Έξυπνες και καινοτόμες λύσεις στα σύγχρονα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ελληνικές πολυεθνικές βιομηχανίες καλούνται να δώσουν ερευνητές και νεοφυείς επιχειρήσεις από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό μέσα από τη δράση ανοικτής καινοτομίας Confluence Challenge.

Τρεις μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες της Βόρειας Ελλάδας, η ΑLUMIL, η  ISOMAT και η KLEEMANN ενθαρρύνουν την καινοτομία μέσω της συνεργασίας, σε μια προσπάθεια να συνδεθεί η ερευνητική κοινότητα και το οικοσύστημα καινοτομίας με την ελληνική βιομηχανία και να απαντηθούν προκλήσεις για τις οποίες μέχρι στιγμής δεν έχουν δοθεί λύσεις από την αγορά. Μέσω της δράσης Confluence Challenge οι εταιρείες θέτουν 10 προκλήσεις και 1 ανοιχτή πρόσκληση σε όποιον διαθέτει τη γνώση και την εμπειρία και είναι έτοιμος να συνδράμει στην περαιτέρω ανάπτυξη των εταιρειών τους.

Οι 10 προκλήσεις αφορούν την αναζήτηση έξυπνων λύσεων για τη βελτίωση μιας σειράς βιομηχανικών διαδικασιών: από το σχεδιασμό προϊόντων έως την έρευνα προμηθευτών/υλικών, την επισήμανση χημικών ουσιών, την πρόβλεψη παραγωγικότητας, τη βελτιστοποίηση της αποθήκευσης και των μεταφορών, τις χρηματοοικονομικές διαδικασίες και την ανακύκλωση συσκευασιών. Επιπλέον οι τρεις εταιρείες θέτουν και μια ανοιχτή πρόκληση για όποιον έχει να προτείνει μια πρωτότυπη ιδέα που αφορά στον τομέα που δραστηριοποιούνται. 

Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές στο confluence-challenge.net μέχρι τις 24 Σεπτεμβρίου.

Οι ομάδες που θα επιλεγούν θα προσκληθούν σε ένα bootcamp στα μέσα Οκτωβρίου, από το οποίο θα αναδειχθούν οι φιναλίστ που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα επιτάχυνσης διάρκειας 8 εβδομάδων. Το σύνολο του προγράμματος θα διεξαχθεί με υβριδικό τρόπο χωρίς να είναι απαραίτητη η φυσική παρουσία. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας επιτάχυνσης οι συμμετέχοντες θα λάβουν καθοδήγηση από στελέχη των βιομηχανιών, εξατομικευμένο coaching και εξειδικευμένα σεμινάρια. Η δράση θα ολοκληρωθεί με το Demo Day, στο οποίο θα διακριθούν οι ομάδες με τις καλύτερες λύσεις.

Οι ομάδες που θα αναπτύξουν τις πιο ελπιδοφόρες και αποτελεσματικές λύσεις για την αντιμετώπιση των προκλήσεων θα μοιραστούν 30.000 € σε χρηματικά έπαθλα και πρόσθετα βραβεία σε είδος.

Η δράση διοργανώνεται από τα Κέντρα Ικανοτήτων «Architectural Aluminium Academy» και «I4byDesign» με σχεδιασμό και υλοποίηση από τις εξειδικευμένες στην υποστήριξη της καινοτομίας εταιρείες, «Ατλαντίς Συμβουλευτική», «Anthology Ventures» και «Ideas Forward». Η δράση υποστηρίζεται από τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ), το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας και το Εθνικό Μητρώο Νεοφυών Επιχειρήσεων “Elevate Greece”. Το Γραφείο Μεταφοράς Τεχνολογίας του ΕΚΕΤΑ, “Σπείρα”, συνεισφέρει με εκπαίδευση σχετική με την προστασία των δικαιωμάτων διανοητικής ιδιοκτησίας.

Πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής στην ιστοσελίδα του Confluence Challenge (https://confluence-challenge.net), στο Facebook (https://www.facebook.com/confluencechallenge) και στο LinkedIn (https://www.linkedin.com/company/confluence-challenge).


Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι.