωση των μαθητών σε θέματα επαγγελματικής ανάπτυξης, επιλογής και σχεδιασμού σταδιοδρομίας μέσα από την επαφή με την επιχειρηματική καινοτομία και την καινοτομική παραγωγική διαδικασία.

Για το Παραγωγικό Σκασιαρχείο είπαν:

«Μπόρεσα και έμαθα κάποια πράγματα για την εργασία αυτού του τομέα»

«Ήταν πολύ ενδιαφέρον το πρόγραμμα που παρακολουθήσαμε και οι γνώσεις που λάβαμε για την εταιρεία. Ωφελεί σε μεγάλο βαθμό το ότι μπορούμε να έρθουμε σε επαφή με εταιρείες χωρίς να δυσκολευτούμε ούτε εμείς ούτε η εκάστοτε εταιρεία/οργανισμός»

Θερμές ευχαριστίες στα Στελέχη της Epsilon Net για τη συνεχή υποστήριξη.

Για περισσότερες πληροφορίες: Λήδα Παπατζήκα, Υπεύθυνη Επικοινωνίας ΑΖΚ

Τηλ. 2316-019621, email: papatzika@thessinnozone.gr


Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι.