Το BEST Thessaloniki, σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, διοργάνωσε στη Θεσσαλονίκη ένα πανευρωπαϊκό σεμινάριο με θέμα “Αστρονομία και Αεροδιαστημική Μηχανική” στις 26 Μαρτίου με 4 Απριλίου.

Στο σεμινάριο συμμετείχαν 20 φοιτητές τεχνολογικών ιδρυμάτων από διαφορετικές χώρες της Ευρώπης, καθώς και 14 φοιτητές του Α.Π.Θ.

 

Ξεκινώντας από τις πρώιμες φιλοσοφικές αναζητήσεις και φτάνοντας μέχρι τις σύγχρονες θεωρίες και νόμους περί δημιουργίας και εξέλιξης του Σύμπαντος, οι συμμετέχοντες εισήχθηκαν στις βασικές αρχές της Αστρονομίας, αλλά και στον πολυδιάστατο κλάδο της Αεροδιαστημικής Μηχανικής. Με τη βοήθεια διακεκριμένων καθηγητών του Α.Π.Θ. και επαγγελματιών του χώρου, αναπτύχθηκαν τομείς όπως αεροδυναμική και υλικά κατασκευής, ηλεκτρονικά συστήματα αυτομάτου ελέγχου, εκτόξευση, τοποθέτηση σε τροχιά και ασφαλής επιστροφή των διαστημικών οχημάτων στην ατμόσφαιρα.  Επιπλέον, οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το Αστεροσκοπείο του Α.Π.θ. για παρατήρηση του νυχτερινού ουρανού, την Αεροσύραγγα των Μηχανολόγων, αλλά και το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών “Νόησις”.

 

Τέλος, πέρα από το ακαδημαϊκό κομμάτι του Σεμιναρίου, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο να γνωρίσουν οι Ευρωπαίοι φοιτητές την ιστορία και τον πολιτισμό της χώρας και της πόλης μας με επισκέψεις σε μουσεία και πολιτιστικούς χώρους, αλλά και στην ανάπτυξη στέρεων διαπροσωπικών σχέσεων μεταξύ Ελλήνων και ξένων φοιτητών.

 

Το BEST (Board of European Students of Technology) είναι ένας εθελοντικός, μη κερδοσκοπικός και μη πολιτικός οργανισμός που απευθύνεται κυρίως σε φοιτητές πολυτεχνείων και τεχνολογικών ιδρυμάτων σε όλη την Ευρώπη. Δραστηριοποιείται σε 96 πανεπιστήμια σε 33 χώρες, με περισσότερα από 330ο ενεργά μέλη. Απευθυνόμενο σε περίπου 1.500.000 φοιτητές, έχει ως στόχο την προώθηση της συνεργασίας και την ανάπτυξη μιας Πανευρωπαϊκής συνείδησης μεταξύ των φοιτηών κορυφαίων Ευρωπαϊκών τεχνολογικών Ιδρυμάτων. Το BEST Thessaloniki συγκαταλέγεται μεταξύ των πιο ενεργών τοπικών ομάγων του οργανισμού.

 

Ευχαριστούμε πολύ την εταιρεία ASTERION SECURITY για την πολύτιμη συμβολή της στην διεξαγωγή του σεμιναρίου.

 

Για περισσότερες πληροφορίες http://www.BEST.eu.org/thessaloniki/SpC15


Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι.