Η συμβολή και η επίδραση των αυξανόμενων εφαρμογών της τεχνητής νοημοσύνης στην οργανωτική δομή των επιχειρήσεων παρουσιάστηκε σε εκδήλωση που διοργάνωσε στο open stage του περιπτέρου 15 του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, με την υποστήριξη την Αλεξάδρειας Ζώνης Καινοτομίας , στο πλαίσιο της Έκθεσης BEYOND.

Στην έναρξη της εκδήλωσης χαιρετισμούς απηύθυναν ο Α΄ Αντιπρόεδρος του ΕΒΕΘ, κ. Εμμανουήλ Βλαχογιάννης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Νικόλαος Τζόλλας και ο Πρόεδρος της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας, Δρ. Παναγιώτης Κετικίδης.

Στη χρησιμότητα της τεχνητής νοημοσύνης για τις επιχειρήσεις αναφέρθηκε ο συγγραφέας του βιβλίου «Άνθρωπος 4.0» και CEO της Olympia Electronics ΑΕ, κ. Δημήτριος Λακασάς, σημειώνοντας ότι βρισκόμαστε σε κρίσιμο στρατηγικό σταυροδρόμι όσον αφορά στην αξιοποίηση της A.I. (Αrtificial Ιntelligence), καθώς όλες οι μεγάλες επιχειρήσεις «τρέχουν» για να προλάβουν τις σχετικές εξελίξεις.

Ο κ. Λακασάς υπογράμμισε τα βήματα που απαιτείται να κάνει μία ελληνική μικρομεσαία επιχείρηση για να μπορέσει να εκμεταλλευθεί την τεχνητή νοημοσύνη, τα οποία είναι τα εξής: α) ο ψηφιακός μετασχηματισμός της, β) η αξιοποίηση των δεδομένων και γ) η επένδυση στην A.I.

Από την πλευρά του ο Co-Founder & Director της Cambrian-Technologies, κ. Διονύσης Λιναρδάτος, τόνισε ότι η A.I. δεν είναι μία τεχνολογία, αλλά μία οικογένεια τεχνολογιών.

Ο κ. Λιναρδάτος δήλωσε ότι είναι αδύνατο να προβλεφθεί πώς θα εξελιχθεί η παραγωγική A.I., ενώ ο ίδιος στάθηκε ιδιαίτερα στο ότι η μεγάλη πρόκληση είναι η αλλαγή κουλτούρας σε μια επιχείρηση και όχι η τεχνολογία αυτή καθαυτή.

Στο τέλος της εκδήλωσης έγινε συζήτηση με το κοινό, ενώ το συντονισμό είχε ο κ. Αναστάσιος Νταμπίζας, Business Development Manager του South East European Research Centre (SEERC).


Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι.