Τελευταία στάση του «Παραγωγικού Σκασιαρχείου» από την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας για το σχολικό έτος 2021- 2022 ήταν η Epsilon Net, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας και πληροφορικής της χώρας, την οποία γνώρισαν στις 5 Μαΐου 2022 μαθητές του Τομέα Πληροφορικής από το 1ο ΕΠΑΛ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ , υπό την εποπτεία της εκπαιδευτικού Ελευθερία Καραβασιλίδου. 

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, η Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας μέσα από μια διαδραστική συζήτηση, εισήγαγε τους μαθητές στις έννοιες της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας, ενώ στη συνέχεια ο κ. Μίλτος Βαφειάδης, Chief Software Analyst/ Product Manager κάνοντας μια ιστορική αναδρομή παρουσίασε το αντικείμενο δραστηριοτήτων της Epsilon Net και εξήγησε με τον κ. Γιώργο Παπαστεργίου, Senior Software Analyst/ Project Manager τις αρμοδιότητες του κάθε τμήματος. 

Έγινε αναφορά στις ειδικότητες του αναλυτή, του προγραμματιστή και του tester, σημειώνοντας ότι η πληροφορική αποτελεί τον πλέον δημιουργικό και ανερχόμενο κλάδο, καθώς ασχολείσαι συνεχώς με κάτι καινούργιο. «Δουλέψτε μόνοι σας και αξιοποιείστε τα εργαλεία που σας δίνονται», συμβούλεψε τους μαθητές ο κ. Βαφειάδης,  τονίζοντας την καλή γνώση της αγγλικής ως βασικό skill αλλά και την ανάπτυξη των soft skills, όπως η συνεργασία, η ομαδικότητα, η διαχείριση του χρόνου. 

Η δράση ολοκληρώθηκε με συζήτηση με τα στελέχη της Epsilon Net, απαντώντας σε δεκάδες ερωτήσεις εκ μέρους των μαθητών σχετικά με το χώρο και τις προοπτικές της πληροφορικής, παροτρύνοντας τους να επιλέξουν και να ασχοληθούν με αυτό που τους κάνει ευτυχισμένους. 

H Epsilon Net είναι ένας ταχύτατα αναπτυσσόμενος Όμιλος Εταιριών που δραστηριοποιείται στους τομείς της πληροφορικής, της ανάπτυξης ψηφιακού περιεχομένου και της εκπαίδευσης. Αποτελεί σημείο αναφοράς στην δημιουργία πληροφοριακών συστημάτων για περισσότερο από 22 χρόνια. Απασχολεί σήμερα 1000+ εργαζόμενους και διαθέτει δίκτυο 500 συνεργατών σε όλη την Ελλάδα. Ο Όμιλος, ως ηγέτης στον ψηφιακό μετασχηματισμό των Ελληνικών Επιχειρήσεων, επενδύει αδιαλείπτως σε τεχνολογίες αιχμής, προσφέρει μια σειρά συνολικών λύσεων και για τις πιο απαιτητικές σύγχρονες ανάγκες και αποτελεί έναν one-stop-shop προορισμό για τον σύγχρονο επαγγελματία, καθώς προσφέρει συνδυαστικά εξειδικευμένη ενημέρωση 24/7 και υπηρεσίες επαγγελματικής εκπαίδευσης. 

Σκοπός του προγράμματος Παραγωγικό Σκασιαρχείο, το οποίο έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, είναι να συμβάλει στην ενημέρωση των μαθητών σε θέματα επαγγελματικής ανάπτυξης, επιλογής και σχεδιασμού σταδιοδρομίας μέσα από την επαφή με την επιχειρηματική καινοτομία και την καινοτομική παραγωγική διαδικασία. 

Για το Παραγωγικό Σκασιαρχείο είπαν: 

«Αυτό που με ικανοποίησε είναι η ενημέρωση από καταξιωμένους επαγγελματίες 

 και η επικοινωνία τους με τους μαθητές» 

«Σημαντικό είναι η αλληλεπίδραση με ένα διαφορετικό κοινό ηλικιακά και γεωγραφικά» 

Θερμές ευχαριστίες στα Στελέχη της  Epsilon Net για την υποστήριξη. 

Για περισσότερες πληροφορίες:  Λήδα Παπατζήκα, Υπεύθυνη Επικοινωνίας ΑΖΚ 

Τηλ. 2316-019621, email: papatzika@thessinnozone.gr  

epsilon-net-paragwgiko 1
epsilon-net-paragwgiko 2
epsilon-net-paragwgiko 3
epsilon-net-paragwgiko 4


Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι.