Έκτος σταθμός του Παραγωγικού Σκασιαρχείου για τη φετινή χρονιά από την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας ήταν η Epsilon Net, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας της χώρας, η οποία υποδέχθηκε στους χώρους της στις 20 Φεβρουαρίου 2019 μαθητές και μαθήτριες της Α ΄τάξης του ΓΕΛ Αιγινίου.

H Epsilon Net A.E. είναι ένας ταχύτατα αναπτυσσόμενος Όμιλος Εταιρειών, που δραστηριοποιείται από το 1999 στους τομείς της πληροφορικής (Epsilon Net Software), της δημιουργίας ψηφιακού περιεχομένου στο διαδίκτυο (Epsilon Net Network) και της εκπαίδευσης (Epsilon Net Training). H Epsilon Net εισήχθη στο χρηματιστήριο Αθηνών το 2008, ενώ απασχολεί πάνω από 400 εργαζόμενους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, διαθέτοντας ένα διαρκώς αυξανόμενο, πιστοποιημένο δίκτυο 300 συνεργατών στην Ελλάδα.

Η κα Λήδα Παπατζήκα, στέλεχος της Αλεξάνδρειας Ζώνης, καλωσόρισε τους μαθητές και μέσα από μια διαδραστική συζήτηση εισήγαγε την έννοια και τη σημασία ανάπτυξης των ‘soft skills’ για τη μελλοντική σταδιοδρομία ενός υποψηφίου στην αγορά, όπως είναι η ικανότητα επικοινωνίας, συνεργασίας, το ομαδικό πνεύμα.

Ο κ. Μίλτος Βαφειάδης, Chief Software Analyst- HRM Solutions παρουσίασε το αντικείμενο δραστηριοτήτων της Epsilon Net και μίλησε στους μαθητές για τις ειδικότητες του αναλυτή, του προγραμματιστή και του tester ενώ αναφέρθηκε και στη δική του επαγγελματική πορεία, σημειώνοντας ότι «Η καλύτερη σχολή είναι αυτή που σας αρέσει, όχι αυτή που έχει τα περισσότερα μόρια». Στη συνέχεια οι μαθητές ξεναγήθηκαν στους υψηλής αισθητικής χώρους εργασίας της εταιρείας, όπου εντυπωσιάστηκαν από τον αριθμό των νέων ανθρώπων που απασχολεί η εταιρεία διαπιστώνοντας ότι «πίσω από την παραγωγή ενός προϊόντος υπάρχει μεγάλη διαδικασία για να παραχθεί».

Η κα Δήμητρα Καβουρίδου, Υπεύθυνη Ανθρώπινου Δυναμικού αναφέρθηκε στις δυνατότητες απασχόλησης στην εταιρεία τονίζοντας τη σημασία της εμπειρίας της πρακτικής και εξήγησε στους μαθητές τις αρμοδιότητες  που έχει το τμήμα ανθρώπινου δυναμικού σε μια εταιρεία.

Η δράση ολοκληρώθηκε με την πραγματοποίηση ενός βιωματικού εργαστηρίου  με την απρόσκοπτη επιμέλεια και διδακτική εμπειρία του κ. Βαφειάδη και στελεχών της εταιρείας σε συνεργασία με έμπειρο εκπαιδευτή του Προγράμματος STEAMulator, προσανατολισμένο στον κλάδο της πληροφορικής και τα συναφή με αυτόν επαγγέλματα του προγραμματιστή και του αναλυτή, ανάλογα με το προφίλ του κάθε μαθητή.

Για το Παραγωγικό Σκασιαρχείο είπαν μαθητές και μαθήτριες:

«Πάρα πολύ ενδιαφέρον, με βοήθησε να αποκτήσω μια άποψη για τις σχολές που αφορούν την πληροφορική και τα οικονομικά και πλέον είναι κάποιες από τις επιλογές μου».

 

«Έμαθα ότι εκτός από γνώσεις χρειάζονται και κοινωνικές δεξιότητες, ικανότητα επικοινωνίας με τους άλλους και συλλογικότητα».  

Σκοπός του Παραγωγικού Σκασιαρχείου, το οποίο έχει εγκριθεί από Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, είναι να συμβάλει στην ενημέρωση των μαθητών σε θέματα επαγγελματικής ανάπτυξης, επιλογής και σχεδιασμού σταδιοδρομίας μέσα από την επαφή με την επιχειρηματική καινοτομία και την καινοτομική παραγωγική διαδικασία.

Θερμές ευχαριστίες στη διοίκηση και το προσωπικό της  Epsilon Net για την ευγενική φιλοξενία.


Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι.