Στο πλαίσιο της επίσκεψης της Υπουργού Εσωτερικών στη Θεσσαλονίκη στις 29 Ιανουαρίου, η Νίκη Κεραμέως ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας στο ιστορικό κέντρο της πόλης, συνοδευόμενη από τον Υφυπουργό, αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, Στάθη Κωνσταντινίδη.

Η κα. Κεραμέως ενημερώθηκε για τους στόχους, την αποστολή και τις δράσεις που υλοποιεί η ΑΖΚ, προς όφελος της επιχειρηματικότητας και είχε την ευκαιρία να γνωρίσει νεοφυείς επιχειρηματίες που εργάζονται στον συνεργατικό χώρο των εγκαταστάσεων της ΑΖΚ.

Οι δράσεις εξωστρέφειας της ΑΖΚ υποστηρίζουν το οικοσύστημα καινοτομίας της Βορείου Ελλάδος που έχει αρχίσει να αποκτά διεθνή αναγνωρισιμότητα, καθώς πολυεθνικές εταιρίες εγκαθίστανται στην περιοχή, ψηφιακοί νομάδες επιλέγουν τη Θεσσαλονίκη για να εργαστούν και ελληνικές νεοσύστατες επιχειρήσεις (startups) εξασφαλίζουν σημαντικές χρηματοδοτήσεις από επενδυτικά κεφάλαια του εξωτερικού.

«Το Υπουργείο Εσωτερικών θα είναι πάντοτε αρωγός σε αυτή την προσπάθεια, με στόχο η Θεσσαλονίκη, και συγκεκριμένα η Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας, να αποτελέσει πόλο έλξης και στήριξης αυτών των καινοτόμων πρωτοβουλιών» τόνισε η κ. Κεραμέως ενώ συνεχάρη τον Πρόεδρο της ΑΖΚ και τον Υφ. Υμαθ για τη συμβολή τους στην ανάπτυξη εξωστρέφειας και καινοτομίας στην ευρύτερη περιοχή.

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας-Θράκης), Στάθης Κωνσταντινίδης, αναφέρθηκε από την πλευρά του στις «μεγάλες προοπτικές που υπάρχουν για τη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή» τονίζοντας ότι «η Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας αποτελεί τον αναπτυξιακό βραχίονα καινοτομίας του Υφυπουργείου».

Ο Πρόεδρος της ΑΖΚ Παναγιώτης Κετικίδης αναφέρθηκε στη δημιουργία του πρώτου Θύλακα Υποδοχής Καινοτόμων Δραστηριοτήτων Αγροδιατροφικού Τομέα (Θ.Υ.Κ.Δ. Αγροδιατροφής) σε παραχωρηθείσα από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έκταση 60 στρεμμάτων στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, μετά την έκδοση του σχετικού προεδρικού διατάγματος, κάτω από την ομπρέλα της ΑΖΚ, με κύριο στόχο τη συνεργασία της ακαδημαϊκής και ερευνητικής κοινότητας με τις επιχειρήσεις του κλάδου για την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών που να απευθύνονται στις διεθνείς αγορές.


Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι.