To Παραγωγικό Σκασιαρχείο της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας ολοκλήρωσε τη δράση του για την φετινή σχολική χρονιά, όπου 45 μαθητές της Α’ τάξης του 2ου ΓΕΛ Γιαννιτσών φιλοξενήθηκαν στις εγκαταστάσεις του ΟΚ!Thess στις 9 Απριλίου 2019 για να γνωρίσουν και να συζητήσουν με τρεις καινοτόμους επιχειρηματίες της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι μίλησαν στους μαθητές για την επιχειρηματική τους διαδρομή, την καθημερινή λειτουργία και το αντικείμενο της επιχείρησής τους.

Η κα Λήδα Παπατζήκα, στέλεχος της Αλεξάνδρειας Ζώνης, καλωσόρισε τους μαθητές στο Παραγωγικό Σκασιαρχείο, εισάγοντάς τους στις έννοιες της σύγχρονης οικονομίας και της επιχειρηματικότητας, ενώ στη συνέχεια έλαβε το λόγο ο κ. Ανδρέας Σπυρίδης, Ιδρυτής και Managing Director της εταιρείας iTrust,  ένα performance marketing agency, το οποίο υποστηρίζει εγχώριες και διεθνείς εταιρείες να αυξήσουν τις πωλήσεις τους, την αναγνωρισιμότητα των brand τους & να επεκτείνουν τα δίκτυα τους μέσω ολοκληρωμένων digital στρατηγικών.

Ο κ. Σπυρίδης σημείωσε την αξία της καλής τεχνογνωσίας και της εξειδίκευσης που θα πρέπει να κατέχει ένας υποψήφιος εργαζόμενος, ειδικά στο χώρο του digital marketing.

Στη συνέχεια ο κ. Παντελής Αγγελίδης, Ιδρυτής της εταιρείας VIDAVO, μιας πρωτοπόρας εταιρείας στην ανάπτυξη και παροχή ολοκληρωμένων τεχνολογικά προηγμένων, καινοτόμων λύσεων τηλεϊατρικής, με 500.000 ασθενείς και 500 μονάδες να έχουν χρησιμοποιήσει τα προϊόντα της, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, μίλησε στους μαθητές για τις ακαδημαϊκές και επιχειρηματικές επιλογές  του κάνοντας μια αναδρομή στις αλλαγές στο χώρο της πληροφορικής και της τεχνολογίας, σημειώνοντας ότι ήταν παρών όταν ήρθε το πρώτο e-mail στη Θεσσαλονίκη.

 παραγωγικό-σκασιαρχείο-σεμινάριο                                                         ομιλία-παραγωγικό-σκασιαρχείο

παραγωγικό-σκασιαρχείο-ομιλία                                                          παραγωγικί-σκασιαρχείο-itrust

Τέλος, ο κ. Στέφανος Τσιακμάκης, CoFounder & Managing Director της ) BIO2CHP, spin-off του ΑΠΘ με στόχο τη διάθεση στην αγορά μιας τεχνολογίας που επιτρέπει τη χρήση ακατέργαστης υπολειμματικής βιομάζας για την παραγωγή ενέργειας σε μικρή κλίμακα, μίλησε για τη δική του προσωπική επιχειρηματική πορεία δανείζοντας τη φράση ότι «Η ζωή είναι ένας καμβάς, και εμείς μόνο έχουμε το πινέλο, θα επιχειρήσουμε να αντιγράψουμε κάτι ή θα δημιουργήσουμε κάτι εντελώς διαφορετικό;».

Η δράση ολοκληρώθηκε με την πραγματοποίηση workshop επιχειρηματικότητας από έμπειρους εκπαιδευτές του Προγράμματος STEAMulator, προσαρμοσμένο στις αρχές της οικονομίας και του digital marketing/ της φυσικής επιστήμης.

Για το Παραγωγικό Σκασιαρχείο είπαν μαθητές και μαθήτριες:

«Αυτό που μου άρεσε ιδιαίτερα ήταν η αφήγηση των ομιλητών για το πως έφτασαν μέχρι το σημείο που βρίσκονται». 

 

«Έμαθα πως οι σημαντικότερες δεξιότητες για την σημερινή αγορά εργασίας είναι νέες ιδέες, τόλμη και δημιουργικότητα».

Σκοπός του Παραγωγικού Σκασιαρχείου, το οποίο έχει εγκριθεί από Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, είναι να συμβάλει στην ενημέρωση των μαθητών σε θέματα επαγγελματικής ανάπτυξης, επιλογής και σχεδιασμού σταδιοδρομίας μέσα από την επαφή με την επιχειρηματική καινοτομία και την καινοτομική παραγωγική διαδικασία.

Θερμές ευχαριστίες στους συμμετέχοντες επιχειρηματίες και το ΟΚ!THESS για την ευγενική υποστήριξη και φιλοξενία.


Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι.