Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για την φετινή «Βραδιά του Ερευνητή» που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, στις 5 το απόγευμα, στο εμπορικό κέντρο Mediterranean Cosmos από το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ).

Βραδιά Ερευνητή 2016Πρόκειται για την 11η διοργάνωση του θεσμού, πανευρωπαϊκά, η οποία πραγματοποιείται ταυτόχρονα σε 300 πόλεις με σκοπό να φέρει πιο κοντά τους ερευνητές και τους επιστήμονες με την κοινωνία και να παρακινήσει πολλούς πολίτες να ακολουθήσουν το επάγγελμα του ερευνητή.

Η Βραδιά θα περιλαμβάνει έρευνα, διαδραστικά πειράματα, μουσική, ομιλίες, συζητήσεις, διαγωνισμούς, δράσεις για παιδιά και ενδιαφέρουσες ομιλίες επάνω σε επίκαιρα θέματα και οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά τις λύσεις που προτείνουν οι ερευνητές για τα η βελτίωση της καθημερινότητας μας. Ακόμη θα πραγματοποιηθεί ένα πρωτότυπο μουσικο-επιστημονικό δρώμενο πλαισιωμένο με Blues-Rock. Να σημειωθεί πως οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν μέρος σε ένα διαδραστικό παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού.


Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι.