Το ECOCITY, εθελοντικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός με προσανατολισμό το αστικό περιβάλλον, οργανώνει ένα σημαντικό Διεθνές Συνέδριο, που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής στην Θεσσαλονίκη από 3 έως 5 Οκτωβρίου 2018, με τον τίτλο ECOCITY FORUM 2018 “Circular Economy In Smart Cities”.

Τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλόπουλου και έχει εξασφαλίσει την συνεργασία των Υπουργείων Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ), Οικονομικής Ανάπτυξης & Τουρισμού, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Η παρουσία υψηλόβαθμων αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των Ηνωμένων Εθνών (UNEP/MAP), η συμμετοχή εκπροσώπων ευρωπαϊκών οργανισμών και φορέων με εξειδίκευση στην μελέτη και συμβουλευτική προς την ΕΕ και Διεθνών Δικτύων Περιβαλλοντικών Οργανώσεων έχει ήδη εξασφαλιστεί και δρομολογηθεί στις θεματικές συνεδρίες.

Το ECOCITYFORUM 2018 “Circular Economy In Smart Cities” είναι ένα Multilateral Intellectual Mega Event η διεξαγωγή του οποίου τοποθετεί την χώρα μας και την πόλη της Θεσσαλονίκης μεταξύ των πρωταγωνιστών για την κατανόηση και την υιοθέτηση ενός νέου οικονομικού και κοινωνικού μοντέλου, εξόχως τεχνολογικού και βεβαίως φιλικού προς το περιβάλλον.

Στόχος η θεσμοθέτησή του και η ανά διετία διεξαγωγή του ώστε να αποτελέσει το βήμα ενός νέου κινήματος ιδεών, γνώσης και κινήτρων.

Κατά την διεξαγωγή του ECOCITY FORUM θα πραγματοποιηθούν συνεδρίες ολομέλειας, παράλληλες θεματικές, συναντήσεις στρογγυλής τράπεζας, ανακοινώσεις ακαδημαϊκών και ερευνητικών εργασιών καθώς και έκθεση προϊόντων και υπηρεσιών συναφών με την αστική αειφορία και την κυκλική οικονομία.

Τα αποτελέσματα-συμπεράσματα του Συνεδρίου θα ανακοινωθούν διεθνώς και θα επιδοθούν σε ανώτατα κλιμάκια παραγόντων της πολιτικής, νομοπαρασκευαστικής και εκτελεστικής εξουσίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Αναμένεται σημαντικός αριθμός συνέδρων από Ελλάδα , Ευρωπαϊκές χώρες αλλά και από την διεθνή κοινότητα (στελέχη δημόσιας διοίκησης και οργανισμών, στελέχη επιχειρήσεων, ελεύθεροι επαγγελματίες, ακαδημαϊκοί, ερευνητές και εκπρόσωποι διεθνών και εθνικών ΜΚΟ).Το πρόγραμμα του Συνεδρίου θα υλοποιηθεί σε δύο γλώσσες ( ελληνικά- αγγλικά) με ταυτόχρονη διερμηνεία.

Το πρόγραμμα του Συνεδρίου και η φόρμα συμμετοχής είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα www.ecocityforum.eu

Με την ευκαιρία της επικοινωνίας μας, σας γνωστοποιούμε ότι για την μεγιστοποίηση της ωφέλειας που προσφέρει η γνώση και ο διάλογος που θα αναπτυχθούν κατά την διάρκεια του Συνεδρίου, η Οργανωτική Επιτροπή αποφάσισε να υποδεχθεί συνέδρους που επιλέγουν την ημερήσια παρακολούθηση με δικαίωμα συμμετοχής €180,00 / άτομο.

Κατεβάστε εδώ την Φόρμα εγγραφής.


Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι.