Διαγωνισμός Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας για ιδέες στον τομέα της Υγείας: Health Start-up Challenge


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 20 Νοεμβρίου η εκδήλωση «Health Start-up Challenge” της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας με χορηγό την MLS στο πλαίσιο του International Conference on Biomedical and Health Informatics. Ομάδες ερευνητών με επιχειρηματικές ιδέες στον τομέα της υγείας παρουσίασαν και έλαβαν συμβουλές για το πως θα μπορούσαν να τις εξελίξουν ώστε να δημιουργήσουν κερδοφόρες εταιρείες.

Η κα Kristina Livitckaia, υποψήφια διδάκτορας στην ιατρική πληροφορική με Μάστερ και μεγάλη εμπειρία σε θέματα νεοφυούς επιχειρηματικότητας, έδωσε οδηγίες και συμβουλές για το πώς μια ιδέα από τα αρχικά της βήματα μπορεί να εξελιχθεί σε μια startup. Τόνισε τα πρέπει και τα μη ώστε να σχηματιστεί και να ωριμάσει η ιδέα και πώς χρησιμοποιώντας σαν εργαλείο το business model canvas θα μπορούσε να εξελιχθεί σε startup. Επισήμανε ότι είναι σημαντικό μια καινοτόμα ιδέα να έχει εφαρμοσιμότητα (feasibility), ελκυστικότητα (desirability) και μεταβλητότητα (variability), ώστε να μπορεί να δημιουργηθεί μια καινοτόμα εταιρεία με σκοπό να ζήσει πολλά χρόνια κερδοφορίας.

Στη συνέχεια εκπρόσωποι των ομάδων που συμμετείχαν στο challenge παρουσίασαν την επιχειρηματική τους ιδέα (pitching). Οι νέοι ερευνητές παρουσίασαν ενδιαφέροντα προϊόντα με στόχο να χρησιμοποιηθούν από γιατρούς και ασθενείς ώστε να υπάρχει καλύτερη περίθαλψη. Συγκεκριμένα, διακρίθηκαν η Carealia (www.carealia.gr) του Ινστιτούτου Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΙΠΤΗΛ/ ΕΚΕΤΑ) και η ΟsteoMentor του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΑΠΘ. Η Carealia παρουσίασε ένα σύστημα έξυπνης παρακολούθησης για την καλύτερη φροντίδα της άνοιας σε σπίτια, κλινικές και οίκους ευγηρίας ενώ η ΟsteoMentor παρουσίασε έναν εικονικό εξατομικευμένο βοηθό (virtual coach) για τους ασθενείς με οστεοπόρωση ώστε να επιτευχθεί μια καλύτερη ποιότητα ζωής (wellness).

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας κ. Παντελής Αγγελίδης ευχαρίστησε τις ομάδες και δήλωσε ότι το οικοσύστημα καινοτομίας Θεσσαλονίκης επιδιώκει να βοηθήσει νέους ανθρώπους που θέλουν να εξελίξουν τις ερευνητικές ιδέες τους σε επιτυχημένες και καινοτόμες επιχειρήσεις.

Στο τέλος της εκδήλωσης, δόθηκαν βραβεία στα μέλη των ομάδων.Leave a ReplyΕγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι.

Νέο Καθεστώς Προστασίας Δεδομένων – GDPR

Τρόποι για την καλύτερη προσαρμογή των επιχειρήσεων στα νέα δεδομένα.

Παρακολουθήστε live την εκδήλωση εδώ